Een goedkope sportauto kopen is snel gedaan. Maar hoe gaat het dan verder? De autoverzekering van een sportauto is moeilijk te regelen voor jongeren. Verzekeraars vrezen namelijk voor schade als een jonge bestuurder zonder ervaring in een snel voertuig gaat rijden. Wanneer ziet een verzekeraar je auto als risicovol? Kan ik een sportauto altijd verzekeren als jonge bestuurder?

Premie autoverzekering

Autoverzekering sportauto en rol kilowatt plus gewicht

Het is handig te weten welke risico indeling autoverzekeraars toepassen voor jongeren onder de 24 jaar. Bij de RDW kun je makkelijk voertuiggegevens opvragen zoals gewicht en vermogen. Heeft je wagen minder dan 85 kilowatt (kW) vermogen dan kun je zonder problemen een autoverzekering voor de sportauto afsluiten. Er zal dan voldoende keus zijn. Krijg je in de vergelijking geen premie te zien? Dan helpt het bemiddeling te zoeken, je krijgt dan een offerte op maat aangeboden.

Bemiddelen voor autoverzekering sportauto helpt

Vanaf 24 jaar zien verzekeraars je als een volwassen verkeersdeelnemer. De acceptatiecriteria zijn dan soepeler. Tot die tijd kan het lastig zijn een autoverzekering af te sluiten voor een sportauto. Neem gerust contact met ons op voor een maatwerk offerte. Naast het vermogen telt voor verzekeraars ook het gewicht meer voor de beoordeling. Zo hanteren Nationale Nederlanden en Delta Lloyd een maximum gewicht van 1199 kilogram. Deze grens ligt bij Avéro Achmea op 1250 kilogram.

Er zijn maatschappijen die bij een autoverzekering van een sportauto kijken naar de verhouding tussen het vermogen en het gewicht. Dit noemen zij het relatieve vermogen van het voertuig. Dit is gunstig als een wagen wat zwaarder is. Het extra vermogen is dan beter uit te leggen. Een tussenpersoon als ons komt voor je op. Je staat dan sterker waardoor je meer kans maakt je sportieve wagen verzekerd te krijgen. Een goedkope autoverzekering is dan ook mogelijk voor jongeren.

Vraag naar autoverzekering voor aanschaf sportauto

Voordat je een wagen gaat kopen is het verstandig eerst te kijken of deze verzekerd kan worden. Als jongere is een autoverzekering voor een sportauto niet altijd goedkoop. Je kunt ons onder kantoortijden bereiken per e-mail of telefonisch voor een prijsindicatie. We kijken graag naar je situatie om te zien welke aanbieder het beste bij jou past en wat de kosten. Word je overal afgewezen? Vraag dan hieronder een offerte aan op basis van altijd acceptatie.

Offerte met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte op

Jouw geslacht:

Beschik je over een geldig rijbewijs?

Ben jij kentekenhouder?