Autoverzekering geweigerd: wij verzekeren iedereen!

afwijzing autoverzekering geweigerd

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Autoverzekeraars hebben geen acceptatieplicht. In principe kun je dus geweigerd worden voor de autoverzekering. Geweigerd worden, is een lastige situatie. Om een tweede weigering te voorkomen, kun je dan het best op zoek gaan naar een soepelere verzekeringsaanbieder. Welke aanbieder dit precies is, hangt af van de reden van weigering en het acceptatiebeleid van de betreffende verzekeringsmaatschappij. Hieronder zetten we per situatie de overblijvende verzekeringsmogelijkheden op een rijtje…

Autoverzekering geweigerd wegens wanbetaling

De vaakst voorkomende reden dat een autoverzekering geweigerd wordt, is wanbetaling. Dit houdt in dat je als verzekeringsnemer niet altijd op tijd je verzekeringsfacturen hebt voldaan. Dus verzekeringspremies véél te laat of überhaupt niet hebt betaald. En meestal gaat het dan niet om een eenmalig incident, maar om herhaaldelijk verzuim van betalingsverplichtingen.

Sommige autoverzekeraars bieden mogelijkheden voor consumenten met een negatief betalingsverleden, maar hier zitten nogal wat haken en ogen aan. Zo mag je niet langer maandelijks je premie betalen, maar wordt een kwartaalbetaling verplicht gesteld. Je betaalt dan drie maandpremies in één keer.

Verzekeraars willen hiermee voorkomen dat zij maandelijks betalingsherinneringen en aanmaningen moeten sturen. Dat kost hen namelijk veel tijd en geld. Door ineens grotere bedragen te innen, hebben zij een stukje extra zekerheid. Bij het afsluiten van de premie moet je dan ook de eerste drie maanden vooruit betalen, evenals een borgstelling voorschieten.

En deze borg krijg je niet terug als je opnieuw je premie niet (op tijd) betaalt.

Weigering autoverzekering door (te) veel schades

Je kunt eveneens geweigerd worden door een negatief schadeverleden. Als je een schade claimt op jouw autoverzekering, vervallen automatisch vijf van jouw schadevrije jaren. Verzekeraars hanteren in principe een ondergrens van nul schadevrij jaren. Het kan echter ook voorkomen dat je een negatief aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd, dus dat je ‘in de min’ bent komen te staan.

Of je met negatieve schadevrije jaren wel of niet wordt geweigerd voor de autoverzekering, is afhankelijk van jouw individuele situatie. Als je nog maar net een verzekering had en één schade hebt geclaimd, heb je een goede kans op acceptatie. Maar bestuurders die in de afgelopen jaren twee of meer schuldschades hebben gereden, zullen waarschijnlijk afgewezen worden.

Voor diegenen die onlangs meerdere schadeclaims hebben ingediend op de autoverzekering zijn er echter óók nog oplossingen. Deze vind je onderaan dit artikel…

Autoverzekeraars zijn streng na rijontzegging of fraude

Bovengenoemde twee situaties (wanbetaling en negatief schadeverleden) zijn goed op te lossen. Het wordt echter lastiger wanneer je bijvoorbeeld een rijontzegging hebt gehad. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn door onder invloed (van drank of drugs) achter het stuur te kruipen of door veel te hard te rijden. Autoverzekeraars kunnen zien of je een rijontzegging hebt gehad. Hieruit leiden ze onder andere af hoe groot het risico is dat jij voor hen vormt… En hoe risicovol jouw rijgedrag is… Rijontzeggingen zijn zéér bepalend voor hun kans op toekomstige schades en onkosten.

Mocht je echt nergens terecht lijken te kunnen voor een autoverzekering, dan kun je altijd nog terecht bij De Vereende. Dit is als het ware een vangnet voor mensen die een te groot risico vormen voor doorsnee autoverzekeraars. Hiertegenover staan wel héle hoge autoverzekeringspremies! Consumenten die recentelijk verzekeringsfraude hebben gepleegd, houden De Vereende als enige verzekeringsoptie over. Je kunt dan denken aan iemand die een auto als gestolen opgeeft, terwijl deze gewoon in de garage staat. Maar ook het vervalsen van de datum op een schadeformulier staat als verzekeringsfraude te boek. (bron + bron)

Als je in het verleden te maken hebt gehad met een rijontzegging of fraudepleging kan het dus héél moeilijk zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. De Vereende zou dan weleens je enige optie kunnen zijn.

Autoverzekering opnieuw geweigerd: wat dan?!

Het is wettelijk verplicht om je auto minimaal met een WA-dekking te verzekeren. Het kan dan ook extreem frustrerend zijn als jouw autoverzekeringsaanvraag keer op keer geweigerd wordt. Maar goed nieuws! Als er sprake is van wanbetaling of van een negatief schadeverleden, heeft GoedkopeAutoverzekering.nl voor jou een aantal opties qua autoverzekering met zéér soepele acceptatierichtlijnen. In de praktijk komt het zelden tot nooit voor dat je écht nergens een autoverzekering kunt afsluiten, want er is altijd wel een autoverzekeraar met een passend acceptatiebeleid.

Spelen er serieuzere zaken (zoals rijontzeggingen of verzekeringsfraudes) mee? Dan kun je altijd nog bij De Vereende terecht. Zij accepteren iedereen voor de autoverzekering (100% acceptatie), maar zijn wel uitzonderlijk duur. Toch is het van cruciaal belang dat jouw auto verzekerd is. Want veroorzaak je verregaande letselschade met een onverzekerde auto, dan heb je een GIGANTISCH probleem! Er zijn dus verzekeringssituaties te bedenken waarin je min of meer verplicht bent akkoord te gaan met het acceptatiebeleid van De Vereende.

Vraag hieronder gerust een vrijblijvende offerte voor de autoverzekering bij De Vereende op, dan zie je meteen welke mogelijkheden er zijn!

Offerte De Vereende met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte bij probleemverzekeraar De Vereende op!

    Jouw geslacht:

    Betalingstermijnen:

    Beschik je over een geldig rijbewijs?

    Ben jij kentekenhouder?