Wat is de goedkoopste autoverzekering voor 18 jarigen? Bereken op basis van een kenteken de hoeveel de autoverzekering kost als je 18 jaar oud bent. Op welke prijs kom jij uit? De kosten voor de autoverzekering bereken je als 18 jarige online. Bij een eerste autoverzekering krijg je een prijs gebaseerd op nul schadevrije jaren. Dat is de standaard inschaling voor beginnend bestuurders.

Premie eerste autoverzekering

Hoeveel kost een autoverzekering voor iemand die18 jaar oud is?

Vraag en aanbod bepaalt hoeveel een autoverzekering kost voor 18 jarigen. Consumenten die hun eerste autoverzekering afsluiten betalen meer dan ervaren bestuurders. Wat iemand moet betalen aan premie hangt vooral af van de auto, je leeftijd en de regio waar je woont. Een verzekeraar vraagt méér premie voor zware en dure voertuigen. Hoe jonger je bent, des te meer premie betaal je. Vooral jongeren onder de 24 zijn duurder uit. Dat geldt dus des te meer voor zeventien- en achttienjarigen. Tot slot zien we dat de premies in de grote steden flink hoger liggen.

Een autoverzekering vergelijk je als 18-jarige op prijs + korting

Voordat je een eerste autoverzekering gaat afsluiten is het slim aanbieders te vergelijken op prijs. De beste verzekering geeft jongeren zoals 18 jarige een hoge aanvangskorting. Zo geeft de ene maatschappij bij aanvang 20% waar een ander 40 procent no-claimkorting geeft. Om inzicht te krijgen in de aanvangskortingen en premies is het nodig een vergelijking te maken. Prijs verschillen tussen de maatschappijen vallen dan direct op.

Wat voor kosten heb je allemaal bij een eerste auto?

Naast de kosten voor de verzekering van de auto heb je als 18 jarige met meer dingen te maken. Denk maar aan brandstof, wegenbelasting en onderhoud. Het is belangrijk alle autokosten bij een eerste auto voor ogen te hebben. Op veel zaken heb je geen invloed. Denk maar aan de regio waar je woont. Wat je wel in eigen hand hebt is het kiezen voor de goedkoopste autoverzekering speciaal voor 18 jarige. Hoeveel kosten je voor de verzekering hebt, ontdek je door online een vergelijking te maken.