Bestelbus zakelijk verzekeren: verzekering bus op de zaak…

Bestelbus die zakelijk dient te worden verzekerd

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Jouw bestelbus zakelijk verzekeren, is vereist zodra de bestelwagen in kwestie (deels) bedrijfsmatig wordt gebruikt. Via GoedkopeAutoverzekering.nl kun je eenvoudig verzekeringspremies voor bestelauto’s vergelijken en afsluiten.

Maak een vergelijk en ontdek direct de laagste premie. De gewenste bestelautoverzekering kun je ter plekke online afsluiten. Veel autoverzekeraars verzekeren overigens niet zakelijk. Dat doen wij wél, zowel voor bestelwagens als personenauto’s. Bereken hieronder de prijs.

Snel, efficiënt & moeiteloos bestelbus verzekeren

Zelfstandig ondernemers hebben het druk zat. Gemak en efficiëntie kunnen zij dan ook als geen ander waarderen. Als zelfstandige je bestelwagen online verzekeren, is in dat opzicht een ideale optie. Binnen enkele muisklikken online een scala aan verzekeringsaanbieders met elkaar vergelijken, verloopt immers véél sneller dan het bezoeken van een verzekeringskantoor en het laten opvragen van meerdere offertes.

Door het maken van een geautomatiseerde premievergelijking ontdek je in een mum van tijd de goedkoopste bestelwagenverzekeringen. Als zelfstandig ondernemer kun je ze direct afsluiten, waardoor je meteen verzekerd met jouw bedrijfswagen de weg op kan. De polis en groene kaart ontvang je naderhand per e-mail.

Bestelbus zakelijk verzekeren: direct online afsluiten

Als je de verzekeringspremie voor een bestelbus gaat berekenen, zijn er enkele zaken van belang. Op basis van het kenteken van de bestelbus wordt de cataloguswaarde inclusief BTW vastgesteld.

Ga je de betreffende bestelbus zakelijk verzekeren? Dan kun je BTW verrekenen. Gevolg hiervan is dat er voor de cataloguswaarde een bedrag exclusief BTW gebruikt wordt. En dat is gunstig voor de premie.

Daarnaast dien je de dagwaarde van de bestelwagen op te geven als je kiest voor een cascoverzekering WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco.

Aanbieders zakelijke verzekering bestelbus vergelijken

Het aantal aanbieders van zakelijke verzekeringen voor bestelbussen is beperkt. Wij werken dan ook al jaren samen met een volmacht, genaamd Voogd & Voogd. Deze partij biedt talloze verschillende premies aan, welke zij namens grote verzekeraars mogen aanbieden. Zéker ook op het gebied van motorrijtuigenverzekeringen!

Dankzij het ruime aanbod van Voogd & Voogd Verzekeringen kun je bij ons verschillende premies en voorwaarden qua bestelautoverzekeringen vergelijken. Niet voor niets dat veel van onze websitebezoekers googelen op:

  • Bestelbus verzekeren op de zaak
  • Verzekering bus zakelijk onderbrengen
  • Werkbus op het bedrijf verzekeren
  • Bestelauto bedrijfsmatig verzekeren
  • Dekking voor bedrijfsauto regelen

Via een dergelijke zoekopdracht kom je bij ons terecht en krijg je de goedkoopste aanbieder te zien voor het verzekeren van busjes (bestelbusjes & werkbusjes). De juiste busverzekering kun je direct online afsluiten.

Premie verzekering bestelwagen & schadevrije jaren

Verder is vooral jouw aantal schadevrije jaren van invloed op de premie die je ontvangt voor een bestelautoverzekering. Belangrijk te weten, is dat de schadevrije jaren daadwerkelijk beschikbaar dienen te zijn in de royementsdatabank Roy-data. Ze mogen dus niet in gebruik zijn op een andere zakelijke autopolis of op jouw particuliere personenauto. Je bouwt pér bestelbusverzekering schadevrije jaren op. Het kan dus zijn dat een bedrijf meerdere potjes heeft.

Hoe dan ook kun je schadevrije jaren je NIET voor een nieuwe bestelbusverzekering gebruiken zolang ze nog worden gebruikt voor de verzekering waarmee je de jaren hebt opgebouwd. Pas bij opzegging van de betreffende bestelautoverzekering worden de jaren beschikbaar. Het inzetten van reeds in gebruik zijnde jaren op een nieuwe bedrijfsautopolis geeft een vertekend beeld van de premie: jouw premie lijkt véél goedkoper dan deze in werkelijkheid zal uitpakken. Dus pas hiermee op!

Vergelijken, is besparen. Daarom is het aan te raden meerdere verzekeringen naast elkaar te zetten. Onze website maakt het mogelijk een top 5 goedkope autoverzekeringen te berekenen. Op basis van kenteken, gebruikstype en enkele persoonsgegevens kun je al een berekening maken.

