Eendagskentekenbewijs: éérst eendagskentekenverzekering afsluiten!

auto's met eendagskentekenbewijs en eendagskentekenverzekering

Let op! Een eendagskentekenverzekering betreft een serviceproduct. Dit type autoverzekering bieden wij dan ook uitsluitend aan voor diegenen die óók hun voertuig bij ons onderbrengen. Neem even telefonisch contact op via 073 – 5430830, dan regelen wij dit graag voor je!

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

De goedkoopste eendagskentekenverzekering voor de RDW kost om en nabij de 30 euro. Neem de tijd om online eendagskentekenverzekeringen te vergelijken zodat je de ideale aanbieder kunt selecteren. Of beter gezegd: de verzekeraar die de voor jou optimaal geldende voorwaarden biedt tegen het voordeligste tarief. Volg enkele simpele stappen, vergelijk direct prijzen en selecteer zodoende de ideale eendagskentekenverzekeraar zodat je precies op tijd verzekerd bent…

Op tijd je eensdagskentekenverzekering afsluiten!

Als je een auto in het buitenland koopt en hiermee wilt gaan rijden in Nederland, dan zul je na import/invoer een Nederlands kenteken moeten aanvragen voor de betreffende importauto/invoerauto. De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) zal onderzoeken of de buitenlandse voertuigregistratie al dan niet kan worden overgenomen. Hiervoor dient een keuringsafspraak met de RDW te worden gemaakt.

De kentekenkeuring oftewel het kentekenonderzoek gebeurt bij een RDW-keuringsstation. Maar om met een vooralsnog ongekeurde en onverzekerde importauto wetmatig naar het keuringsstation en weer terug te mogen rijden, heb je een eendagskentekenbewijs en een eendagskentekenverzekering nodig!

Het eendagskentekenbewijs is gratis verkrijgbaar bij de RDW en uitsluitend geldig op de dag van keuring; overigens moet het voertuig in kwestie in zodanige staat verkeren dat er veilig mee kan worden gereden.

Auto invoeren / importeren vanuit EU- of EVA-land

Als u een voertuig hebt gekocht in een ander EU- of EVA-land en u wilt hiermee gaan rijden in Nederland, dan moet u bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW onderzoekt of de buitenlandse registratie van het voertuig één op één kan worden overgenomen, en zo ja, dan kent men het betreffende voertuig een Nederlands kenteken toe. Het lastige is echter, dat importvoertuigen ter plaatse dienen te worden gekeurd bij een RDW-keuringsstation. En om je voertuig daar te krijgen (zonder oplegger, transporter of trailer) zul je erin moeten rijden. En in dát geval is een kentekenbewijs en een autoverzekering vereist.

Een eendagskentekenverzekering is dus noodzakelijk om verzekerd met de auto naar een keuringsstation van de RDW (en weer terug) te kunnen rijden. Een dergelijke ‘autoverzekering voor 1 dag’ dient uiterlijk één dag van tevoren te worden afgesloten, anders kan de verzekeraar het kenteken niet op tijd aanmelden bij de RDW.

Jouw auto tijdens de rit of zelfs achteraf verzekeren, is dus NIET mogelijk.

Premies verschillen tot 20 euro voor één dag!

Het loont absoluut om via internet aanbieders van eendagskentekenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Tussen aanbieders als Centraal Beheer, ANWB, Inshared, et cetera, kunnen zich namelijk aanzienlijke prijsverschillen voordoen: tot wel 20 euro voor één enkele dagpremie. Sommige verzekeringsmaatschappijen beschouwen het verzekeren van het eendagskenteken als een serviceproduct.

De betreffende verzekering kan dan uitsluitend voor bestaande klanten worden afgesloten. Overigens is de dekking overal hetzelfde, namelijk enkel WA.

Het aanvraagproces bij een aanbieder in 3 stappen

Welke eendagskentekenverzekeraar je ook kiest, het afsluitproces is nagenoeg overal identiek. Telefonisch of online geef je het eendagskenteken op, welke (inclusief de middenstreepjes) zeven tekens omvat. Vervolgens is het doorgeven van de juiste ingangsdatum erg belangrijk. Dit is de datum waarop de importauto/invoerauto wordt gekeurd.

Het is overigens niet mogelijk om een eendagskentekenverzekering voor meerdere afzonderlijke dagen af te sluiten om zodoende meerdere opties te reserveren en achter de hand te hebben. Dit betekent dat je voor de verzekering één specifieke dag zult moeten selecteren en specificeren. Zorg er dus voor dat je reeds een definitieve keuringsafspraak hebt staan bij een RDW-keuringsstation vóórdat je het eendagskentekenbewijs aanvraagt.

