Een eerste autoverzekering afsluiten is niet goedkoop. Dat komt omdat je nog geen schadevrije jaren hebt. Toch kan je betaalbaar je eerste auto verzekeren. Het is nodig een verzekeraar te vinden met een hoge starterskorting. Anders is het lastig om tegen een redelijke premie je auto te verzekeren. Veel verzekeraars zijn namelijk duur voor starters.

Premie eerste autoverzekering

Waarom is een eerste auto verzekeren duurder voor jongeren?

We zien dat starters op steeds jongere leeftijd hun eerste auto aanschaffen. In de ogen van verzekeraars is iedereen onder de 24 beginnend bestuurder. Als starter betaal je daarom meer premie voor je eerste autoverzekering. Jeugdige autobestuurders veroorzaken nu eenmaal meer schade(s). Maatschappijen berekenen dat door in de verzekeringspremies.

Als starter op de markt van autoverzekeringen betaal je meer premie.

De goedkoopste eerste autoverzekering afsluiten

De oplossing voor het vinden van de goedkoopste eerste autoverzekering is aanbieders vergelijken. Enkele maatschappijen spelen in op het feit dat concurrenten weinig korting geven aan een beginnend bestuurders. Gelukkig is het toch mogelijk redelijk betaalbaar verzekerd te zijn. Een hoge aanvangskorting is dan wel nodig. Zodra je premies gaat berekenen zal je grote prijsverschillen tussen verzekeraars zien. Kies bij een standaard WA-verzekering voor de goedkoopste maatschappij.

Ontdek welke aanbieder een betaalbare premie aanbiedt voor jouw eerste auto.

Het bezitten van een rijbewijs geeft geen recht op extra korting

Het bezitten van het rijbewijs staat helaas niet gelijk aan schadevrije jaren. Dat is jammer aangezien iemand met een rijbewijs wel schadevrij gereden kan hebben. Enkel wanneer je een verzekering op naam hebt bouw je schadevrije jaren op. Het is daarom voor de jeugd aan te raden snel te beginnen met opbouwen, om zo snel bonus-maluskorting op te bouwen. Na 1 jaar schadevrij rijden stijgt de hoeveelheid no-claimkorting op je autoverzekering.

Met een rijbewijs bouw je geen schadevrije jaren op, met een verzekering wel.

Je eerste auto verzekeren op nul schadevrije jaren

Het komt voor dat mensen die hun eerste auto verzekeren teveel schadevrije jaren opgeven. Voor de berekening hanteren ze dan het aantal jaar dat ze een rijbewijs hebben. Of ze gaan een eerste autoverzekering afsluiten op basis jaren die met een scooter of bromfiets zijn opgebouwd. Bij een bromfietsverzekering bouw je no-claim op, maar die kun je niet meenemen naar je auto.

No-claim opgebouwd met een bromfiets of scooter telt niet mee voor de auto.

De beste autoverzekering voor beginners is betaalbaar

Een auto kopen brengt al veel kosten met zich mee. Daar komt de verzekering nodig bij. Een eerste auto verzekeren kan betaalbaar zijn door aanbieders te vergelijken. Dan ontdek je de prijzen die ze vragen voor je eerste autoverzekering. Let bij het berekenen goed op het aantal schadevrije jaren dat je vermeld. Want wanneer het aantal niet klopt, krijg je later van je maatschappij een bijbetaling.