Premiestijging autoverzekering: waarom premie verhoogd?

premieverhoging autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Is je autoverzekeringspremie verhoogd door toedoen van een tussentijdse premiestijging? Grote kans dat je dan bij een autoverzekeraar zit met slechte schadecijfers. Meer betalen is niet erg als je er iets extra’s voor terugkrijgt. Dat is bij standaard premieverhogingen alleen niet het geval. Is overstappen interessant?

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Dat de autoverzekering duurder wordt, is een trend

Nog meer dan afgelopen jaren stijgen de premies voor de autoverzekeringen. De premieverhoging neemt steeds meer toe. Daarmee bedoel ik vooral de percentages. Vroeger had je soms 1 á 2 procent verhoging. Komend jaar kun je wel 10 of 15 procent stijging verwachten. Is dat acceptabel? Ik vind van niet, als ik zelf geen schade had en wanneer daar niks positiefs tegenover staat.

Premiestijging: de belangrijkste oorzaken…

Een goedkope autoverzekering hebben is niet zo moeilijk. Voordelig verzekerd blijven is dat wel. Het is helaas nodig om Ieder jaar de premie van je autoverzekering te controleren. Is je verzekering nog goedkoop? Als je premie tien procent stijgt, dan is er een grote kans op een beter alternatief. Of overstappen na een tussentijdse premietoeslag, premiestijging of premieverhoging loont bepaal je door aanbieders te vergelijken.

Premie omhoog, maar zelf geen schade? Stap over!

Is je autoverzekering premie verhoogd maar heb je zelf geen schade gehad? Kijk dan of er een goedkopere aanbieder is. Dat doe je door verzekeraars met elkaar te vergelijken. Je oude autoverzekering kun je opzeggen per de datum dat de verhoging start. Loopt je polis al een tijdje sinds de verhoging? Dan kun je met een maand opzegtermijn overstappen. Maak gratis een opzegbrief aan.