Leg jouw keuringsafspraak éérst definitief vast. Pas ná het maken van de keuringsafspraak, kun je een eendagskenteken aanvragen.

Benodigde gegevens voor het afsluiten

Ga je akkoord met de gegeven eendagskentekenverzekeringspremie, dan moet je de meldcode van het importvoertuig c.q. invoervoertuig opgeven. Deze meldcode staat gelijk aan de laatste 4 cijfers van het identificatienummer oftewel chassisnummer. Daarnaast kunnen enkele algemene vragen over je (juridische) verzekeringsverleden worden gesteld.

Zo wil men doorgaans weten of in de afgelopen 8 jaar sprake is geweest van een rijontzegging of strafrechtelijke veroordeling. Komen hier geen bijzonderheden uit, dan volgt direct de verzekeringsacceptatie.

Goedkope eendagskentekenverzekering importauto

Het invoeren van een auto brengt aanvullend regelwerk met zich mee. Voorkom problemen en regel jouw eendagskentekenverzekering uiterlijk één dag voorafgaand aan de rit naar het RDW-keuringsstation. Zodra je ingevoerde auto over een Nederlands kenteken beschikt, sluit je een ‘permanente’ (althans, meerdaagse) autoverzekering af. Vanuit het keuringsstation kun je direct online je autoverzekering regelen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Let op: Via GoedkopeAutoverzekering.nl kun je uitsluitend als bestaande klant een eendagskentekenverzekering sluiten. Dus alléén als je reeds een actieve autoverzekering bij ons hebt lopen…

Eendagskenteken verzekeren met bewijs

Je eendagskenteken verzekeren, is verplicht als je met de auto op de openbare weg gaat rijden. Het voertuig moet dan WA-verzekerd zijn. Met het eendagskentekenbewijs kun je aantonen verzekerd te zijn. Maar hoe regel je zo’n bewijs en wat kost het? Het eendagskenteken verzekeren, betekent dat je een autoverzekering hebt voor één enkele dag, voor de rit naar het RDW en eventueel weer terug.

Verzekeren eendagskenteken: Wanneer is dat nodig?

Bij een geïmporteerde auto heb je te maken met een verplichte keuring door het RDW. Het is aan jou, als koper, de taak het betreffende importvoertuig naar de RDW te brengen. Je bent niet verplicht om met de auto de openbare weg op te gaan. Zo kun je de auto bijvoorbeeld met een autoambulance vervoeren. In dat geval heb je geen eendagskentekenverzekering nodig.

Pas wanneer je de auto de openbare weg op chauffeert heb je te maken met deze verzekeringsplicht.

Eendagskenteken aanvragen bij de RDW

Wil je via de openbare weg naar het RDW keuringsstation? Dan heeft je geïmporteerde auto een eendagskenteken nodig. Zodra je de keuringsafspraak vastlegt, krijg je de mogelijkheid het eendagskenteken aan te vragen. Wat je dan zelf nog moet doen, is het afsluiten van de verzekering. Alleen bestaande klanten kunnen bij ons voor 30 euro een eendagskentekenverzekering afsluiten.

Heb je bij ons géén autoverzekering lopen, dan kunnen we dit serviceproduct helaas niet aanbieden. Toch zijn er online volop aanbieders te vinden; lees ter plaatse wat de kosten bedragen.

Kosten verzekering eendagskenteken

De kosten voor het afsluiten van een eendagskentekenverzekering beginnen bij 30 euro. Maar we zien ook aanbieders die 50 euro vragen. Vergelijk dus meerdere maatschappijen als je zoekt op ‘verzekering voor eendagskenteken afsluiten’. De exacte prijs is meestal voertuig-onafhankelijk. Je eendagskenteken verzekeren, kan uitsluitend op basis van WA-dekking. Het is dus niet mogelijk je importauto all risk te verzekeren. Wacht niet tot het laatste moment met het afsluiten van een eendaagse kentekenverzekering, want het eendagskentekenbewijs moet je vooraf betalen.

De trend is dat steeds meer aanbieders aanzienlijke kosten in rekening brengen voor de afsluiting van een eendaagse kentekenverzekering. Prijzen rond de 50 euro zien we steeds vaker verschijnen op internet. De prijs hangt samen met het beleid van de aanbieder in kwestie. Is de dienstverlening gericht op enkel het verzekeren van een eendagskenteken? Dan betaal je meestal méér dan 30 euro.

