Een auto inbraak zonder schade, hoe gaat de verzekering daar mee om? Zonder braaksporen kan er toch in de auto ingebroken zijn. Ben je verzekerd? Zijn er geen braaksporen? Dan kan het moeilijk zijn om het als diefstalschade te zien. In dat geval is het alleen onder allrisk dekking verzekerd. Bekijk of je bij schade in aanmerking komt voor vergoeding.

Vergelijk autoverzekeringen

Ingebroken in auto zonder schade: vergoeding?

Krijg je een vergoeding wanneer er is ingebroken in je auto zonder braakschade? Het verschilt per verzekeraar of je een schadevergoeding krijgt. Zo kan er in de polisvoorwaarden van je autoverzekering staan dat er braaksporen moeten zijn. Wanneer die er niet zijn, krijg je niks betaald. Verder heb je te maken met een eigen risico. Dat is het deel van de schade welke je verzekeraar niet zal betalen. Niet voor niets dat veel verzekeringsnemers bezorgd zijn en zich afvragen of zijn óók zonder braaksporen verzekerd zijn en vervolgens zoeken op:

  • Auto-inbraak zonder schade
  • Diefstal uit auto zonder braakschade
  • Auto opengebroken zonder braaksporen

 

Eigen risico bij auto inbraak: wat is er gestolen?

In je auto kunnen verschillende waardevolle spullen liggen. Als die gestolen worden, dan wil je daar een vergoeding voor. Maatschappijen hanteren verschillende maximale vergoedingen voor audioapparatuur en/of navigatie. Bedragen van maximaal 500 euro komen regelmatig voor. Losse apparaten zoals een laptop, telefoon of navigatie zijn vaak uitgesloten van de dekking. Je krijgt dan bij diefstal geen vergoeding. Je hebt een autoverzekering met WA beperkt casco dekking nodig om verzekerd te zijn.

Inbraak voor afstandsbediening: auto zelf openbreken?

Wat nu als je eigen auto openbreken nodig is om je sleutels terug te krijgen? Je eigen wagen openbreken valt niet onder een WA+ / beperkt casco verzekering. Alleen als je all-risk verzekerd bent is er daar soms vergoeding voor. De maatschappij moet het dan niet als opzet zien. Mijn voorkeur zou gaan naar een auto inbraak zonder schade. Na overleg met je adviseur kan een garage of merkdealer je sleutels dan zonder schade uit je voertuig halen. De ideale oplossing is het gebruiken van je reservesleutels.