De goedkoopste eendagskentekenverzekering voor de RDW kost om en nabij de 30 euro. Neem de tijd om online eendagskentekenverzekeringen te vergelijken zodat je de ideale aanbieder kunt selecteren. Of beter gezegd: de verzekeraar die de voor jou optimaal geldende voorwaarden biedt tegen het voordeligste tarief. Volg enkele simpele stappen, vergelijk direct prijzen en selecteer zodoende de ideale eendagskentekenverzekeraar zodat je precies op tijd verzekerd bent…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in...

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Op tijd je eensdagskentekenverzekering afsluiten!

Als je een auto in het buitenland koopt en hiermee wilt gaan rijden in Nederland, dan zul je na import/invoer een Nederlands kenteken moeten aanvragen voor de betreffende importauto/invoerauto. De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) zal onderzoeken of de buitenlandse voertuigregistratie al dan niet kan worden overgenomen. Hiervoor dient een keuringsafspraak met de RDW te worden gemaakt. De kentekenkeuring oftewel het kentekenonderzoek gebeurt bij een RDW-keuringsstation. Maar om met een vooralsnog ongekeurde en onverzekerde importauto wetmatig naar het keuringsstation en weer terug te mogen rijden, heb je een eendagskentekenbewijs en een eendagskentekenverzekering nodig!

Het eendagskentekenbewijs is gratis verkrijgbaar bij de RDW en uitsluitend geldig op de dag van keuring; overigens moet het voertuig in kwestie in zodanige staat verkeren dat er veilig mee kan worden gereden

Auto invoeren / importeren vanuit EU- of EVA-land

Als u een voertuig hebt gekocht in een ander EU- of EVA-land en u wilt hiermee gaan rijden in Nederland, dan moet u bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW onderzoekt of de buitenlandse registratie van het voertuig één op één kan worden overgenomen, en zo ja, dan kent men het betreffende voertuig een Nederlands kenteken toe. Het lastige is echter, dat importvoertuigen ter plaatse dienen te worden gekeurd bij een RDW-keuringsstation. En om je voertuig daar te krijgen (zonder oplegger, transporter of trailer) zul je erin moeten rijden. En in dát geval is een kentekenbewijs en een autoverzekering vereist.

Een eendagskentekenverzekering is dus noodzakelijk om verzekerd met de auto naar een keuringsstation van de RDW (en weer terug) te kunnen rijden. Een dergelijke ‘autoverzekering voor 1 dag’ dient uiterlijk één dag van tevoren te worden afgesloten, anders kan de verzekeraar het kenteken niet op tijd aanmelden bij de RDW. Je auto tijdens de rit of zelfs achteraf verzekeren, is dus NIET mogelijk.

Premies verschillen tot 20 euro voor één dag!

Het loont absoluut om via internet aanbieders van eendagskentekenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Tussen aanbieders als Centraal Beheer, ANWB, Inshared, et cetera, kunnen zich namelijk aanzienlijke prijsverschillen voordoen: tot wel 20 euro voor één enkele dagpremie. Sommige verzekeringsmaatschappijen beschouwen het verzekeren van het eendagskenteken als een serviceproduct. De betreffende verzekering kan dan uitsluitend voor bestaande klanten worden afgesloten. Overigens is de dekking overal hetzelfde, namelijk enkel WA.

Het aanvraagproces bij een aanbieder in 3 stappen

Welke eendagskentekenverzekeraar je ook kiest, het afsluitproces is nagenoeg overal identiek. Telefonisch of online geef je het eendagskenteken op, welke (inclusief de middenstreepjes) zeven tekens omvat. Vervolgens is het doorgeven van de juiste ingangsdatum erg belangrijk. Dit is de datum waarop de importauto/invoerauto wordt gekeurd.

Het is overigens niet mogelijk om een eendagskentekenverzekering voor meerdere afzonderlijke dagen af te sluiten om zodoende meerdere opties te reserveren en achter de hand te hebben. Dit betekent dat je voor de verzekering één specifieke dag zult moeten selecteren en specificeren. Zorg er dus voor dat je reeds een definitieve keuringsafspraak hebt staan bij een RDW-keuringsstation vóórdat je het eendagskentekenbewijs aanvraagt.

Leg jouw keuringsafspraak éérst definitief vast. Pas ná het maken van de keuringsafspraak, kun je een eendagskenteken aanvragen.

Benodigde gegevens voor het afsluiten

Ga je akkoord met de gegeven eendagskentekenverzekeringspremie, dan moet je de meldcode van het importvoertuig c.q. invoervoertuig opgeven. Deze meldcode staat gelijk aan de laatste 4 cijfers van het identificatienummer oftewel chassisnummer. Daarnaast kunnen enkele algemene vragen over je (juridische) verzekeringsverleden worden gesteld. Zo wil men doorgaans weten of in de afgelopen 8 jaar sprake is geweest van een rijontzegging of strafrechtelijke veroordeling. Komen hier geen bijzonderheden uit, dan volgt direct de verzekeringsacceptatie.

Goedkope eendagskentekenverzekering importauto

Het invoeren van een auto brengt aanvullend regelwerk met zich mee. Voorkom problemen en regel jouw eendagskentekenverzekering uiterlijk één dag voorafgaand aan de rit naar het RDW-keuringsstation. Zodra je ingevoerde auto over een Nederlands kenteken beschikt, sluit je een ‘permanente’ (althans, meerdaagse) autoverzekering af. Vanuit het keuringsstation kun je direct online je autoverzekering regelen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Let op: Via GoedkopeAutoverzekering.nl kun je uitsluitend als bestaande klant een eendagskentekenverzekering sluiten. Dus alléén als je reeds een actieve autoverzekering bij ons hebt lopen…