Dankzij bij Allianz aangesloten schadeherstelbedrijven bespaar je op het eigen risico. Zeker bij ruitschade is het opletten met een Allianz autoverzekering. Weet waar je een bepaalde schade het beste kan laten repareren. Je bespaart dan op je verplichte bijdrage. Er is een verband tussen premie en schadesturing. De goedkoopste autoverzekeringen bieden vaak minder vrijheid.

Premie autoverzekering

Reparatie met een Allianz autoverzekering en ruitschade

Heb je een Allianz autoverzekering en ruitschade? Dan heb je met aangesloten herstellers te maken. Dat zijn garages waarbij je minder eigen risico hoeft te betalen. Hieronder zie je een aantal bekende maatschappijen met vele filialen. Het eigen risico bij ruitvervanging is bij hun 68 in plaats van 135 euro.

  • Carglass
  • Autototaalglas

 

Reparateurs zoals Carglass of Autotaalglas behoren tot de Allianz aangesloten schadeherstelbedrijven. Vervang of repareer je een ruit ergens anders? Dan betaal je (bij Allianz Veilig op Weg Pakket voorwaarden) 135 euro eigen risico. Het levert dan 67 euro besparing op door naar één van de aangesloten herstellers te gaan.

Verband tussen premie en eigen risico schadesturing

Bekijk je de top vijf goedkoopste autoverzekeringen, dan zie je dat er veel schadesturing is. Je ziet dat niet direct maar door de polisvoorwaarden te bekijken. Keuzevrijheid bij schade is niet meer vanzelfsprekend. Maatschappijen rekenen besparingen door aan de klant die ze hebben dankzij prijsafspraken. Een zeer goedkope autoverzekering zoals Allianz of een concurrent kent daarom een sterke schadesturing. Het standaard eigen risico wat je bij reparatie hebt, loopt op als je geen gebruik maakt van een aangesloten herstelbedrijf. Zo worden consumenten gestimuleerd naar bepaalde garages te zijn.

Goedkope autoverzekering dankzij Allianz herstellers

Het is waar dat de goedkoopste autoverzekeringen meestal schadesturing hebben. Dankzij afspraken tussen Allianz en aangesloten schadeherstelbedrijven betaal je minder premie. Voor de garages is dat niet altijd fijn, wat die verdienen zo minder aan reparaties. Heb je een Allianz autoverzekering en ruitschade? Bespaar dan bijna 70 euro door bijvoorbeeld naar Carglass te gaan. Niet-aangesloten ruitherstellers worden maar deels vergoed.