Soms kan het zo zijn dat je geen auto op naam kan zetten. Wanneer zijn er wel of geen mogelijkheden voor de autoverzekering? Elkaar helpen om bepaalde dingen te omzeilen is namelijk niet toegestaan. Partners op 1 adres worden als één gezien. Maatschappijen zijn bij samenwonende stellen daarom soepeler.

Bereken autoverzekering

Regels autoverzekering voor partner en anderen

Maatschappijen zien samenwonende partners als één. Het is daarom toegestaan dat één van de partners de auto op naam heeft en de ander deze verzekerd. Wel moet daar een goede reden voor zijn. Een auto op 2 namen zetten kan niet als iemand geen rijbewijs heeft of wat wil omzeilen. Het moet op een natuurlijke manier gebeuren. Voor de premie is het gunstig als een partner veel schadevrije jaren heeft opgebouwd. Een tweede auto kan dan goedkoop verzekerd worden.

Bij een autoverzekering mogen er geen zaken omzeild worden.

Gezinsregeling gunstig voor schadevrije jaren autoverzekering

Verzekeraars hanteren vaak gezinsregelingen voor partners. Een 2e wagen krijgt dan dezelfde hoeveelheid no-claimkorting als de eerste. Dat geeft een mooie besparing als er veel schadevrije jaren zijn opgebouwd. Voor een gezinsregeling worden voorwaarden gesteld. Het kan niet voor jeugdige bestuurders. Verder mag er in het afgelopen kalenderjaar geen schade geweest zijn.

Met succes online je auto gaan verzekeren

Partners kunnen samen autoverzekeringen afsluiten. Wel moet het dan gaan om samenwonende stellen die verzekeraars als één zien. Het moet op natuurlijke wijze gebeuren, niet om iets te omzeilen. Voor iemand anders verzekeren om die persoon te helpen mag niet. Denk maar aan het verzekeren voor een kind, kennis of huisgenoot. De kentekenhouder heeft in Nederland de verzekeringsplicht. Degene die de wagen op naam heeft zal een passende autoverzekering moeten afsluiten.