Een goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren, kan dat? Ja, mits je de aanbieders vindt die zich richten op deze doelgroep. Natuurlijk betalen ervaren bestuurders minder premie. Toch kan je zelfs zonder schadevrije jaren geld besparen op de autoverzekering. Stel met onderstaande informatie jouw mogelijkheden vast.

Verzekering zonder schadevrije jaren

Rijbewijs verplicht voor aanvraag

Kan je zonder rijbewijs een verzekering afsluiten? Dat is meestal niet mogelijk. Verzekeraars verwachten dat de bestuurder een rijbewijs heeft. Waarom zou hij of zijn anders een auto kopen? Maatschappijen willen voorkomen dat het onduidelijk is wie er in de auto gaat rijden. Degene die de bestuurder is zal daarom een auto zelf moeten verzekeren, onder eigen naam. Het is dus belangrijk een rijbewijs te hebben voor je auto koopt. Je kunt dan gaan uitrekenen hoeveel kosten een verzekering met zich meebrengt.

Het is nodig een rijbewijs te hebben om een auto te verzekeren.

Premiekorting alleen op eigen naam

Het hebben van een rijbewijs betekent niet dat er schadevrije jaren worden opgebouwd. Iemand die tien jaar een rijbewijs heeft zonder schade, heeft geen 10 schadevrije jaren. Alleen degene die zelf de autoverzekering afsluit bouwt no-claim op. Per verzekerd jaar krijgt de verzekeringnemer één schadevrije jaren. Uiteraard mits hij geen schade had. Bij een autoverzekering op eigen naam krijg je na één jaar een schadevrij jaar.

Door op eigen naam te verzekeren bouw je schadevrije jaren op, anders niet.

Schade en negatieve schadevrije jaren

Positief bekeken bouw je schadevrije jaren op. Toch kan het gebeuren dat je betrokken raakt bij een aanrijding. In plaats van korting krijg je dan een premie toeslag. Als je schuldig wordt bevonden krijg je van de verzekeraar een terugval van 5 schadevrije jaren. Dat is de ‘straf’ voor het veroorzaken van een aanrijding. Dat zie je terug in de premie. Je gaat dan meer betalen voor de verzekering.

Als je een schade veroorzaakt val je vijf schadevrije jaren terug.

Een maatschappij werkt één keer per jaar je schadevrije jaren bij. Dat doen ze zodra je contract een jaar loopt. Het is dus niet zo dat je een week na een schade al meer moet gaan betalen. Heb je een schade veroorzaakt? Dan krijg je door de terugval een autoverzekering met negatieve schadevrije jaren. Dat betekent dat je minder dan 0 schadevrije jaren hebt.

Polis scooter en een goedkope autoverzekering

Het soms mogelijk je schadevrije jaren van de scooter te gebruiken voor de autoverzekering. Per verzekeraar wordt daar anders mee omgesprongen. Letterlijk meenemen is niet mogelijk. Dat komt omdat het rijden op een scooter een andere rijervaring is. Wel geven sommige maatschappijen extra no-claimkorting als je bij hun een scooterverzekering had. Informeer telefonisch naar de mogelijkheden, wij denken graag mee. Wacht niet te lang want schadevrije jaren vervallen na een tijdje.

De schadevrije jaren van de scooterverzekering zijn soms extra no-claimkorting waard.

Hoe kan ik schadevrije jaren opvragen en overnemen?

Informeer bij je huidige maatschappij naar de stand van zaken. Tegenwoordig zijn schadevrije jaren tot drie jaar geldig. Eventueel kun je bij Roy-data je schadevrije jaren opvragen. Stel zo het juiste aantal vast. Een goedkope autoverzekering is zonder schadevrije jaren mogelijk. Je krijgt dan zelfs al aanvangskorting. Wel is het nodig de juiste maatschappijen te vinden die zich specifiek richten jouw doelgroep.