Autoverzekering na rijontzegging?

autoverzekering na rijontzegging

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Is jouw autoverzekering na een rijontzegging geweigerd? Kun je een goedkope autoverzekering vinden als je een rijontzegging gehad hebt? Belangrijk is een tweede afwijzing te voorkomen. Gelukkig is er een verzekeraar die iedereen accepteert. Lees meer over hoe je dat snel kunt regelen.

Autoverzekering na rijontzegging

Het is vaak lastig om een autoverzekering af te sluiten nadat je een rijontzegging hebt gehad. Je aanvraag wordt dan simpelweg door de meeste verzekeraars geweigerd. Verzekeraars zien mensen die een rijontzegging hebben gehad namelijk als een extra risico. Je kan bijvoorbeeld een rijontzegging krijgen wanneer je veel te hard gereden hebt, wanneer je onder invloed van alcohol of drugs gereden hebt of wanneer je agressief rijgedrag hebt vertoond. De schade die je kan aanrichten, na het begaan van (een van deze) overtredingen, bij anderen of jezelf is enorm. Dat is de reden dat je aanvraag door veel verzekeraars geweigerd wordt. Voorkom een afwijzing en verzeker je bij verzekeringsmaatschappij De Vereende.

Acceptatie geweigerd na een rijontzegging?

Als je geweigerd wordt bij een (aantal) verzekeraar(s), kan je dan nog ergens anders een autoverzekering vinden? Het antwoord op deze vraag is: ja, dat kan. Er is één verzekeringsmaatschappij die alle aanvragen accepteert: De Vereende. Hier tegenover staat helaas wel een hogere premie. De schadevrije jaren die je bij je vorige verzekering hebt opgebouwd (niet ouder dan 1 jaar), kan je wel meenemen naar deze nieuwe autoverzekering. Je krijgt dan extra no-claimkorting, waardoor de premie lager wordt.

Hoe lang ‘straft’ de verzekeraar je voor een rijontzegging?

Het is dus lastig om een goedkope autoverzekering af te sluiten wanneer je een rijontzegging gehad hebt. Helaas voor jou, zijn verzekeraars dit ook niet zomaar ‘vergeten’. Een rijontzegging blijft tot 8 jaar van belang voor het afsluiten van een autoverzekering. Dit betekent dus dat verzekeringsmaatschappij De Vereende waarschijnlijk de enige optie voor je is.

Ben wel eerlijk over je rijontzegging

Het is belangrijk dat je bij de aanvraag van een autoverzekering aangeeft dat je in het verleden een rijontzegging hebt gehad. Lieg je hier namelijk over, dan wordt het ook in de toekomst lastiger om een autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars werken met een bepaald systeem waarin zij kunnen zien wanneer iemand een rijontzegging heeft gehad. Lieg je hierover? Dan zal de desbetreffende maatschappij daar achter komen. Zij zijn dan genoodzaakt om een zogenoemde ‘fraudemelding’ bij jouw naam te plaatsen. Alle verzekeringsmaatschappij kunnen deze fraudemelding zien. Hierdoor zal het in de toekomst lastiger worden om weer een normale, goedkopere autoverzekering af te sluiten.

Tóch verzekerd als verzekering auto geweigerd is

Ga je voor een autoverzekering bij de Vereende dan kom je bij een verzekeraar voor personen die nergens anders terecht kunnen. Het voordeel van deze verzekeraar is dat ze een oplossing bieden. Je auto verzekeren na een rijontzegging is bij hun gewoon mogelijk. Nadeel is dat ze wel wat duurder zijn dan een reguliere verzekeraar. Is je autoverzekering na een rijontzegging geweigerd? Dan is er een oplossing. Opgebouwde schadevrije jaren kun je meenemen, als ze niet ouder dan 1 jaar zijn.

Offerte De Vereende met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte bij probleemverzekeraar De Vereende op!

    Jouw geslacht:

    Betalingstermijnen:

    Beschik je over een geldig rijbewijs?

    Ben jij kentekenhouder?