Online tussenpersoon autoverzekering!? De voordelen…

online tussenpersoon die autoverzekering sluit

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Een autoverzekering via een tussenpersoon afsluiten, brengt verregaande voordelen met zich mee! Het betrekkelijke nadeel is dat je niet per definitie de allerlaagste netto premie voorgeschoteld krijgt. Daar staat echter een belangrijk stukje kennis, advies, service, vertegenwoordiging en bijstand tegenover. En dit alles vertaalt zich veelal naar gunstigere polisvoorwaarden, met –op de langere termijn– fikse potentiële kostenbesparingen tot gevolg.

Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen van een (online) verzekeringsadviseur, assurantietussenpersoon, verzekeringsbemiddelaar, verzekeringsagent oftewel intermediair in assurantiën…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Moet je een autoverzekering zelf willen afsluiten?

Natuurlijk kun je eigenhandig talloze autoverzekeringen met elkaar vergelijken dankzij de hedendaagse online vergelijkingsmodules… Maar weet jij hoe dekkingsgraad, eigen risico, bonus-maluspositie en no-claimkorting bij elke verzekeraar geregeld zijn? En onder wélke exacte voorwaarden en uitsluitingen…

Hoe zit het bovendien met dekkingsuitsluiting, bonus-malusgarantie, no-claimbescherming, expertise & contra-expertise, acceptatievragen, assurantiebelasting, ruitschade (qua ruitherstel en/of ruitvervanging), alarmeisen, pakketkorting, vrije reparatiekeuze, schadesturing, gezinsregeling, sistercar-clausule, zakelijk gebruik, onderverzekering en oververzekering

Evenals OVS-interpretatie, auto-uitleen, gordelkorting, dekkingsgebied (qua groene kaart), schadevrije jaren, recht op vervangend vervoer, nieuwwaarderegeling, dagwaarderegeling, malusregistratie, SVMM/CIS-registratie (‘zwarte lijst notering‘), klachtafwikkeling en belangenbehartiging + aansprakelijkstelling + schade-uitkering bij hypothetische schades? En tot slot met aanvullende bijdekkingen zoals inzittendendekking, accessoiredekking, verkeersrechtshulp en verhaalsbijstand?

Ben jij thuis in deze materie? Heb je je verdiept in de polisvoorwaarden van elke afzonderlijke verzekeraar? En ben je in staat eigenhandig een wederpartij aansprakelijk te stellen om geleden schade te verhalen? Dan heb jij wellicht géén keuzehulp van een verzekeringsadviseur nodig…

Afweging: wel of geen assurantietussenpersoon?

Veel vergelijkingssites voor autoverzekeringen worden gerund door marketingpartijen waar uitsluitend klantenservicemedewerkers, webdevelopers en online marketeers werkzaam zijn. In feite publiceert men internetadvertenties. Je ziet deze verkapte reclames niet direct op je beeldscherm, maar ze komen na het invoeren van enkele gegevens uit een geavanceerde vergelijkingsmodule rollen. Voor wie het vergelijkingsresultaat (de ‘top 3 advertenties’) het voordeligst uitpakt, is echter nog maar de vraag… Voor jou als verzekeringnemer óf voor de exploitant van de website?

Als bij een zogenaamde ‘internetvergelijker’ géén verzekeraars, volmachtagenten of assurantietussenpersonen werkzaam zijn, is men überhaupt niet bevoegd financieel advies te verstrekken. Men dekt zich dan ook in met zinsneden als: “Wij bemiddelen niet” en “Wij geven geen advies”… Maar is dat ook zo? In feite mag men uitsluitend adviseren over het gebruik van de eigen software en niet over de daarin geadverteerde verzekeringsproducten. Maar de lijn tussen gebruiksadvies en productadvies kan flinterdun zijn. In het gunstigste geval wordt er NIET bemiddeld; in het ongunstigste geval –al dan niet bewust– in jouw nadeel. (bron)

Kún je er bovendien blindelings van uitgaan dat de autoverzekering met de laagste maandpremie ook in de praktijk het voordeligst voor jouw auto en portemonnee uitpakt? Dit is namelijk niet per definitie het geval. Pas als je schade rijdt of lijdt, zal blijken hoe goed je jouw auto daadwerkelijk hebt verzekerd. En dát is het voordeel van een ‘online tussenpersoon autoverzekeringen’… Een assurantietussenpersoon kan de kwaliteit van een autoverzekering reeds van tevoren incalculeren, dus vóórdat er schade wordt gereden of geleden!

Is de ‘de goedkoopste optie’ of ‘de beste poliscore’ die uit een vergelijker komt rollen ook écht het goedkoopst of het best? Waaruit zou dit moeten blijken? En heeft men geen appels met peren vergeleken? Hoe dan ook sta je er onderaan de streep helemaal alléén voor zonder (online) tussenpersoon in autoverzekeringen.

Verondersteld nadeel van auto verzekeren via tussenpersoon

Veel vergelijkingssites doen slechts aan ‘lead generation’ en promoten uitsluitend ‘affiliate producten’ van zogenaamde ‘direct writers’. Dit zijn verzekeringsproducten van autoverzekeraars waarbij je als klant direct kunt aankloppen voor een autoverzekering… Dus zónder tussenkomst van een volmachtagent of tussenpersoon. Zulke vergelijkingssites beweren maar al te vaak dat een assurantietussenpersoon overbodig of zelfs nutteloos is. Men benadrukt maar al te graag dat een tussenpersoon ten onrechte een eenmalige of doorlopende provisie opstrijkt, hetgeen jouw autopremie onnodig duur maakt. *zonde* Dit is echter geenszins het geval…

Immers nemen tussenpersonen verzekeringsmaatschappijen héél veel werk uit handen, dus provisies worden nooit één op één doorgerekend in premies. Bovendien kan de selectie van een kwalitatief hoogwaardige autoverzekering –gebaseerd op kundig assurantieadvies– zichzelf héél snel terugverdienen in geval van autoschade.