Wat bij particulier gebruik van een bestelauto?

Een bestelbus zakelijk verzekeren, doe je logischerwijs niet zolang je geen onderneming hebt. Je komt dan uit bij ‘normaal’ particulier gebruik. Los van van het gebruik van het verzekeringsobject is het verzekeren van een bestelbus niet veel anders dan het verzekeren van een personenauto.

Je moet het gebruik van het te verzekeren voertuig echter wél juist opgeven. Want met een bedrijfsauto (die zakelijk is verzekerd en op de zakelijke balans staat) mogen wél privéritten worden gereden. Daarentegen mag een particuliere bestelauto —welke privématig verzekerd is— doorgaans NIET zomaar zakelijk worden gebruikt, gezien het verhoogde verzekeringsrisico van zakelijke ritten.

De verzekering van een bestelwagen oftewel grijskentekenauto op particulier gebruik aanvragen? Ook dat is gewoon mogelijk. Ongeacht het gebruik kun je via GoedkopeAutoverzekering.nl eenvoudig een berekening maken en direct online afsluiten. Gebruik je het voertuig deels of volledig bedrijfsmatig? Kies dan voor een zakelijke bestelautoverzekering.

Bij veruit de meeste autoverzekeraars is het toegestaan om de zakelijk verzekerde bestelwagen óók privé in te zetten. Enkele maatschappijen doen echter lastig bij grijze kentekens. Bekijk welke mogelijkheden er zijn en sluit ter plekke een passende bestelbusverzekering af.

Bestelwagenverzekering onterecht op privégebruik?

Consumenten kopen weleens een bedrijfsauto met grijs kenteken en gebruiken deze uitsluitend privématig. Bijvoorbeeld voor het vervoer van honden, kano’s of uitgebreide hobby-uitrusting.

ZZP’ers hebben per definitie te maken met bedrijfsmatig gebruik. Als op jouw woonadres een bedrijf geregistreerd is, krijg je het dus zelden of nooit voor elkaar om particulier een bestelbus te verzekeren. Je bent dan aangewezen op een zakelijke bestelbusverzekering.

Een bestelwagenverzekering MOET je als ondernemer op zakelijk gebruik afsluiten. Zowel bedrijfsmatig als privé rijden, is daarmee gedekt. Ondernemers die een bestelbus particulier verzekeren, komen geheid in de problemen zodra er schade ontstaat.

De verzekeraar kan de ontstane schade dan op de verzekeringnemer verhalen, aangezien het gebruik van de bestelauto foutief is opgegeven aan de verzekeraar.

Goedkope bestelwagenverzekering: WA óf ook casco?

Hoe uitgebreider een bestelwagen dient te worden verzekerd, des te hoger de premie zal zijn. De goedkoopste bestelwagenverzekering wordt dan ook op ‘kale’ WA-dekking gesloten. Uitsluitend de wettelijk verplichte dekking jegens wettelijke aansprakelijkheid is daarmee gekozen. Schade aan de eigen bestelwagen is NIET gedekt onder een WA-bestelautoverzekering. Moet ook schade áán de eigen bestelauto gedekt zijn? Dan is een uitgebreidere en duurdere cascoverzekering vereist.

Let op: hoe risicovoller jouw tak van sport, des te minder verzekeringsmaatschappijen cascoverzekeringen aanbieden voor jouw bestelwagen. Zo zijn de meeste autoverzekeraars niet happig op cascodekking voor een koeriersdienst, taxibedrijf, rijschool of maaltijdbezorger.

Bestelbus zakelijk verzekeren: tot slot…

Het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland (zowel mét als zónder personeel) neemt de afgelopen 20 jaar alsmaar toe. (bron) Zéker het aantal ZZP’ers dat arbeid en diensten aanbiedt, stijgt gestaag. Zodoende is het niet vreemd dat óók het aantal bestelauto’s in Nederland exponentieel toeneemt. Zelfs de verkiezing ‘Bestelauto van het Jaar’ wordt door steeds meer ondernemers op de voet gevolgd. (bron)

Een bestelwagenverzekering sluit je als ZZP’er doorgaans zakelijk af. Je zakelijke bedrijfswagen verzekeren, is online snel geregeld, zéker via GoedkopeAutoverzekering.nl. Sluit een goedkope bestelautoverzekering af. Na afronding van het afsluittraject ben je doorgaans per direct verzekerd (direct voorlopige dekking) tegen een opvallend lage premie. Als ondernemer verzeker je jouw bestelbus exclusief btw. Dat komt omdat je deze kunt aftrekken.

Let wel: Eventuele schadevergoedingen vanuit de bestelautoverzekering worden dan zónder btw uitgekeerd.