Goedkope sportauto op het oog? Pas op met de verzekering!

sportieve sportauto die dient te worden verzekerd

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Je bent jong en je wilt wat… Opvallend veel jongeren moeten er niet aan denken in een suffe seniorenauto te rijden. Het overgrote merendeel van de starters wil een relatief kleine, maar bovengemiddeld sportieve auto. Sportuitvoeringen en sportedities zijn razend populair onder jongeren. Niet alleen de Volkswagen GTI, maar onder andere ook de Toyota GR, Renault RS, Ford ST, Peugeot Sport, BMW M-Sport, Audi Sportback, Seat Sport-Up, Opel Sports Tourer en Mercedes Sport Edition.

Vooral op online autoverkoopwebsites worden volop tweedehands exemplaren van dit soort sportmodellen aangeboden. Een relatief goedkope sportauto op de kop tikken, is dan ook een makkie. Maar hoe gaat het vervolgens verder? Helaas levert het verzekeren van sportauto’s érg vaak problemen op, met name voor jongeren. Verzekeraars vrezen namelijk voor excessieve schades als jonge bestuurders met een sportieve rijstijl en zonder rijervaring in overdreven snelle motorvoertuigen gaan rijden.

Maar wanneer ziet een verzekeraar de combinatie van jou en jouw sportauto als bovengemiddeld verzekeringsrisico? Kun jij als jonge bestuurder een sportauto verzekeren en onder welke exacte verzekeringsvoorwaarden?

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Sportauto verzekeren: de rol van vermogen & gewicht

Ben je als jeugdig bestuurder onder de 24-jarige leeftijd op zoek naar een passende verzekering voor een bovengemiddeld snelle of krachtige sportwagen? Dan is het handig te weten welke risico-indeling autoverzekeraars toepassen voor jongeren onder de 24 jaar. Bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) kun je gemakkelijk voertuiggegevens opvragen, waaronder gewicht en vermogen. (bron)

Beschikt de wagen in kwestie over minder dan 110 kilowatt (kW) oftewel 150 paardenkracht (PK) aan vermogen? Dan kun je bij het overgrote merendeel van alle reguliere Nederlandse verzekeringsmaatschappijen zónder problemen een autoverzekering voor de betreffende sportauto afsluiten. Er zal dan voldoende keus zijn qua aanbieders; zélfs op basis van jouw geringe rijervaring (qua bestuurdersleeftijd en schadevrije jaren) en voertuigeigenschappen (grotendeels naargelang kentekeninvoer).

Naarmate sportauto’s krachtiger worden, wordt verzekeren doorgaans een moeilijker verhaal.

Lediggewicht van een sportwagen…

Naast het vermogen telt voor verzekeraars óók het gewicht van de sportauto mee voor het acceptatieoordeel. Zo hanteren veel autoverzekeraars een maximum lediggewicht van 1.199 of 1.250 kilogram.

Overigens zijn er ook maatschappijen die bij de verzekering van een sportauto kijken naar de verhouding tussen vermogen enerzijds en gewicht anderzijds. Dit staat ook wel bekend als het relatieve vermogen van een voertuig.

Relatief vermogen kan gunstig uitpakken als een wagen wat zwaarder is. Het aanvullende vermogen kan dan beter worden verklaard en verantwoord. Je staat dan sterker, waardoor je meer kans maakt jouw sportieve wagen verzekerd c.q. ondergebracht te krijgen.

Bemiddeling schept mogelijkheden voor sportautoverzekering

Krijg je in de vergelijking géén premie te zien? Dan kan het raadzaam zijn telefonisch bemiddeling te zoeken, bijvoorbeeld via GoedkopeAutoverzekering.nl. Je krijgt dan namelijk een maatwerkofferte aangeboden die niet zomaar 1-2-3 uit een geautomatiseerde online vergelijking komt rollen. Voor jou gaan we proactief op zoek naar een passende oplossing.

Vanaf de 24-jarige leeftijd zien verzekeraars jou als ‘volwassen’ verkeersdeelnemer en verzekeringsnemer. Dit maakt de acceptatiecriteria soepeler. Tot die tijd blijft het lastig om een autoverzekering af te sluiten voor een bovengemiddeld sportieve auto. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat!

Verzekeringstussenpersonen als GoedkopeAutoverzekering.nl zullen voor jou als jeugdige klant opkomen. Wij bepleiten jouw casus en onderhandelen om een zo gunstig mogelijke autoverzekering voor jouw sportauto te realiseren.

