Allergoedkoopste autoverzekering van Nederland

molen als symbool voor de allergoedkoopste autoverzekerinfg van Nederland

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Nederland is een verzekeringsland, dus het is niet gek dat talloze mensen op zoek zijn naar de allergoedkoopste autoverzekering van Nederland. Autoverzekeringen vergelijken, kan echter lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende verzekeringsmaatschappijen met élk hun eigen autoverzekeringstypen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de verzekeringsvoorwaarden en de verzekeringspremies. Toch is het onderling vergelijken van autoverzekeringen de enige efficiënte manier om te ontdekken wélke autoverzekering het goedkoopst is en tegelijkertijd naadloos aansluit op jouw persoonlijke eisen.

Je kunt via de kentekenmodule hieronder een eerlijke en objectieve vergelijking maken; onder andere van de allergoedkoopste autoverzekeringen van Nederland…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Let NIET te veel op kortingspercentages

Voor de allergoedkoopste autoverzekering betaal je simpelweg een héle lage premie. De premie van een autoverzekering is onder meer afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. We spreken dan over de no-claimkorting. Hoe meer jaren je schadevrij hebt gereden, des te hoger jouw premiekorting. Dit kan echter gevaarlijk zijn voor jou als consument…

Een hoog kortingspercentage klinkt namelijk aantrekkelijk, maar het gaat uiteindelijk om de te betalen premiekosten. De concrete maandpremie kan namelijk net zo goed lager zijn bij een maatschappij die minder korting aanbiedt op basis van schadevrije jaren. Je hebt immers méér aan een minimale korting op een extreem lage premie dan aan een maximale korting op een extreem hoge premie.

Het is dan ook verstandig om enkel te vergelijken op de netto periodieke premie die je onderaan de streep gaat betalen, en NIET op de hoogte van de berekende korting. Dit principe zal altijd blijven gelden: 2017, 2018, 2019, 2020…

De invloed van de dekkingsgraad op jouw maandpremie

Iedereen betaalt een ander bedrag voor zijn of haar autoverzekering. Dit is onder meer afhankelijk van je woonplaats, je schadeverleden en het type auto dat je rijdt. Het is echter de dekking die het meest bepalend is voor de prijs van autoverzekeringen. Je kunt namelijk een WA-basisverzekering afsluiten die uitsluitend andermans schades dekt die door jou worden toegebracht… Maar ook een high-end allriskverzekering waarbij jouw eigen auto gedekt is tegen (eigen) schuldschades, diefstal, inbraak, brand, weersinvloeden, en ga zo maar door.

Wil jij de goedkoopste autoverzekering van Nederland bedingen? Dan kun je dus eenvoudigweg kiezen voor minimale WA-dekking en maximaalom maandelijks héél veel kosten te besparen. Hiertegenover staat dat ‘kale’ WA-dekking óók veruit het grootste risico oplevert. Zolang je geen schade rijdt, is dit natuurlijk niet erg. Maar rijd je jouw auto plotsklaps total loss, dan kun je niks verhalen op jouw autoverzekering en draai jijzelf op voor álle kosten.

Dus de allergoedkoopste autoverzekering van Nederland heeft vanzelfsprekend de laagste premie omdat er amper schades worden gedekt. Je bespaart enorm op je maandpremie, maar loopt ook een vergroot risico op fikse onvoorziene kostenposten. Veel consumenten die een auto hebben van 10 jaar of ouder kiezen voor louter een WA-dekking. Consumenten met een nieuwe auto, daarentegen, verzekeren deze vaak allrisk.

Een optimale dekking selecteren, betekent een afweging maken tussen risicodekking door de verzekeraar enerzijds en risiconeming door jouzelf anderzijds.

Allergoedkoopste autoverzekering van Nederland: vergelijken + selecteren!

Om kosten op de autoverzekering te besparen, is het dus altijd verstandig om verschillende autoverzekeringsopties te vergelijken. Alleen dán weet je wat er mogelijk is en voor welke prijs. Hetgeen vandaag de allergoedkoopste autoverzekering van Nederland is, hoeft dat morgen bovendien niet meer te zijn, want vooral het online aanbod van autoverzekeringen verandert continu en pijlsnel. Bovendien zijn er talloze aspecten die kunnen fluctueren; de premies van autoverzekeringen lopen immers niet voor niets uiteen van een tientje tot vele honderden euro’s per maand.

In het vergelijkingsproces der autoverzekeringen is het bovendien raadzaam om te vergelijken op de uiteindelijke prijs per maand en niet op de hoogte van de korting. Deze korting wil namelijk nog weleens valse hoop bieden. Tenslotte is het van belang goed na te gaan welke vorm van dekking het vest bij jou en jouw auto past… En welke extra’s je eventueel in een autoverzekering zoekt: bijvoorbeeld een inzittendenverzekering (SVI óf OIV) of rechtsbijstand (verhaalsbijstand óf verkeersbijstand).

Hoe dan ook is het van cruciaal belang om jouw auto goed te verzekeren en tegelijkertijd zonde om daarvoor te veel te betalen. De goedkoopste autoverzekering van Nederland is in ieder geval NIET voor iedereen de ideale optie. Uiteindelijk wil je voor jouw persoonlijke situatie de optimale balans tussen risicodekking enerzijds en maandpremie anderzijds. Je wilt dus zo voordelig mogelijk uit zijn voor de autoverzekering die haarfijn aansluit op jouw individuele wensen en verwachtingen.