Wat kost mijn auto per maand? Dat vraag ik me weleens af. Wat mij helpt is een overzicht te maken van alle kosten. Daarbij maak ik een verdeling tussen vaste en variabele kosten. Onder de vaste uitgaven valt de wegenbelasting en de autoverzekering. Variabele kosten zijn brandstof, wat samenhangt met het gebruik van de auto.

Premie autoverzekering

Wat kost mijn auto per maand aan wegenbelasting

Bent je in het bezit van een auto, dan heb je veel vaste kosten. De wegenbelasting voor mijn auto kost 30 euro per maand. Deze vaste kosten blijven hetzelfde, behalve als je gaat verhuizen. De hoeveelheid wegenbelasting die je moet betalen is namelijk provincie bepaald. Hoeveel kilometers je per jaar met de auto gaat rijden maakt voor de belasting niet uit. Wel scheelt het uiteraard in de variabele kosten zoals brandstof.

Kosten autoverzekering voor mijn auto waren te hoog

Net als veel andere Nederlanders was ik gewend niet om te kijken naar de autoverzekering. Dat is zonde geweest want de kosten voor mijn auto liepen alleen maar op. Besparen op iets als een autoverzekering is makkelijk geregeld. Bekijk op je polis of bij je verzekeraar hoeveel schadevrije jaren je hebt. Bereken vervolgens de premie en sluit je nieuwe verzekering af. De oude verzekering zeg je op en de besparing is binnen.

Een eerste auto kopen is moeilijk

Het bezitten en gebruiken van een auto is duur. Wat mijn auto per maand kost hangt af van de wegenbelasting en het brandstofgebruik. Ga je voor de eerste keer een auto kopen dan is het handig onze tips te gebruiken. Deze vertellen je precies waar je op moet letten bij de aanschaf. Ook geven ze je inzicht in de kosten die je te wachten staan. Zo krijg je overzicht van de hoogte van de kosten van je auto.