Ga je een gebruikte auto importeren uit Duitsland? Dan heb je een eendagskenteken nodig voor de rit naar Nederland. Het is tenslotte verplicht de auto verzekerd te hebben. In Duitsland regel je de verzekering voor de rit naar Nederland. Dat is bij de garage of op het postkantoor te regelen. Hier vraag je een eendagskenteken aan voor de rit naar het RDW-keuringsstation.

Besparing autoverzekering

Van A naar B: Eendagskenteken Duitsland en Nederland

Een gebruikte auto importeren uit Duitsland is financieel aantrekkelijk. Wat van de winst af gaat zijn de kosten voor verzekeringen en het keuren bij de RDW. Bij de garage in Duitsland of op het postkantoor regel je het Duitse eendagskenteken met verzekering. Daar wordt naar gevraagd door de verkopende partij als deze vaker met Nederlanders samenwerkt. De auto is dan met de Duitse verzekering WA-gedekt tot aan de grens.

Eendagskenteken bij RDW aanvragen na import auto

Is de import auto in Nederland dan is de Duitse verzekering ten einde. Vraag bij de RDW een eendagskenteken aan voor de rit in Nederland naar het RDW-keuringsstation. Het eendagskenteken moet je verzekeren voor de rit naar het keuringsstation. Daar zal de import auto gekeurd worden. Dit om te kijken of hij voldoet aan de Nederlandse toelatingseisen. Na goedkeuring ontvang je een kentekencard.

Verzekering na goedkeuring en BPM import auto Duitsland

Met de kentekencard op zak moet de import auto verzekerd worden. De snelste manier is online. De belastingzaken die na het importeren overblijven regel je met de BPM-aangfite. De meeste kopers regelen dat bij het RDW-keuringsstation waar ze BPM-aangiftepunten hebben. Alle belangrijke zaken zijn dan geregeld. Zelf een auto importen uit Duitsland vereist een goede voorbereiding om problemen te voorkomen.