Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Op GoedkopeAutoverzekering.nl kun je talloze autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Je zet de premies en polisvoorwaarden eenvoudigweg naast elkaar, waardoor een eerlijke, uitgebreide en objectieve vergelijking snel kan worden gemaakt. In een mum van tijd creëer je een overzichtelijk totaalplaatje en weet je precies wát voor jouw individuele situatie de beste en goedkoopste autoverzekering is.

Desgewenst kun je de betreffende autoverzekering ter plekke afsluiten. In veel gevallen heb je direct een voorlopig dekkingsbewijs te pakken hebt. Dit betekent dat je na het vergelijken en afsluiten direct kunt gaan rijden met jouw auto…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in...

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Welke autoverzekeraars worden vergeleken?

Al sinds 2002 kun je via onze website autoverzekeringen vergelijken. Wij werken samen met talloze verzekeraars. Zodoende kun je een overzichtelijke vergelijking maken tussen allerhande verschillende autoverzekeringsproducten. Kortom: je kunt bij ons altijd een goede én goedkope autoverzekering vinden.

Omdat verzekeringsmaatschappijen continu nieuwe autoverzekeringsproducten op de markt brengen en bestaande producten van de markt halen, wisselt ons aanbod continu. Hieronder vind je verscheidene autoverzekeraars waarvan we autoverzekeringen vergelijken:

Waarom via ons autoverzekeringen vergelijken?

Hieronder vind je 5 valide redenen om autoverzekeringen te vergelijken én af te sluiten via GoedkopeAutoverzekering.nl…

1. Onafhankelijkheid

Sinds onze oprichting in 2002 zijn wij voor de volle 100% onafhankelijk! Dit betekent dat we de resultaten van de vergelijking nooit zullen laten beïnvloeden door een bepaalde verzekeringsmaatschappij. Bij ons staat te allen tijde DIE autoverzekering bovenaan die voor JOU het goedkoopst uitpakt.

Afzonderlijke autoverzekeraars hebben dus géén invloed op onze vergelijkingsmodule. De enige manier waarop een autoverzekeraar goed scoort in onze vergelijker is een een financieel voordelige én kwalitatief hoogstaande autoverzekering aanbieden!

2. Écht goedkoop!

Onze naam zegt het al: onze autoverzekeringen zijn zéér voordelig geprijsd. Bovendien betekent goedkoop in ons geval niet dat er wordt ingeleverd op service. Integendeel! Wij combineren de moderniteit van het internet met die van ‘ouderwets’ persoonlijk contact. Je kunt snel en goedkoop autoverzekeringen vergelijken dankzij de kracht van het web, maar heb je vragen of loop je tegen obstakels aan? Dan kun je direct contact opnemen met onze verzekeringsexperts; via e-mail, maar ook telefonisch!

Doordat we al sinds 2002 verzekeringen vergelijken, hebben we contacten met vele verzekeraars. Hierdoor kunnen we de verzekeringen van vele verzekeraars vergelijken en zo altijd een voordelige autoverzekering aanbieden.

3. We zijn er voor jou…

Wij bieden veel méér dan een vergelijkingssite. We zijn een professioneel assurantiekantoor dat al sinds 1956 bestaat. We helpen niet alleen bij het vergelijken én afsluiten van een autoverzekering, maar bieden daarnaast ook uitstekende dienstverlening en persoonlijke contact. Wanneer je moeite hebt met het vergelijkingsproces kijken we gráág live met je mee!

Het vinden van een passende autoverzekering voor IEDEREEN is namelijk niet alleen ons vak, maar ook onze passie.

4. Wij verzekeren elke auto

Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een betrouwbare en betaalbare autoverzekering. Daarom verzekeren we iedereen! Óók diegenen met een zogenaamd probleemverleden. Dus een voorgeschiedenis qua strafblad, rijontzegging, malusjaren, (verzekerings)fraude of wanbetaling. Let wel: in bepaalde gevallen biedt het vergelijken van autoverzekeringen weinig soelaas omdat reguliere verzekeraars geen dekking bieden voor zulke verzekeringsrisico’s.

Je bent dan aangewezen op een zogenoemde probleemverzekeraar: De Vereende, voorheen bekend onder de naam Rialto.

5. Telefonisch bereikbaar

De eindeloze mogelijkheden van het internet zijn fantastisch. Maar soms wil je gewoon even ‘live’ een medewerker spreken voor een stukje persoonlijk advies of bevestiging. Bij GoedkopeAutoverzekering.nl kun je rekenen op een professionele helpdesk waar je terechtkunt met al jouw vraagstukken.

