112schade: wat heeft 112schade.nl te maken met mijn autoverzekering?

112schade.nl gratis verhaalservice

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

112schade.nl… Wat is het en wat kan ik ermee? Twee vragen die wellicht in je opkomen wanneer er wordt gesproken over 112schade. Op het eerste gezicht lijkt 112schade.nl de zoveelste website over autoschades. Maar feitelijk gaat het hier om een kosteloze verhaalservice voor blikschade en letselschade in het verkeer. Met andere woorden: iedereen met (minimaal) een WA-autoverzekering kan 112schade.nl inschakelen om kosteloos verkeersschades te verhalen op een aansprakelijke tegenpartij…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Waarvoor kun je de verhaalservice van 112schade inschakelen?

112schade.nl is een zéér praktische servicedienst indien je blikschade en/of letselschade hebt opgelopen waarbij een ANDER schuldig is. 112schade.nl helpt je om de verantwoordelijke wederpartij officieel aansprakelijk te stellen voor blikschades en/of letselschades die jij door toedoen van diegene hebt opgelopen. Dit geldt niet alleen voor autoschade, maar ook voor schade aan bijvoorbeeld jouw fiets of brommer.

De verhaalservice van 112schade.nl helpt je dus om de tegenpartij GRATIS aansprakelijk te stellen. Zodoende kan jouw schade worden verhaald op en vergoed door de veroorzaker van de betreffende schade. 

Wanneer is het slim om 112schade.n in te schakelen?

Heb je een verzekering bij GoedkopeAutoverzekering.nl of bij een andere tussenpersoon afgesloten? Dan is het NIET nodig om 112schade.nl in te schakelen voor juridische aansprakelijkstelling. Tussenpersonen helpen je namelijk óók altijd bij het aansprakelijk stellen van een schuldige tegenpartij.

Er zijn zélfs veel tussenpersonen die 112schade.nl inschakelen voor het afwikkelen van schades van hun klanten. Dit wordt gedaan zodat cliënten sneller geholpen worden en de tussenpersoon zich kan richten op andere urgente zaken. Ben je dus verzekerd bij een tussenpersoon? Meld de schade dan altijd bij diegene. Tussenpersonen en verzekeringskantoren zorgen ervoor dat de schade verhaald wordt.

Heb je jouw autoverzekering echter rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afgesloten? Dan krijg je géén hulp bij het verhalen van schades. Althans, niet zonder rechtsbijstand c.q. verkeersbijstand c.q. verhaalsbijstand. In dat geval kan het dus raadzaam zijn om als particulier zélf 112schade.nl in te schakelen voor succesvol schadeverhaal.

Hoe werkt schadeverhaal via 112schade.nl?

Je kunt de door jou geleden schade gemakkelijk online melden op 112schade.nl. Nadat de schade via de website is ingevoerd, krijg je een bevestigingsmail, inclusief schadenummer en inloggegevens voor een online portal. Hiermee kun je de voortgang van de schade eenvoudig en overzichtelijk volgen.

Het Europese schadeformulier is een belangrijk element bij het beoordelen van verkeersschades. Dit aanrijdingsformulier kun je direct uploaden tijdens de schademelding. Je kunt het echter ook pas later opsturen zodat het wordt toegevoegd aan je schadedossier. Hoe dan ook is een schadeformulier van cruciaal belang voor verhaalservices!

Zodra 112schade.nl het ingevulde schadeformulier heeft ontvangen, wordt het ingezien door de schadebehandelaar. De schade wordt verhaald indien men constateert dat de tegenpartij inderdaad schuld treft. Ziet men echter géén reden van schuld (verantwoordelijkheid c.q. aansprakelijkheid), dan zal men ook geen verhaalpoging doen.

Kan men zich vinden in jouw verhaal? Dan zal de schademelding op de gebruikelijke manier worden afgehandeld. Indien nodig wordt er een schade-expert ingeschakeld. Vervolgens kan het voertuig worden gerepareerd door een aangesloten herstelbedrijf. Het geleden schadebedrag zal tot slot aan jou worden overgemaakt. (bron)

Zien de schadebehandelaars van 112schade géén mogelijkheden voor schadeverhaal? Dan word je daarover ingelicht. Daarnaast komt het weleens voor dat de tegenpartij de aansprakelijkheid afwijst. Waar nodig wordt er dan een verweer ingediend door 112schade.nl. Het proces zal dan langer duren.

Hoe kan 112schade.nl deze service kosteloos aanbieden?

Een gratis schadeverhaalservice, hoe kan dat?! Mogelijkerwijs denk je dat er een spreekwoordelijk addertje onder het gras zit, maar dat is (gelukkig) niet het geval. De kosten die 112schade.nl maakt bij het verhalen van een schade worden namelijk gefactureerd bij de tegenpartij. In de wet is namelijk geregeld dat iemand bij schade het recht heeft om een deskundige in te schakelen.

Zodoende zijn de kosten voor de hulp van een deskundige evengoed voor rekening van de aansprakelijke tegenpartij. De aansprakelijke wederpartij draait dus niet alleen op voor de schadeherstelkosten, maar óók voor de schadeverhaalkosten. 112Schade.nl is bereikbaar via telefoonnummer 0886520600 en e-mailadres info@112schade.nl.

Blijkt achteraf dat een schade niet succesvol kon worden verhaald op de tegenpartij? Geen zorgen, dan is de verhaalservice van 112schade nog altijd 100% kosteloos. In dat geval neemt 112schade.nl de gemaakte verhaalkosten namelijk volledig voor eigen rekening.