Vandalisme schade

Vandalisme is een opzettelijke beschadiging aan je auto, zoals een diepe kras of een vervelende deuk. Stel je auto is beschadigd, wat moet je dan doen? Doe meteen aangifte bij de politie. Misschien zijn er meerdere auto’s bij je in de buurt beschadigt en kan met jouw tip de dader gevonden worden. Ook kan je aan buurtbewoners vragen of die iets gezien hebben. Als de auto bij een parkeerplaats geparkeerd was kijk dan of er in de buurt camera’s hangen.

Als er camera’s hangen probeer dan de beelden te achterhalen. Als je bij een groot evenement geweest bent waar veel mensen op af zijn gekomen dan zou je ook nog een bericht op Facebook kunnen plaatsen. Wellicht dat iemand iets gezien heeft en dat die persoon contact met je opneemt. Als je verzekerd bent tegen vandalisme dan zal ook de verzekering willen dat je aangifte doet. Als je geen aangifte doet dan is de kans groot dat de verzekeraar je schade niet zal vergoeden.

Wanneer ben ik verzekerd tegen vandalisme?

Als je jouw auto allrisk verzekerd dan ben je verzekerd tegen alle vormen van vandalisme. Dit is bij alle verzekeraars het geval. Wel zit er verschil in het eigen risico dat de verzekeraars hanteren. Vergelijk hierop goed de voorwaarden. Zo kan het zijn dat je bij de ene maatschappij geen eigen risico hebt maar bij een andere € 200,-. Is je auto beperkt casco verzekerd? Dan zijn er sommige vormen van vandalisme meeverzekerd. Brandschade, inbraakschade en schade aan je ruiten vallen onder deze dekking. Ook andere vormen van vandalisme kunnen voor vergoeding in aanmerking komen, maar dat verschilt per autoverzekering. Als je alleen een WA dekking hebt zal de verzekeraar je vandalisme schade helaas niet vergoeden.

Kost een vandalisme claim schadevrije jaren?

Een schade die betaald wordt door je beperkt casco verzekering is niet van invloed op je schadevrije jaren. Als je een vandalisme schade claimt op je allrisk-verzekering dan is die schade meestal wél van invloed op je schadevrije jaren. Wij hebben verzekeringsproducten waarbij na een vandalisme schade geen terugval hebt in schade vrije jaren. Als je hierover meer informatie wilt dan kun je ons hierover bellen op telefoonnummer 073 – 54 30 830. Laat je bij vandalisme schade informeren door je tussenpersoon. Ze bespreken dan de reparatiemogelijkheden. Maatschappijen werken vaak met aangesloten herstelbedrijven. Je hebt dan meestal minder of geen eigen risico en recht op een vervangende auto voor de duur van de reparatie. Na overleg met je adviseur kies je dan de beste reparatieoptie.

Wanneer is een geforceerd en kapot slot verzekerd?

Als een dief of inbreker je auto beschadigt heeft om in je auto te komen dan ziet de verzekeraar dit niet als een vandalismeschade maar als een ruitschade of inbraakschade. De schade valt dan onder een beperkt casco dekking en ook onder de allrisk dekking. Je kan de schade dan claimen op je verzekering zonder terugval in schade vrije jaren.