De hogere prijzen worden gehanteerd omdat het —in administratief opzicht— duur is om het eendagskentekenbewijs af te geven. Zo moet er een betaling worden geregeld en een polisblad worden aangemaakt dat geldig is voor de RDW.

Eendagskenteken verzekeren via internet

Er zijn enkele aanbieders die het mogelijk maken via internet je eendagskenteken te verzekeren. Zodra je een zoekmachine aan het werk zet, komen de aanbieders voor de dag. Wat je nodig hebt, is uiteraard het eendagskenteken, samen met de meldcode. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Dit heet ook wel het identificatienummer. Tot slot is de keuringsdatum belangrijk. Voor welke dag moet het voertuig verzekerd worden? Aan deze gegevens heb je genoeg.

Eendagskentekenbewijs is niet altijd verplicht

Als je een auto importeert, dan moet je het betreffende voertuig laten keuren door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). Zoals eerder vermeld, hoef je enkel een eendagskentekenbewijs aan te vragen als je zélf met de auto naar het keuringsstation rijdt.

Indien je de wagen per autoambulance vervoert is een eendagskentekenbewijs NIET van toepassing. Er wordt dan immers niet in de auto gereden. (bron)

Bijtijds je eendagskentekenverzekering afsluiten

Houd er rekening mee dat een eendaagse kentekenverzekering enkele dagen vóór de ingangsdatum dient te worden afgesloten. Dit omdat de verzekering vooraf betaald dient te worden. Maar óók zodat je voorafgaand aan de ingangsdatum de groene kaart in je bezit hebt. Je ontvangt het verzekeringsbewijs per post of e-mail, afhankelijk van je voorkeur en aanbieder.

Is een autoverzekeraar verplicht mijn aanvraag van een eendaagse kentekenverzekeraar goed te keuren? Nee, dat is NIET het geval (hetgeen bij een gewone autoverzekering wel) van toepassing is. Verzekeringsmaatschappijen mogen namelijk bepaalde acceptatiecriteria hanteren ten aanzien van eendaagse kentekenverzekeringen. Heeft iemand bijvoorbeeld een rijontzegging gehad of een taakstraf uitgezeten, dan kan dat problemen opleveren. Er wordt dan per individuele situatie bekeken of acceptatie mogelijk is. Een eendagskenteken verzekeren, is al met al niet altijd mogelijk.

Let op: bij GoedkopeAutoverzekering.nl kunnen uitsluitend bestaande klanten een eendagskenteken afsluiten. Dus diegenen die reeds een actieve autoverzekering bij ons hebben lopen.

Auto-import Duitsland: regel eendagskenteken!

auto-import en auto-export betekent veelal eendagskentekenverzekering

Ga je een gebruikte auto importeren vanuit Duitsland? Ook dán heb je een eendagskenteken nodig voor de rit naar Nederland. Het is tenslotte verplicht de auto verzekerd te hebben. In Duitsland regel je de verzekering voor de rit naar Nederland. Dat is bij de garage of op het postkantoor te regelen. Hier vraag je een eendagskenteken aan voor de rit naar het RDW-keuringsstation. (bron)

Van A naar B: eendagskenteken Duitsland en Nederland

Een gebruikte auto importeren uit Duitsland is financieel aantrekkelijk. Wat van de winst afgaat, zijn de kosten voor verzekeringen en het keuren bij de RDW. Bij de garage in Duitsland of op het postkantoor regel je het Duitse eendagskenteken met verzekering.

Daar wordt naar gevraagd door de verkopende partij als deze vaker met Nederlanders samenwerkt. De auto is dan met de Duitse verzekering WA-gedekt tot aan de grens.

Eendagskenteken bij RDW aanvragen na import auto

Is de importauto in Nederland aangekomen? Dan is de Duitse verzekering ten einde. Vraag bij de RDW een eendagskenteken aan voor de rit in Nederland naar het RDW-keuringsstation. Het eendagskenteken moet je verzekeren voorafgaand aan de rit naar het keuringsstation.

Daar zal de importauto gekeurd worden. Dit om te kijken of hij voldoet aan de Nederlandse toelatingseisen. Na goedkeuring ontvang je een kentekencard.

Verzekering na goedkeuring en BPM import auto Duitsland

Met de kentekencard op zak moet de import auto verzekerd worden. De snelste manier is online. De belastingzaken die na het importeren overblijven regel je met de BPM-aangfite. De meeste kopers regelen dat bij het RDW-keuringsstation waar ze BPM-aangiftepunten hebben.

Alle belangrijke zaken zijn dan geregeld. Zelf een auto importen uit Duitsland vereist een goede voorbereiding om problemen te voorkomen.

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.