Kan ik een auto verzekeren die niet op mijn naam staat?

auto verzekeren die niet op mijn naam staat

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Het kan aantrekkelijk zijn om een auto te verzekeren die niet op je naam staat. Bekijk wanneer dat is toegestaan. Zo mag je niet iedereen helpen. Wanneer mag ik dan een auto verzekeren die niet op mijn naam staat? Bij partners op hetzelfde adres zijn er mogelijkheden. Niet toegestaan is het helpen van een kennis.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Waarom een partner op het zelfde adres wel mag

Verzekeraars zien samenwonende stellen als één. Het is dan toegestaan autoverzekeringen aan elkaar te koppelen. Dat is financieel aantrekkelijk. Stel je partner heeft 5 schadevrije jaren opgebouwd, maar jij nog niks. Dan kun je door de autoverzekeringen samen te voegen profiteren. De tweede auto wordt dan namelijk gekoppeld aan de opgebouwde korting van je partner. Deze kortingsregels gelden niet voor als je een kind of kennis aan een autoverzekering gaat helpen.

Voor partners die op hetzelfde adres wonen zijn er kortingsregelingen.

Hoe werkt de aantrekkelijke gezinsregeling voor partners?

Het is dus mogelijk twee auto’s op één naam te verzekeren. De mogelijkheid voor het koppelen van autoverzekering heet de gezinsregeling. Deze zegt dat partners op hetzelfde adres opgebouwde no-claimkorting mogen delen. Wij kunnen zo’n regeling aanbieden en soms is het elders ook mogelijk. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moeten beide bestuurders minimaal 24 jaar oud zijn. En er dienen schadevrije jaren opgebouwd te zijn.

De gezinsregeling regelt dat beide auto’s dezelfde no-claimkorting krijgen.

Een vriend of kind krijgt een eigen autoverzekering

Voor partners zijn er aantrekkelijke kortingsafspraken. Maatschappijen kijken anders naar kinderen en kennissen. Je mag ze niet helpen door een auto te verzekeren die niet op je naam staat. Probeer je het toch, dan zal je aanvraag afgewezen worden. Of je loopt tegen de lamp bij problemen of schade. Het is aan de kentekenhouder om de auto verzekeren. Is de auto van een kind of kennis? Wijs dan die persoon op zijn of haar verantwoordelijkheden.