Heb je voor de autoverzekering weinig kilometers per jaar opgegeven dan scheelt dat premie. Autorijders die niet veel rijden zijn zo goedkoper uit. Dat komt omdat het gebruik een premiefactor is. Bij de wegenbelasting is dat anders. Daar maakt het niet uit hoeveel kilometers je per jaar gaat rijden. Bereken wat een autoverzekering met een beperkt aantal kilometers kost.

Premie verzekering weinig kilometers

Heeft je autoverzekering weinig kilometers?

Gebruik je jouw wagen niet zo vaak? Zorg dan dat je autoverzekering weinig kilometers per jaar hanteert. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt gevraagd naar het gebruik. Mensen die veel rijden, bijvoorbeeld 30.000 kilometers per jaar, betalen meer. Dat komt omdat de meeste verzekeraars het gebruik als premiefactor zien. Sluit een autoverzekering met een beperkt aantal kilometers af als dat past bij jouw situatie. Je besparing per jaar bereken je online.

Kosten autoverzekering met weinig kilometers per jaar

Vaak passen consumenten het gebruik niet tussentijds op een lopende polis aan. Pas wanneer ze een nieuwe wagen kopen kiezen ze voor een autoverzekering met weinig kilometers. Merk je tussentijds al dat je een stuk minder gaat rijden? Pas dan je polis aan zodat je niet onnodig teveel betaald. De besparing bij een autoverzekering met een beperkt aantal kilometers bereken je op onze site. Hoeveel prijsverschil zie jij per jaar voor jouw voertuig? Bereken eenvoudig online de kosten.

Minimaal 12.000 kilometers per jaar bij berekening

Ga je een autoverzekering afsluiten met weinig kilometers dan is 12.000 meestal de ondergrens. Ook als je minder kunt opgeven betaal je vaak hetzelfde als iemand die 10.000 per jaar kiest. Heeft je autoverzekering weinig kilometers per jaar op de polis dan is het belangrijk dit te controleren. Als blijkt dat je veel meer hebt gereden dan opgegeven, dan moet je bijbetalen. Bepaal voor het afsluiten en tussentijds wat het gebruik van je wagen is en stel daar de autoverzekering op af.