Je kunt ons bellen en krijgt doorgaans direct een medewerker aan de lijn, zonder eerst een ellenlang en nodeloos keuzemenu te doorlopen!

6. Professionals

Onze medewerkers hebben alle benodigde diploma’s op zak en bovendien héél veel ervaring op het gebied van autoverzekeringen. Zodoende kunnen wij als geen ander advies op maar geven! Je kunt bijvoorbeeld hulp vragen bij het vergelijken van meerdere autoverzekeringen, het vaststellen van de benodigde dekking of het overstappen naar een andere verzekeraar.

Onze professionals staan voor je klaar en helpen je maar al te graag als je er zelf niet uitkomt of tóch nog twijfelt over bepaalde verzekeringsaspecten!

Vergelijken in 3 simpele stappen

Je vergelijk al onze autoverzekeringen eenvoudig door een drietal simpele stapjes te doorlopen. Vervolgens kun je de gewenste autoverzekering direct sluiten…

1. Gegevens invullen

Je begint met het vergelijken van autoverzekeringen door een aantal persoonsgegevens en autogegevens in te vullen. Zo vul je het kenteken van de te verzekeren auto in, selecteert het gebruik en bepaalt het jaarkilometrage.

Je vult vervolgens wat persoonsgegevens (leeftijd, postcode e.a.) in én kunt beginnen met vergelijken…

2. Dekking kiezen

Bij stap twee kun je voor een bepaalde dekkingsgraad kiezen. Want hoe secuur wil je jouw auto verzekeren? Je ziet in onze vergelijker in één oogopslag wat de verschillende dekkingsvormen en bijdekkingen inhouden en omhelzen.

De meest basale dekking is de WA-dekking. De meest uitgebreide autoverzekering is de WA+ volledig-cascoverzekering; beter bekend als ‘allrisk’.

3. Vergelijking uitvoeren

Bij stap drie worden de verzekeringspremies berekend en de vergelijkingsresultaten getoond. Bovenaan zie je de allergoedkoopste keuze-opties. Binnen dit overzicht kun je niet alleen de premies vergelijken, maar ook eigen risico’s en polisvoorwaarden.

Desgewenst kun je jouw nieuwe autoverzekering direct afsluiten óf eerst een vrijblijvende offerte opvragen.

Autoverzekeraars vergelijken: waarop letten?!

Voor ons is het vergelijken van autoverzekeringen een continue bezigheid, maar voor veruit de meeste mensen is dit géén dagelijkse kost. We begrijpen dan ook ten zeerste dat het tegenover elkaar stellen van allerlei verschillende autoverzekeringsproducten lastig kan zijn.

Daarom hebben we hieronder omgeschreven waarop je zoal moet letten bij het maken van een eerlijke vergelijking…

A. Dekkingsgraad bepalen

In Nederland is het wettelijk verplicht om voor een auto ten minste een elementaire WA-verzekering af te sluiten. Een dergelijke autoverzekering biedt minimale dekking; alléén voor schade die jij met jouw auto toebrengt aan anderen.

De WA-autoverzekering biedt dus géén bescherming van jouw eigen auto. Wil je schades aan de eigen auto verzekeren, dan moet je hiervoor een uitgebreidere dekking afsluiten. Je kunt de aangewezen dekking vaststellen door na te gaan wélke risico’s je zélf wilt dragen, dus welke schades je bereid bent uit eigen zak te betalen.

Dus wil je alléén een goedkope WA-verzekering en betaal je eventuele schades aan je eigen auto zelf? Óf wil je een iets duurdere WA+ beperkt casco of beduidend duurdere WA+ volledig casco verzekering mét dekking voor schade aan de eigen auto?

B. Eigen risico aanvaarden!?

Op een ‘kale’ WA-autoverzekering (die enkel andermans schade dekt) rust doorgaans géén eigen risico… Tenzij jouw auto tijdens het ontstaan van de WA-schade werd bestuurd door iemand onder de 24. Veel autoverzekeraars hanteren wél een standaard eigen risico op schades die onder de uitgebreidere dekkingen vallen: beperkt casco en volledig casco. Dat betekent dat je een deel van de schade (doorgaans tussen de 125 en 300 euro) zélf moet betalen, ook al ben je hiervoor verzekerd.

Daarnaast hanteren autoverzekeraars vaak verschillende eigen risico’s voor verschillende sóórten schades. Zo kan het eigen risico voor het repareren van een ruitschade nul euro zijn, maar ook ook 45 of zelfs 250 euro. Ook gelden soms aanvullende eigen risico’s voor onder andere schade aan cabrioletkappen, spullen die uit de auto worden gestolen en reparaties bij niet-aangesloten herstellers.

