Goedkope verzekering auto voor beginners

beginners die verzekering voor auto hebben gesloten

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Als beginner oftewel starter kom je op de autoverzekeringsmarkt doorgaans bedrogen uit. Voor beginners/starters zijn autoverzekeringen namelijk buitensporig duur. Dit heeft twee redenen, namelijk:

  • Autoverzekeraars hanteren een jongerentoeslag, vanwege het verhoogde risicoprofiel van jongeren.
  • Beginners hebben nog geen schadevrije jaren op naam opgebouwd, waardoor ze geen aanspraak kunnen maken op no-claimkorting.

Een goedkope autoverzekering is voor beginners dan ook moeilijk te vinden. De beste manier om als jongere autobestuurder tóch relatief voordelig uit de bus te komen, is online aanbieders vergelijken!

En via GoedkopeAutoverzekering.nl verloopt dit vergelijkingsproces pijlsnel en doodeenvoudig…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Online verzekeringsaanbieders voor auto’s van jongeren

Via onze geautomatiseerde vergelijkingsmodule vergelijk je als beginner met enkele muisklikken in een mum van tijd talloze aanbieders die zich richten op jeugdige, startende bestuurders. Kortom: potentiële verzekeringsnemers die nét de autoverzekeringsmarkt betreden.

Als beginner heb je al genoeg kosten, dus bespaar op de autoverzekering! Ontdek bij ons online maatschappijen die wél betaalbaar zijn omdat zij zich actief richten op jongeren.

Minder betalen door meerdere aanbieders te vergelijken

Ben jij een beginnend bestuurder die voor het eerst een autoverzekering wil afsluiten? Dan zien autoverzekeraars jou als een verhoogd risico, waarvoor men een fikse premietoeslag zal hanteren. Dat komt omdat onervaren jongeren nu eenmaal véél meer schades rijden dan beproefde bestuurders die wél volop rijervaring hebben opgedaan.

Bovendien heb jij nog nooit een autoverzekering op naam gehad, waardoor je nog geen schadevrije jaren kan hebben opgebouwd. Schadeloze jaren bouw je namelijk alléén op als je een auto op jouw naam hebt verzekerd en een jaar lang geen schades claimt op jouw actief lopende autoverzekering. En zónder schadevrij gereden jaren kom je nu eenmaal niet in aanmerking voor een noemenswaardige premiekorting op basis van no-claim.

Autoverzekeringen voor jongeren zijn om beide bovengenoemde redenen bovengemiddeld duur. Enerzijds door toedoen van het verhoogde risicoprofiel. Anderzijds door het ontbreken van bonuskortingen. Spotgoedkoop zal de autoverzekeringspremie voor een beginners dan ook nóóit worden. Toch kun je als beginnend bestuurder een heleboel geld uitsparen door voor de minst dure optie te gaan.

Door gebruikmaking van onze geavanceerde geautomatiseerde vergelijkingsmodule worden de voordeligste opties direct voorgeselecteerd en gepresenteerd in een handig overzicht: jouw persoonlijke top 3 of top 5 autopremies. Gebaseerd op maandpremie, dekkingsvorm, eigen risico en polisvoorwaarden.    

Als beginner besparen op je autoverzekering…

Wat je als beginnend bestuurder wilt bewerkstelligen, is de goedkoopst mogelijke premie onder de gunstigst mogelijke voorwaarden. Dit doe je eenvoudigweg door de verschillende eigenschappen van een autoverzekering te vergelijken bij verschillende aanbieders. Onze online vergelijker maakt dit proces een fluitje van een cent…

Voer enkele basisgegevens in over jouzelf als hoofdbestuurder en over jouw te verzekeren auto. Schuif vervolgens in je hoofddekking (WA versus casco versus allrisk), in je aanvullende bijdekkingen (inzittenden, pechhulp, rechtsbijstand e.a.), in je vrijwillige eigen risico’s (0 euro, 150 euro, 250 euro o.i.d. ), in eventuele vrije herstelkeuze. Al deze factoren hebben namelijk invloed op de premie. Door met deze aspecten te schuiven, zie je welke verzekeraar jou onder welke omstandigheden het voordeligste aanbod doet.

