Ben je wat autopapieren kwijt? Dan geeft dat problemen bij het overschrijven van een auto. Vraag afhankelijk van wat je kwijt bent een nieuwe code of kentekenbewijs aan. Mis je kentekenbewijs deel één, twee of drie? In het uiterste geval heb je een nieuw kentekencard nodig om het papieren kentekenbewijs te vervangen.

Besparing autoverzekering

Kentekenbewijs of deel kwijt: regel nieuwe autopapieren

Je hebt het kentekenbewijs nodig om je auto over te schrijven. Zonder de juiste autopapieren is het op naam zetten of vrijwaren niet mogelijk. Of je nu slechts deel 1, 2, of 3 kwijt bent maakt weinig uit. Je hebt een nieuwe kentekencard nodig wanneer je (een deel van) je papieren kentekenbewijs weg zijn.

Een vervangende kentekencard van de RDW ontvangen kost geld

Het is duur als al je autopapieren verloren zijn. Wat je dan nodig hebt is een vervangende kentekencard. Dat kost je eenmalig 31,50 euro. Je krijgt dan binnen enkele werkdagen de nieuwe ‘card’ per post. Het is jammer dat ook wanneer je slechts een deel van je bewijs kwijt bent, je deze kosten moet maken.

Ik ben mijn tenaamstellingscode of groene kaart verloren

Heb je wel de kentekencard maar ben je slechts een deel van de tenaamstellingscode kwijt? Dan heb je geluk. Het volstaat dan een nieuwe tenaamstellingscode op te vragen. Dat scheelt je aanzienlijk in de kosten want het kost maar één euro. De oude code komt na het aanvragen automatisch te vervallen.

Wat te doen als je de autopapieren kwijt bent

Voor het overschrijven of schorsen van je wagen heb je autopapieren nodig. Als het kentekenbewijs kwijt is moet je een nieuwe kentekencard opvragen. Jammer genoeg kost dat wel geld. De RDW vraagt er 31,50 euro voor. Na het aanvragen krijg je binnen enkele werkdagen post.

Groene kaart niet nodig bij overschrijving

Ben je de groene kaart kwijt? Dan is dat vervelend bij schade want dan heb je het groene kaart nummer nodig. Voor het vrijwaren van je auto heb je deze niet nodig. Vraag bij je verzekeraar of tussenpersoon een nieuwe op. Tegenwoordig ontvang je die vaak direct via de mail.