De voordeligste autoverzekering voor een 18-jarige

18-jarige met voordeligste autoverzerkering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Ben jij 18 jaar oud? Dan ben je simpelweg nog niet lang in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Daardoor kun je nog niet zo lang een autoverzekering op naam hebben staan. Zodoende kan je nog niet veel schadevrije jaren hebben opgebouwd. En dat maakt het nagenoeg onmogelijk om aanspraak te maken op een noemenswaardige no-claimkorting bij verzekeringsmaatschappijen. Bovendien wordt voor iemand van 18 doorgaans een fikse premietoeslag gehanteerd, aangezien diegene nog niet over ampele rijervaring beschikt en derhalve een bovengemiddeld risico vormt voor autoverzekeraars.

Toch zijn er relatief goedkope autoverzekeringen voor 18-jarigen op de markt. Bereken de goedkoopste autoverzekering voor een 18-jarige op basis van kenteken via onze geautomatiseerde online vergelijker…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Autoverzekeringen vergelijken voor iemand die18 jaar oud is

Bij het afsluiten van een allereerste autoverzekering wordt jouw premie gebaseerd op nul schadevrije jaren. Dit is dan ook de standaardinschaling voor álle beginnend bestuurders van om en nabij de 18-jarige leeftijd. Hoeveel aanvangskorting oftewel starterskorting jij —als 18-jarige automobilist, kentekenhouder en verzekeringnemer— krijgt bij nul schadevrije jaren verschilt echter per verzekeraar. Maar over welke basispremie het betreffende kortingspercentage zich laat gelden, verschilt evengoed.

Voor 18-jarige bestuurders is het dan ook van cruciaal belang om zo veel mogelijke autoverzekeraars onderling te vergelijken. Niet alleen qua maandpremie, maar ook op basis van dekkingsgraad, eigen risico en polisvoorwaarden. Hoe meer vergelijkingsmateriaal je hebt, des te groter de kans dat je uitkomt bij de voordeligste c.q. gunstigste aanbieder. En het geluk wil dat wij van GoedkopeAutoverzekering.nl een geavanceerde vergelijkingsmodule ter beschikking stellen waarmee je talloze aanbieders van autoverzekeringen voor 18-jarigen naast elkaar kunt stellen!

Hoeveel kost een autoverzekering voor iemand van 18?

Opvallend veel mensen vragen zich af wat de autoverzekering kost voor iemand die 18 jaar oud is. Hoeveel de autoverzekering voor een 18-jarige precies kost, is echter niet zomaar 1-2-3 vast te stellen. Leeftijd is namelijk bij lange na niet de enige leidende of bepalende factor als het aankomt op autoverzekeringspremies. Dit geldt overigens niet alleen voor automobilisten van 18-jarige leeftijd, maar voor letterlijk iedereen.

Auto en dekking bepalen premie

Hoeveel de autoverzekering van een 18-jarige kost, is grotendeels afhankelijk van het verzekeringsobject: de auto in kwestie. En daarnaast van de verzekeringsvorm: de dekking…

  • Verzeker je jouw auto kaal WA, dus voor schade die ermee zou kunnen worden toegebracht aan ánderen? Dan spelen vooral het gewicht en de ‘felheid’ van de auto een rol. Want hoe zwaarder en krachtiger de auto, des te ingrijpender eventuele schades die ermee worden toegebracht aan derden.
  • Ga je daarbovenop voor een cascoverzekering: beperkt of allrisk? Dan is daarmee tot op zekere hoogte óók schade aan de eigen auto gedekt. Logischerwijs is de waarde van jouw auto bepalend voor het cascodeel van het premiebedrag.

Let vooral ook op het eigen risico! Want een lage premie klinkt leuk, maar kan zéér onvoordelig uitpakken als daar een extreem hoog eigen risico tegenover wordt gesteld. En dan zijn er nog aanvullende voorwaarden en aanvullende bijdekkingen om rekening mee te houden: inzittenden, pechhulp, vervangend vervoer, verkeersbijstand, vrije herstelkeuze en eigen vervoer goederen & gereedschap.

Daarnaast speelt jouw woonplaats een rol, evenals het aantal kilometers dat je maakt. Want wáár en hoevéél je rijdt, is medebepalend voor wat betreft schaderisico’s. Voor extreem dure of diefstalgevoelige auto’s kunnen overigens bepaalde alarmeringseisen worden gesteld door autoverzekeraars.

Gunstige autoverzekering 18-jarige: tot slot…

Hoe jonger je bent, des te meer premie je betaalt. Vooral jongeren onder de 24 zijn duur uit. Dat geldt dus des te meer voor zeventien- en achttienjarigen. (bron) Behalve met de autopremie heb je als 18-jarige helaas met aanvullende auto-gerelateerde kosten te maken. Denk maar aan brandstof, onderhoud, keuring en wegenbelasting. Het is dan ook belangrijk om voorafgaand aan de aankoop van jouw eerste bolide álle autokosten inzichtelijk te maken.

Veel vraag, beperkt aanbod…

Op veel van deze factoren heb je geen invloed. Wat je echter wél in eigen hand hebt, is de keuze voor de goedkoopste autoverzekering speciaal voor 18-jarigen. Hoeveel kosten je voor jouw autoverzekering zult moeten maken, ontdek je door direct online een prijsvergelijking te maken. Hoe autoverzekeringspremies onderaan de streep uitpakken voor jonge bestuurders van 18 jaar oud, is met name afhankelijk van marktwerking ten aanzien van vraag enerzijds en aanbod anderzijds.

En er zijn nu eenmaal veel autoverzekeraars die geen autoverzekeringen aanbieden voor jongeren, waardoor de keuze beperkt is en het prijskaartje fors. Dus hoe jonger en onervarener je bent, des te hoger jouw autopremie zal zijn. Zie eventueel ook:

Voordat jij als 18-jarige jouw eerste autoverzekering afsluit, is het raadzaam zo veel mogelijk aanbieders te vergelijken op basis van netto prijs. Dus niet alleen qua bruto maandpremie, maar doorgerekend navenant aanvangskorting, eigen risico en dekkingsgraad.

Kom je alsnog duurder uit dan gehoopt? Berust dan in het feit dat je in ieder geval schadevrije jaren kan gaan opbouwen en dat je op je 23e of 24e verlost zult zijn van de jongerentoeslag.