Informeer naar de verzekering vóór aanschaf sportauto

Voordat je een sportwagen koopt, is het verstandig vooraf éérst te kijken of deze überhaupt verzekerd kan worden. Want als jouw sportauto bij geen enkele reguliere verzekering kan worden ondergebracht, heb je een gigantisch probleem. In dat geval ben je namelijk aangewezen op De Vereende: een extreem dure probleemverzekeraar.

Voor jongeren is een sportautoverzekering niet altijd goedkoop. Je kunt ons tijdens kantoortijden bereiken per e-mail of telefoon voor een prijsindicatie. We kijken graag naar jouw persoonlijke situatie om te zien welke aanbieder het beste bij jouw (aanstaande) sportwagen past en wát de bijbehorende kosten zullen zijn.

Worden jouw verzekeringsaanvragen keer op keer afgewezen? Vraag dan hieronder een offerte aan op basis van ‘altijd acceptatie’ via De Vereende. Dit is niet goedkoop, maar hiermee ben je wel verzekerd van een wettelijk verplichte WA-dekking van jouw sportwagen.

Letterlijk duurkoop

Niet voor niets dat er opvallend veel sportauto’s te koop staan. Veel jongeren komen er namelijk pas ná aankoop achter hoe schrikbarend duur de verzekering van een sportauto voor hen uitpakt. En zodra een jongere merkt dat hij/zij nergens een voordelige of überhaupt betaalbare premie voor een sportauto kan krijgen, zet men de betreffende auto in schorsing en direct weer te koop.

Om die reden is het extreem raadzaam om te checken of jij een bepaalde sportauto op jouw naam kunt verzekeren tegen de gunstige premie van een reguliere autoverzekeraar. Want een goedkope sportauto met een peperdure autoverzekering pakt onderaan de streep niet bepaald gunstig uit. In dat geval blijkt goedkoop duurkoop.

Goedkoopste sportautoverzekering voor jongeren

Veel verzekeraars hanteren bovengemiddeld hoge premies voor sportieve motorrijtuigen. Een sportauto of sportwagen verzekeren, is nu eenmaal extra duur in Nederland. jeugdige bestuurders worden soms zelfs helemaal niet geaccepteerd voor een sportautoverzekering.

Het is dan ook absoluut noodzakelijk om op slimme wijze meerdere sportautoverzekeringen onderling te vergelijken om zodoende de goedkoopst mogelijke sportwagenverzekering te kunnen afsluiten.

Online goedkoop jouw sportauto verzekeren

Het op gunstige wijze verzekeren van sportauto’s is onderhevig aan vraag en aanbod. En helaas zijn er op de Nederlandse autoverzekeringsmarkt zéér weinig aanbieders die opvallend sportieve wagens in dekking willen nemen. Vandaar dat er door de spaarzame sportautoverzekeraars fikse premies kunnen worden gehanteerd. Vooral als het aankomt op jeugdige bestuurders!

De onderlinge premieverschillen tussen verzekeraars zijn overigens zéér groot. Vergelijk online de goedkoopste autoverzekeringen voor jouw sportauto. Ben jij jeugdig bestuurder? Reken dan op nóg minder aanbod en bovendien op nóg hogere premies. Wees blij als er überhaupt een verzekeraar is die jouw sportwagen in dekking wilt nemen.

Beginnend bestuurder met sportwagen

Voor jongeren is het per definitie duurder een sportieve auto te verzekeren. Puur vanwege de leeftijd. Je kunt namelijk flink op je premie besparen als je reeds enkele schadevrije jaren hebt opgebouwd. Is de eerste wagen die jij aanschaft direct een sportief exemplaar? Dan moet je rekenen op beperkt aanbod en hoge kosten voor de autoverzekering.

Van een sportieve auto wordt doorgaans gesproken bóven de 110 kilowatt (kW) of 150 paardenkracht (PK). Door de meeste autoverzekeraars worden dit soort sportieve voertuigen als ‘bovengemiddeld pittig’ beschouwd. Want hoe krachtiger, sneller en zwaarder een auto is, des te gevaarlijker. Want de potentiële gevolgen bij een aanrijding zijn simpelweg ingrijpender van aard.

Offerte De Vereende met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte bij probleemverzekeraar De Vereende op!

    Jouw geslacht:

    Betalingstermijnen:

    Beschik je over een geldig rijbewijs?

    Ben jij kentekenhouder?