Speciale autoverzekering voor dure en luxe auto’s

luxe dure auto verzekeren

Hoe hoger het bedrag dat een verzekeraar moet uitkeren bij totaalverlies van een voertuig (diefstal, economisch total loss, technisch total loss e.a.), des te groter het financiële verzekeringsrisico dat een verzekeraar loopt bij het verlenen van allriskdekking. Met een opvallend dure, exclusieve en luxueus uitgevoerde auto kun je dan ook niet zomaar bij iedere willekeurige autoverzekeraar terecht.  

Niet iedere verzekeraar is bereid zulke bovengemiddeld grote risico’s te lopen. Vandaar dat veel verzekeraars geen cascodekking verlenen voor auto’s boven een bepaalde vervangingswaarde. Gelukkig hebben wij bij GoedkopeAutoverzekering.nl wél volop mogelijkheden om (extreem) dure en luxe auto’s onder te brengen bij betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige risicodragers. En dan ook nog eens tegen voordelige verzekeringspremies…

Niet iedereen wil waardevolle auto’s verzekeren

Hoe waardevoller een auto is, des te hoger de vervangingswaarde ervan. Als een auto allrisk verzekerd is en wordt gestolen of (zo goed als) total loss wordt gereden, zal de verzekeraar dan ook het overgrote merendeel van dit geldbedrag moeten neertellen om voor een vergelijkbaar vervangend voertuig te zorgen óf —indien reparatie nog mogelijk is— aan reparatiekosten moeten vergoeden.

Vandaar dat niet elke verzekeraar het risico van bovengemiddeld dure en exclusieve auto’s wil dragen. Veel verzekeraars leggen de absolute grens bij een nieuwwaarde of cataloguswaarde van maximaal EUR 80.000,- of 100.000,-. Alle voertuigen met een waarde die deze bovengrens overstijgt, worden in dat geval per definitie niet in dekking genomen, waardoor een verzekeringsaanvraag op voorhand wordt geweigerd oftewel afgewezen.

Dat het niet gemakkelijk is om een exclusieve sportauto of supercar verzekerd te krijgen, is niet ongebruikelijk. Er zijn echter ook volop verzekeraars die ook een topsegment Audi, BMW of Mercedes niet zomaar 1-2-3 in dekking nemen.

Extreme verzekeringsrisico’s

Logischerwijs wil je een spiksplinternieuwe sportauto, pick-up, coupé, SUV of supercar goed verzekeren. Allrisk is dan ook vrijwel altijd de aangewezen verzekeringsoptie voor de duurdere, luxere en exclusievere bolides. Voor jou als verzekeringnemer betekent dit een optimale dekking oftewel bescherming. Voor de verzekeraar betekent dit een groot verzekeringsrisico, hetgeen resulteert in een relatief hoge maandpremie.

Toch kan de periodieke verzekeringspremie nog best wel meevallen als jouw prachtbolide kan worden ondergebracht bij de juiste verzekeraar en onder de juiste omstandigheden. Factoren die van invloed zouden kunnen zijn: bestuurdersleeftijd, schadeverleden, schadevrije jaren, vrijwillig eigen risico, postcode/woonplaats, et cetera.

Hoe rooskleuriger het totaalplaatje dat de verzekeraar voorgeschoteld krijgt, des te groter de kans op acceptatie en des te lager de premie.

Dure en luxe auto verzekeren: tot slot…

Ben jij in het bezit van een opvallend dure, luxe of exclusief uitgevoerde auto? En ben je nog altijd op zoek naar een noeste verzekeraar omdat je van de standaard internetaanbieders nul op het rekest krijgt? Vul dan onderstaand offerteformulier in… Wij van GoedkopeAutoverzekering.nl zoeken met liefde en plezier voor je uit bij welke verzekeraar of volmacht jouw prachtauto het best en voordeligst kan worden ondergebracht! Geheel gratis en vrijblijvend.

Offerte autoverzekering dure auto

Vraag via onderstaand offerteformulier vrijblijvend een autoverzekeringsofferte op voor een opvallend dure, luxe en/of exclusieve auto!

    Uw geslacht

    Gebruik

    BTW verrekenen? Kan alleen bij zakelijk gebruik

    Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.