Carmeleon Autoverzekering opzeggen: hoe doe je dat?

man die autoverzekering bij carmeleon opzegt

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Je Carmeleon verzekering tussentijds opzeggen

Als je jouw auto hebt verkocht, kan de autoverzekering direct worden beëindigd. Na verkoop van je auto ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijsstuk waarmee je aantoont dat de betreffende auto niet langer jouw eigendom is. Opzeggen is heel gemakkelijk. Zeg de autoverzekering op door een foto of kopie van de vrijwaring naar jouw verzekeraar of verzekeringsadviseur / tussenpersoon te sturen. Na ontvangst zal de polis per verkoopdatum worden beëindigd. Eventueel te veel betaalde premie zal door de verzekeraar worden teruggestort.

Bij Carmeleon je autoverzekering laten schorsen

Een alternatief voor opzegging oftewel beëindiging is schorsing oftewel opschorting van je autoverzekering. Niet iedereen weet dat je een verzekering kunt schorsen oftewel opschorten; de verzekering wordt als het ware tijdelijk stopgezet, bevroren, stilgelegd of gepauzeerd. Je betaalt dan géén premie meer, maar de verzekering blijft wél in stand. (bron)

Het voordeel van opschorten, is dat je geen premie en wegenbelasting meer betaalt, en dat je APK-plicht komt te vervallen. Zodra je jouw auto weer in gebruik neemt of een nieuwe auto koopt, kun je deze direct weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren. Maar wat zijn de nadelen van opschorten?

  • Een vooruitbetaalde premie blijft gereserveerd en wordt dus niet direct teruggestort;
  • De schadevrije jaren kun je niet gebruiken voor een ándere autoverzekering

De meeste verzekeraars hanteren een maximale schorsingstermijn van 3 jaar. Daarna wordt de polis automatisch beëindigd. Wil je jouw autoverzekering opschorten? Neem dan contact op met Carmeleon Verzekeringen om te informeren naar de mogelijkheden.

Carmeleon autoverzekering vergelijken

Ben je bij Carmeleon verzekerd en wil je weten of jouw autoverzekering goedkoper kan? Voer binnen 90 seconden een premieberekening uit om een goedkope autoverzekering te kunnen afsluiten. Meten is weten, dus vergelijk nú onze premies en polisvoorwaarden!

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Wil je een autoverzekering opzeggen bij Carmeleon Verzekeringen? Houd dan rekening met de looptijd van de verzekering. Autoverzekeringen kennen doorgaans een looptijd van 1 jaar. Daarna is de polis dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Via de volgende link kun je direct onze handige opzegbrief downloaden waarmee je jouw autoverzekering bij Carmeleon kunt opzeggen. In bepaalde gevallen kun je jouw autoverzekering zelfs al eerder beëindigen dan verwacht.

Binnen het eerste jaar opzeggen, kan sowieso bij verkoop of schorsing van je auto. Je hoeft de volledige looptijd van jouw contract dan dus niet uit te zitten. Hieronder leggen we uit in welke gevallen dit van toepassing is…