De meeste maatschappijen richten zich niet op jongeren. Ze vragen exorbitant hoge bedragen om de jeugd als doelgroep buiten de deur te houden. Niet voor niets dat legio jongeren continu online zoekopdrachten doorvoeren als:

  • Goedkope verzekering auto voor beginners
  • Goedkoopste wagen om te verzekeren door jongeren
  • Betaalbare autoverzekering voor beginnend bestuurders

Toch zijn er evengoed autoverzekeraars die wél gericht en effectief beginners proberen aan te trekken. Zij adverteren zelfs op zoektermen als ‘goedkope jongerenautoverzekering’ en ‘goedkope autoverzekering beginnend bestuurder’. Niet gek, want hoewel het totaalbedrag dat verzekeraars aan netto jaarpremies binnenkrijgen kleiner is dan de totale schadelast die men jaarlijks uitkeert, zorgen beleggingsopbrengsten er alsnog voor dat autoverzekeringen winstgevend zijn voor verzekeringsmaatschappijen. (bron)

De kunst is om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te besparen. Als beginner zal dat niet altijd meevallen, maar niet geschoten, is altijd mis. Start direct een premieberekening en ontdek welke premies verzekeraars aanbieden voor jouw auto.

Startende bestuurders veroorzaken meer schuldschades

Het is niet voor niets dat autoverzekeraars duchtige premietoeslagen voor beginners hanteren. De reden hiertoe is het verhoogde risicoprofiel. Want—statistisch gezien— rijden jongeren nu eenmaal beduidend vaker schades. Ze dienen ook nog eens duurdere schadeclaims in. En de ongevallen zijn doorgaas ingrijpender van aard. Kortom: Bovengemiddeld dure klanten! En dat vertaalt zich naar duurdere premies.

Dat veel verzekeringsmaatschappijen beginners weren, is dus begrijpelijk. Jonge verzekeringsnemers brengen immers meer directe kosten (qua schadelast) én meer werkzaamheden qua manuren met zich mee. Toch zijn er autoverzekeraars die beginnende bestuurders tussen de 18- en 24-jarige leeftijd met liefde en plezier accepteren… Zolang deze bijzondere risicogroep maar een evenredige autopremie afdraagt.

En ben jij onwaarschijnlijk nette en begunstigde jeugdige verkeersdeelnemer? Dan bouw je jaarlijks een schadeloos jaar op. Met nul jaren ontvang je doorgaans tot 35% korting op jouw premie. Met één jaar is dit vaak al 45%. Met twee of drie jaren 55%. Met vier of vijf jaren 65%. Met maxima tot wel 75% of 80%! Hoe eerder jij een autoverzekering afsluit, des te sneller jij in de gelegenheid wordt gesteld schadevrije jaren en no-claimkorting op te bouwen.

Voor ettelijke verzekeraars zijn starters een acceptabel risico, mits daar een hogere premie tegenover staat. Vergelijk als beginner zo veel mogelijk aanbieders om te kijken wáár jouw auto betaalbaar kan worden ondergebracht.

Beginners gaan minder betalen voor hun autoverzekering

Het klopt dat je als beginner meer moet betalen voor jouw autoverzekering dan de doorsnee oudere bestuurder. Door schadevrije jaren op te bouwen, krijg je echter ieder jaar méér korting. Althans, zolang je daadwerkelijk schadevrij rijdt en blijft rijden. Zodoende kan jouw premie (in theorie) élk jaar goedkoper worden.

Als jongere is het dus vooral duur om te starten op de autoverzekeringsmarkt. Maar hoe eerder je jouw eerste auto verzekert, des te eerder je schadeloze jaren opbouwt en van no-claimkorting profiteert.

Als jongere een snelle, felle sportauto verzekeren…

Autoverzekeraars kennen niet alleen speciale risicoprofielen toe aan bepaalde doelgroepen. Ook op autotypes en auto-uitvoeringen worden risicoanalyses toegepast. Zo zijn er allerlei auto’s die bovengemiddeld duur zijn om te verzekeren, énkel en alleen omdat ze worden oververtegenwoordigd door een specifieke bestuurdersdoelgroep. Jongere bestuurders die een opvallend sportieve (snelle, felle, krachtige) auto verzekeren, zijn dan ook extra duur uit…

Hierbij valt te denken aan sportuitvoeringen zoals de Volkswagen Golf GTI, Volkswagen Polo GTI, BMW 3-serie M Sport, Renault Clio RS, Ford Focus ST, Ford Fiesta ST, Opel Astra Sports Tourer, Audi A3 Sportback, Toyota Yaris GR Sporteditie, Peugeot 206 Sport, Seat Ibiza Sport-Up, Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé / Sport Edition en Opel Corsa Sport. Voor luxueuze sportauto’s geldt dit logischerwijs des te meer. Want hoe ‘sportiever’ autoverzekeraars jouw rijstijl inschatten, des te groter het risico dat jij naar alle waarschijnlijkheid voor hen vormt.

Wil je tegen een zo gunstig mogelijke premie jouw allereerste auto verzekeren? Ga dan voor een lichte en niet al te sportieve uitvoering die goedkoop is in de verzekering. Verzeker de betreffende auto op een kale WA-premie met een relatief hoog vrijwillig eigen risico. Rijd bovendien zo voorzichtig en verantwoord mogelijk met het oog op schadevrij rijden.