Zijn autoverzekeringen te duur?!

vrouw met te dure autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Jongeren zijn voor een autoverzekering duur uit. De premie is hoog omdat er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd. Goed vergelijken drukt de kosten van de autoverzekering. Dat is nodig ook omdat de verschillen tussen jonge bestuurders en ouderen groot zijn. Vergelijk bij ons de juiste aanbieders zodat je niet onnodig te duur uit komt.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Premie autoverzekering = duur

Alleen door te vergelijken voorkom je dat je te duur uit bent. Jongeren betalen eigenlijk te veel voor een autoverzekering. Natuurlijk is het zo dat jonge bestuurders gemiddeld gezien meer schades veroorzaken. Toch staan de soms erg hoge premies niet in verhouding. Als je kijkt naar de autoverzekering dan kiezen jongeren vaak de goedkoopste. De wagen is dan in ieder geval verzekerd. Door slim te vergelijken voorkom je dat je te duur uit komt.

Verzekering auto voor jongeren en schadevrije jaren

Heb je no-claim opgebouwd met een vorige autoverzekering, dan zie je dat terug in de prijzen. De premies voor de auto verzekering hangt bij jongeren sterk af van het aantal schadevrije jaren. Verzekeraars zien jongeren als een risicovolle groep qua schadeverloop. Door schadevrije jaren in te leggen toon je aan een positief schadeverleden gehad te hebben. Dat zie je terug in de normaal zo dure autoverzekering. Verzeker niet op naam van je ouders als bespaarmiddel.

Premie jongeren niet te vergelijken met autoverzekering ouders

Het lijkt geen slecht idee om op naam van je ouders te verzekeren. De premie zou dan ten slotte een stuk lager uit komen. Toch raden we het sterk af. In de eerste plaats moet je een autoverzekering op eigen naam afsluiten. Jongeren die dat niet doen lopen vroeg of laat tegen de lamp. De risico’s zijn een fraudemelding en het betalen van een schade. Voorkom problemen en verzeker je auto op eigen naam. Onze site maakt het mogelijk de goedkoopste autoverzekeringen op premie te vergelijken.