afbeelding van onverzekerde scooter

Alleen een onterechte RDW boete voor je onverzekerde scooter of bromfiets kun je oplossen. Dat doe je door een verklaring op te vragen als bewijs van verzekering. Niet verzekerd zijn, kost rond de 400 euro als je een bekeuring krijgt van de Rijksdienst Wegverkeer. Lees hoe je omgaat met zo’n bekeuring voor het onverzekerd zijn van jouw scooter of brommer. Bezwaar maken, lukt uitsluitend als je niet fout zat…

Premie autoverzekering

Hoe bezwaar maken tegen boete onverzekerde scooter?

Door een fout van een verzekeraar kun je een boete krijgen voor een onverzekerde scooter. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je scooterverzekering al wel is aangevraagd en toegezegd, maar nog niet verwerkt door de maatschappij. Bij de RDW lijkt een scooter of ander voertuig dan niet verzekerd. Soms krijgen consumenten tegelijkertijd een polis en boete op de mat. Bel dan je verzekeraar en vraag naar een Artikel 34 WAM Verklaring. Dat is Dat is een bewijs van verzekerd zijn, welke je naar de RDW stuurt om de boete ongedaan te maken.

Wat als je scooter onverzekerd in de schuur stond?

We zien soms dat mensen een scooter onverzekerd in de schuur zetten. Het voertuig is dan niet verzekerd omdat het niet gebruikt wordt. Helaas zegt de verzekeringsplicht ons dat we altijd een WA-verzekering moeten hebben voor een motorvoertuig. Alleen door een voertuig te schorsen heb je géén verzekering nodig. Geschorste scooters of brommers bijvoorbeeld, mogen niet op de openbare weg staan. Wel kun je ze in een schuur zetten. Wil je er af en toe tóch op rijden? Dan is het goedkoper een scooterverzekering of brommerverzekering af te sluiten of in stand te houden.

Vooruit kijken als bekeuring onverzekerd zijn terecht was

Had je de verzekeringspremie niet of te laat betaald? Dan is er een goede kans dat je scooter of brommer terecht als onverzekerd werd aangemerkt. Volgens de voorwaarden moet je facturen binnen 30 dagen betalen. Soms krijg je bij een aanmaning nog twee weken extra de tijd. Bij een terechte boete helpt het dus NIET om bezwaar te maken.

Probeer dan liever je huidige polis te herstellen. Sluit een nieuwe scooterverzekering of bromfietsverzekering voor de toekomst af als herstel niet meer mogelijk is. En voorkom daarmee toekomstige RDW-boetes voor onverzekerde scooters of bromfietsen…