Je financial lease verzekeren, wat komt daar bij kijken? Bij een zakelijke lease auto hoort een passende autoverzekering. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering is online snel gedaan. Belangrijk is wel om de juiste leasevorm op te geven. Het maakt voor de verzekering namelijk verschil of je financial of operational lease hebt.

Premie autoverzekering

Rol financial en operational lease bij verzekering

Welke rol speelt de leasevorm voor de autoverzekering? Het bepaalt wie er bij schade een uitkering krijgt. Bij financial lease ben je zelf de kentekenhouder. Dat betekent dat een schadevergoeding aan jou betaald wordt. Bij operational lease is de maatschappij de kentekenhouder. Mocht er een uitkering komen, dan gaat die naar de leasemaatschappij. Wie de kentekenhouder is, kun je bij het afsluiten van de autoverzekering opgeven.

Verklaring schadevrije jaren vorige leaseauto gebruiken

Heb je vroeger voor je werk een leaseauto gereden? Dan kun je tot drie jaar nog gebruik maken van je opgebouwde schadevrije jaren. Je vorige leasemaatschappij kan je namelijk een verklaring geven. Als je geen schade had dan kun je die leaseverklaring gebruiken voor het krijgen van no-claimkorting. Belangrijk om te weten is wel dat je bij een leasemaatschappij geen schadevrije jaren opbouwt. Het is dus geen hard bewijs, wel geven maatschappijen er vaak no-claimkorting voor.

Voorbeeld van een firma voor gebruiken verklaring

Belangrijk voor een goedkope autoverzekering is dat je de verklaring van je leaseauto kunt gebruiken. Niet alle verzekeraars doen dat. Het is daarom verstandig voordat je een autoverzekering afsluit eerst een verklaring voor te leggen. Je weet dan vooraf of en zo ja hoeveel no-claimkorting je voor de leaseverklaring krijgt. De hoeveelheid hangt af van de periode, deze staat vermeld. Had je bijvoorbeeld een leasecontract voor de duur van vier jaar? Dan kun je maximaal 4 schadevrije jaren krijgen.

Schade tijdens leasecontract verpest no-claimkorting

Bij leaseauto’s zien we dat deze sneller ter reparatie worden aangeboden. Krassen op de auto of kleine deukjes worden eerder gemaakt. Dat gaat ten kosten van je leaseverklaring omdat schades daarop vermeld worden. Verzekeraars rekenen per schade een aftrek van vijf jaar. Je krijg dus na één schade geen schadevrije jaren voor de verklaring van je leaseauto. Dat is soms een tegenvaller als je netjes gereden hebt maar toch extra no-claimkorting mis loopt.