Hoe lang blijven negatieve schadevrije jaren staan na het opzeggen van een verzekering? Verzekeraars zeggen dat het minstens drie jaar van belang is. Heb je nog een autoverzekering en negatieve schadevrije jaren? Dan is het vaak verstandig om te blijven waar je zit. Maatschappijen zijn streng in het toelaten van nieuwe klanten, maar ze doen het soms wel.

Premie autoverzekering

Wat is en hoe ontstaat een malusregistratie?

Je kan een malusregistratie krijgen als je een autoverzekering opzegt. Malus komt vanuit het Latijn en betekent simpelweg ‘slecht’ en staat voor negatieve schadevrije jaren. Bij een opzegging kijkt een verzekeraar naar het afgelopen jaar. Was er een schade waar je schuldig aan was? Dan krijg je vijf jaar aftrek in de schadevrije jaren. Je kunt zo onder de nul uitkomen. Zo kan iemand van plus 4 naar -1 schadevrije jaren gaan. Weet je dat zoiets gaat gebeuren? Zeg dan je verzekering niet op, maar kies voor schorsen.

Schorsen betekent dat je klant blijft en kan terugkomen

Het schorsen van een verzekering houd in dat je een hem stil ligt. Je hoeft dan geen premie meer te betalen. Wat al betaald is word wel vastgehouden. Het nadeel van opzeggen is dat je misschien geen nieuwe verzekering meer kan afsluiten. Dat is een onderschat risico. Als een verzekeraar je polis met negatieve schadevrije jaren beëindigd, dan willen de meeste maatschappijen je niet accepteren. Op je geschorste polis kun je wel een nieuwe auto verzekeren.

Besparen op autoverzekering met malusregistratie

Heb je een bestaande verzekering? Zeg die dan niet op voordat een nieuwe autoverzekering geaccepteerd is. Bij een malusregistratie is het nu eenmaal moeilijker om je voertuig verzekerd te krijgen. Bereken online de laagste premie op basis van je negatieve schadevrije jaren. Verzekeraars zijn streng als het gaat om min-jaren. Zeg dus niet zomaar een lopende polis op. Bij schorsen kan je er dan later op terugvallen. Wil je zeker zijn van acceptatie? Vraag dan hieronder een offerte op.

Offerte met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte op

Jouw geslacht:

Beschik je over een geldig rijbewijs?

Ben jij kentekenhouder?