Bekijk de polisvoorwaarden om erachter te komen wat de verschillende eigen risico’s zijn voor de beperkt- en volledig casco autoverzekering.

C. Aanvullende verzekeren…

Na het selecteren van de basisdekking kun je desgewenst één of meerdere bijdekkingen toevoegen. Deze aanvullende verzekeringen bieden méér (financiële) zekerheid in het verkeer. Naast de hoofddekking (WA basis, WA plus óf allrisk) kun je jouw autoverzekering uitbreiden met o.a. inzittendendekking (SVI of OIV), rechtshulpdekking (verkeersbijstand of verhaalsbijstand) en pechhulpdekking

Maar soms ook met no-claimbescherming, nieuwwaardedekking, losse diefstaldekking en/of inbraakdekking, ‘extra zorg na auto-ongeval’, accessoiredekking qua fabrieksaccessoires, eigen vervoersdekking qua losse spullen, bonus/malusgarantiedekking qua terugval na schadeclaim en gereedschappendekking qua (elektrisch) gereedschap in bedrijfsauto’s.

Verzekerde bedragen verschillen overigens enorm per verzekeraar; soms lopen ze uiteen van 500 euro tot 5.000 euro tot onbeperkt.

D. Aanschafwaarde- óf nieuwwaarderegeling

Wanneer je een beperkt casco of volledig casco autoverzekering afsluit, kun je soms voor een aanschafwaarderegeling of nieuwwaarderegeling kiezen. Dit kunnen zéér aantrekkelijke regelingen zijn, welke bij schade héél veel voordeel opleveren. Je krijgt met zo’n regeling namelijk de aanschafwaarde of nieuwwaarde (huidige cataloguswaarde) van de auto terug; zowel bij diefstal als totaalverlies.

Omdat de waarde van veruit de meeste auto’s snel daalt, kan de schade-uitkering hiermee beduidend hoger liggen dan bij een standaard dagwaarderegeling die enkel de dagwaarde van de verloren gegane verzekerde auto uitkeert.

E. Gebruiksdoel van de auto

Autoverzekeraars maken onderscheid tussen particulier en zakelijk gebruik van een auto. Voor verzekeraars is het namelijk een groter risico om auto’s te verzekeren die zakelijk worden gebruik, bijvoorbeeld voor een koeriersdienst of taxibedrijf. Men heeft dan namelijk te maken met intensief gebruik door méérdere potentiële bestuurders waarover men niets weet…

Geen zorgen. Bij GoedkopeAutoverzekering.nl verzekeren we iedereen. Daarbij streven we ernaar om al onze klanten een goede én betaalbare autoverzekering aan te bieden; zo ook zakelijk. Overigens speelt ook mee hoeveel een te verzekeren auto wordt gebruikt.

Want Hoe meer je rijdt, des te groter de relatieve kans op schade. Het geschatte jaarkilometrage reflecteert zich dan ook enigszins in de maandpremie.

F. Professionele ondersteuning

Je kunt op GoedkopeAutoverzekering.nl online vergelijken én afsluiten. Toch zijn we anders dan vrijwel alle andere vergelijkingssite. Wij geloven namelijk nog steeds in de kracht van persoonlijk contact. Bij ons zijn dan ook gediplomeerde en gecertificeerde assuradeurs werkzaam met wie je kunt e-mailen én bellen!

Het is simpelweg vervelend als je ergens een autoverzekering hebt afgesloten en je de betreffende partij vervolgens uitsluitend per briefpost kunt bereiken. Je kunt ons daarom bellen zónder eerst een ellenlang keuzemenu te moeten doorlopen. Onze professionele adviseurs helpen je met alle plezier DIRECT verder.

Autoverzekeringen vergelijken: tot slot…

In de basis is een auto op drie verschillende manieren te verzekeren. De meest basale autoverzekering is de WA-verzekering. Deze verzekeringsvorm biedt alléén dekking voor schade die met de verzekerde auto wordt toegebracht aan anderen. De WA PLUS (beperkt casco) verzekering biedt óók deels dekking voor schade aan je eigen auto. De meest uitgebreide autoverzekering is de allriskverzekering (volledig casco), welke óók eigen schuld dekt. (bron)

Niet elke WA-verzekering is gelijk. Niet elke WA+ autoverzekering is exact hetzelfde. En ook allrisk autoverzekeringen verschillen per afzonderlijk product. Let niet alleen op de premie, maar ook op het eigen risico, de vervangingswaarderegeling en de bijdekkingen. De allergoedkoopste autoverzekering is niet per definitie de allerbeste optie.