afbeelding van een auto waarvoor een eendagskenteken verzekeren raadzaam zou kunnen zijn

Je eendagskenteken verzekeren, is verplicht als je met de auto op de openbare weg gaat rijden. Het voertuig moet dan WA-verzekerd zijn. Met het eendagskentekenbewijs kun je aantonen verzekerd te zijn. Maar hoe regel je zo’n bewijs en wat kost het? Het eendagskenteken verzekeren, betekent dat je een autoverzekering hebt voor één enkele dag, voor de rit naar het RDW en eventueel weer terug.

 

Besparing autoverzekering

Verzekeren eendagskenteken: Wanneer is dat nodig?

Bij een geïmporteerde auto heb je te maken met een verplichte keuring door het RDW. Het is aan jou, als koper, de taak het betreffende importvoertuig naar de RDW te brengen. Je bent niet verplicht om met de auto de openbare weg op te gaan. Zo kun je de auto bijvoorbeeld met een autoambulance vervoeren. In dat geval heb je geen eendagskentekenverzekering nodig. Pas wanneer je de auto de openbare weg op chauffeert heb je te maken met deze verzekeringsplicht.

Eendagskenteken aanvragen bij de RDW

Wil je via de openbare weg naar het RDW keuringsstation? Dan heeft je geïmporteerde auto een eendagskenteken nodig. Zodra je de keuringsafspraak vastlegt, krijg je de mogelijkheid het eendagskenteken aan te vragen. Wat je dan zelf nog moet doen, is het afsluiten van de verzekering. Alleen bestaande klanten kunnen bij ons voor 30 euro een eendagskentekenverzekering afsluiten. Heb je bij ons géén autoverzekering lopen, dan kunnen we dit serviceproduct helaas niet aanbieden. Toch zijn er online volop aanbieders te vinden; lees ter plaatse wat de kosten bedragen.

Kosten verzekering eendagskenteken

De kosten voor het afsluiten van een eendagskentekenverzekering beginnen bij 30 euro. Maar we zien ook aanbieders die 50 euro vragen. Vergelijk dus meerdere maatschappijen als je zoekt op ‘verzekering voor eendagskenteken afsluiten’. De exacte prijs is meestal voertuig-onafhankelijk. Je eendagskenteken verzekeren, kan uitsluitend op basis van WA-dekking. Het is dus niet mogelijk je importauto all risk te verzekeren. Wacht niet tot het laatste moment met het afsluiten van een eendaagse kentekenverzekering, want het eendagskentekenbewijs moet je vooraf betalen.

De trend is dat steeds meer aanbieders aanzienlijke kosten in rekening brengen voor de afsluiting van een eendaagse kentekenverzekering. Prijzen rond de 50 euro zien we steeds vaker verschijnen op internet. De prijs hangt samen met het beleid van de aanbieder in kwestie. Is de dienstverlening gericht op enkel het verzekeren van een eendagskenteken? Dan betaal je meestal méér dan 30 euro. De hogere prijzen worden gehanteerd omdat het –in administratief opzicht– duur is om het eendagskentekenbewijs af te geven. Zo moet er een betaling worden geregeld en een polisblad worden aangemaakt dat geldig is voor de RDW.

Eendagskenteken verzekeren via internet

Er zijn enkele aanbieders die het mogelijk maken via internet je eendagskenteken te verzekeren. Zodra je een zoekmachine aan het werk zet, komen de aanbieders voor de dag. Wat je nodig hebt, is uiteraard het eendagskenteken, samen met de meldcode. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Dit heet ook wel het identificatienummer. Tot slot is de keuringsdatum belangrijk. Voor welke dag moet het voertuig verzekerd worden? Aan deze gegevens heb je genoeg.

Eendagskentekenbewijs is niet altijd verplicht

Als je een auto importeert, dan moet je het betreffende voertuig laten keuren door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). Zoals eerder vermeld, hoef je enkel een eendagskentekenbewijs aan te vragen als je zélf met de auto naar het keuringsstation rijdt. Indien je de wagen per autoambulance vervoert is een eendagskentekenbewijs NIET van toepassing. Er wordt dan immers niet in de auto gereden. (bron)

Bijtijds je eendagskentekenverzekering afsluiten

Houd er rekening mee dat een eendaagse kentekenverzekering enkele dagen vóór de ingangsdatum dient te worden afgesloten. Dit omdat de verzekering vooraf betaald dient te worden. Maar óók zodat je voorafgaand aan de ingangsdatum de groene kaart in je bezit hebt. Je ontvangt het verzekeringsbewijs per post of e-mail, afhankelijk van je voorkeur en aanbieder.

Is een autoverzekeraar verplicht mijn aanvraag van een eendaagse kentekenverzekeraar goed te keuren? Nee, dat is NIET het geval (hetgeen bij een gewone autoverzekering wel) van toepassing is. Verzekeringsmaatschappijen mogen namelijk bepaalde acceptatiecriteria hanteren ten aanzien van eendaagse kentekenverzekeringen. Heeft iemand bijvoorbeeld een rijontzegging gehad of een taakstraf uitgezeten, dan kan dat problemen opleveren. Er wordt dan per individuele situatie bekeken of acceptatie mogelijk is. Een eendagskenteken verzekeren, is al met al niet altijd mogelijk.

Let op: bij GoedkopeAutoverzekering.nl kunnen uitsluitend bestaande klanten een eendagskenteken afsluiten. Dus diegenen die reeds een actieve autoverzekering bij ons hebben lopen.