Wat doet een tussenpersoon in autoverzekeringen?

Je zou tussenpersonen kunnen vergelijken met supermarkten. Men verkoopt alléén producten uit het eigen assortiment. Zoals elke supermarkt gebonden is aan bepaalde huismerken en merkproducten van merkleveranciers, is elk assurantiekantoor gebonden aan bepaalde agentschappen en subagentschappen van verzekeraars. Dit zijn een soort samenwerkingsverbanden.

Een verzekeringsadviseur oftewel verzekeringsagent mag dankzij een (sub)agentschap bepaalde premies en voorwaarden aanbieden namens een maatschappij of volmacht. Het voordeel van een tussenpersoon is dat men over een ruim aanbod beschikt en als geen ander thuis is in de voordelen en nadelen van ieder product. Bovendien mag men ‘pakketten’ samenstellen, waardoor bepaalde kortingen en extra gunstige polisvoorwaarden kunnen worden bedongen.

Speur je het volledige internet af, dan is de goedkoopste direct writer wellicht goedkoper dan de goedkoopste tussenpersoon. Maar wil jij 65 berekeningen maken om vervolgens alsnog met een discutabele autoverzekering te eindigen? Een tussenpersoon gaat voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding. En bovendien voor het product dat het best aansluit bij de wensen en behoeften van jou als klant.

Hoe maakt GoedkopeAutoverzekering.nl het verschil!?

De gemiddelde consument is zéér prijsgericht, maar polisvoorwaarden worden onderling niet of nauwelijks vergeleken qua inhoud en strekking. De doorsnee consument beschikt dan ook niet over diepgravende kennis. Bij vragen en problemen heeft men bovendien behoeften aan service. Maar zonder assurantietussenpersoon kun je niet altijd rekenen op deugdelijk en onpartijdig advies. Een tussenpersoon dient JUIST als willige schakel tussen jou en de verzekeraar.

GoedkopeAutoverzekering.nl is uniek in zijn soort. Wij exploiteren een vergelijkingsmodule, maar mogen als assurantietussenpersoon óók verzekeringsadvies geven. Bij ons zijn namelijk financieel adviseurs werkzaam die advies mogen geven over de verzekeringsproducten van álle autoverzekeraars en volmachten van wie wij een agentschap of subagentschap hebben. Voor deze verzekeraars mogen wij dus als assurantietussenpersoon optreden naargelang de Wet op het financieel toezicht (Wft). (bron)

Onze assurantieadviseurs onderhouden continu contact met zowel klanten als verzekeraars. Ze kennen de autoverzekeringsmarkt als geen ander en volgen alle actuele ontwikkelingen op de voet. Of je jouw auto nu particulier óf zakelijk wilt verzekeren, wij bieden ALTIJD een passende oplossing. We streven naar de goedkoopste autoverzekering voor elke klant, maar houden óók de kwaliteit nauwgezet in het oog. Ontdek onze goedkope autoverzekeringen en sluit ze direct bij ons als online tussenpersoon af.

Dus met GoedkopeAutoverzekering.nl combineren wij het gemak van een online vergelijkingsmodule voor autoverzekeringen met de mogelijkheid tot persoonlijk advies. Het beste van twee werelden: de bereikbaarheid en dienstverlening van een ervaren tussenpersoon, terwijl we daarnaast óók internetpremies aanbieden.

Online assurantietussenpersoon: tot slot…

Goedkoop kan duurkoop zijn als je jouw auto ‘blind’ via het wereldwijde web verzekert. Een tussenpersoon kent diens autoverzekeringen als geen ander; niet alleen qua inhoud, maar ook qua strekking. Hij of zij adviseert niet alleen, maar bemiddelt eveneens bij schade. Wil je een lage premie, maar óók service zodra daar behoefte aan is? Dan is een online tussenpersoon in autoverzekeringen wellicht de ideale compromis. Onderscheidend, met een ruim aanbod. Geen eindeloze keuzemenu’s, maar direct telefonisch contact. Een vast aanspreekpunt, hetgeen als zéér positief wordt ervaren door onze klanten.

GoedkopeAutoverzekering.nl is volledig vrij in diens adviezen. Dat betekent dat wij in álle vrijheid en zónder contractuele verplichtingen autoverzekeringen kunnen adviseren van die aanbieders waar wij een agentschap of subagentschap hebben lopen. Let wel: bij onze aanbevelingen gaan wij uit van de producten van een beperkt aantal verzekeraars en volmachten. Mogelijkerwijs hebben ándere aanbieders ook geschikte producten, maar hiernaar dien je zelf op zoek te gaan.

Maakt jouw huidige verzekering of verzekeringsadviseur jouw verwachtingen niet waar? Tegenwoordig is er een combinatie van internetgemak én service voorhanden, namelijk: de online tussenpersonen van GoedkopeAutoverzekering.nl. Wij kunnen als geen ander inschatten welke autoverzekering jij écht nodig hebt!