Relatief veel mensen zoeken een tijdelijke autoverzekering voor een buitenlands kenteken… Een buitenlandse auto verzekeren in Nederland kan online. Zodra het Nederlands kenteken bekend is kun je eenvoudig de auto verzekeren. Heb je al een Nederlands kenteken? Of moet de auto nog gekeurd worden? In het laatste geval kun je met het eendagskenteken naar de RDW keuring. In beide gevallen is er een passende verzekering nodig.

Premie autoverzekering

Tijdelijke autoverzekering voor buitenlands kenteken

Zodra een buitenlandse auto uitgevoerd is naar Nederland heeft het geen kenteken meer. Het is dan zaak een Nederlands kenteken aan te vragen bij de RDW. Is het voertuig pas ingevoerd? Dan wil je daarmee naar een RDW keuringsstation rijden. Want daar wordt het voertuig getest om te kijken of die voldoet aan de regels die hier gelden. Om de auto bij het keuringsstation te krijgen heb je dan een tijdelijke autoverzekering nodig. Die werkt op basis van het eendagskenteken. Daarmee kun je voor 1 dag verzekerd de weg op.

Nederlandse autoverzekering na RDW keuring

Je buitenlandse auto verzekeren in Nederland wordt makkelijk zodra de invoer afgerond is. Met het Nederlandse kenteken sluit je dan een autoverzekering af. Schadevrije jaren die je met een buitenlandse verzekering hebt opgebouwd kun je soms meenemen. Nederlandse maatschappijen willen dan voor de beoordeling een Engelstalige verklaring van je vorige verzekeraar. Meestal krijg je dan wat no-claimkorting op je verzekering, mits je schadevrij gereden hebt. De verklaring mag in ieder geval niet ouder zijn dan 3 jaar.

Beleid verzekeraars voor auto met buitenlandse kenteken

Europeesche verzekeraars hebben het beleid dat ze alleen ‘eigen’ voertuigen accepteren. Heb je tijdelijk een buitenlands kenteken, dan verzeker je die bij een maatschappij in het betreffende land. Een Poolse arbeider bijvoorbeeld met een Pools kenteken verzekerd zijn voertuig dan in Polen. Pas wanneer hij hier een vast verblijf krijgt en de auto invoert, kan hij de wagen in Nederland verzekeren. Het voertuig krijgt dan een geel kenteken. De buitenlandse auto kan dan bij een Nederlandse maatschappij verzekerd worden.