Klaverblad Royaal autoverzekering: gewoon goed verzekerd!

vrouw met Klaverblad Royaal autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Klaverblad biedt sinds jaar en dag personenautoverzekeringen aan, veelal onder de noemer Royaal. De inhoudelijke details van deze particuliere autoverzekeringsproducten zijn van tijd tot tijd aangepast, maar het merk ‘Klaverblad Royaal’ is nog altijd een belangrijk begrip in autoverzekeringsland.

Hierbij alles wat je moet weten over de welbekende Klaverblad Royaal Autoverzekering…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Voordelen van de Klaverblad Royaal Autoverzekering

De particuliere personenautoverzekering van Klaverblad is ‘gewoon’ een héle goede autoverzekering. Naar eigen zeggen ben je met een Klaverblad Royaal autoverzekering “gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie”. Er zijn absoluut goedkopere opties voorhanden, maar de coulante voorwaarden zorgen ervoor dat Klaverblad Royaal nog altijd uitermate populair is. Hierbij enkele van deze voorwaarden:

 • Direct opzegbaar, óók gedurende het eerste jaar.
 • Géén sprake van bijkomende administratiekosten of poliskosten; zelfs niet bij maandbetaling.
 • Gunstige kortingsregeling voor een tweede gezinsauto.
 • Géén eigen risico bij de WA-verzekering / WA-schades.
 • Slechts 100 euro eigen risico bij de cascoverzekering / cascoschades.
 • Standaard vrije herstelkeuze / reparatiekeuze.
 • Geen eigen risico als je een sterretje in je autoruit laat repareren door een glasherstelbedrijf met een eigen vaste werkplaats.
 • Verplicht beveiligingssysteem oftewel ‘alarmeisen’ uitsluitend van toepassing indien de nieuwwaarde van je auto bij de eerste afgifte van het kentekenbewijs hoger is dan 50.000 euro.
 • Schade-expertise: bij schadereparaties tot 750 euro is géén schade-expert vereist.
 • Géén terugval in schadeloze jaren bij aanrijding van een fietser of voetganger als de tegenpartij geen verwijt kan aantonen.
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met aanvullende bijdekking voor schade-inzittenden en verkeersrechtsbijstand.

Klaverblad hanteert overigens een verhoogd eigen risico —van 250 euro— als de bestuurder die schade rijdt niet bij Klaverblad bekend is als regelmatig bestuurder óf jonger is dan 24 jaar. Dit laatste fenomeen wordt ook wel ‘extra eigen risico jongeren’ genoemd. (bron)

Klaverblad Assurantiën verkoopt via internet autoverzekeringen van Klaverblad Verzekeringen. Momenteel echter niet via GoedkopeAutoverzekering.nl.

Helaas géén no-claimbeschermer meer…

Voordien had Klaverblad een product met no-claimbescherming. Dit handigheidje staat ook wel bekend als ‘no-claimgarantie of ‘no-claimbeschermer’. Had je schade opgelopen? Dan ging je wél achteruit in schadeloze jaren, maar desondanks niet (direct) meer premie betalen. Zolang je bij Klaverblad bleef, zat je goed. Maar stapte je over naar de concurrent, dan kwam er alsnog een fikse premietoeslag om de hoek kijken.

Bij veruit de meeste autoverzekeraars zullen schadevrije jaren extra no-claimkorting op de autoverzekeringspremie opleveren. Elk schadeloos gereden jaar zorgt dan voor een stijging op de bonus-malusladder van de betreffende verzekeraar. Enigszins afhankelijk van de verzekeraar kan dit resulteren in maximaal 70% tot 85% premiekorting! Hoeveel schadevrije jaren nodig zijn voor een bepaalde trede op de kortingsladder en hoe snel je opklimt, verschilt dan ook per autoverzekering.

Een hoge inschaling qua kortingstreden is dan ook niet per definitie gunstig. Zo kun je een hele hoog kortingspercentage ontvangen op een hele dure premie… Of op een hele hoge kortingsrede worden ingeschaald, waardoor je al héél snel aan je maximale korting zit. Doorgroeimogelijkheden kunnen wat dat betreft voordeliger uitpakken dan een fikse aanvangskorting. Onderaan de streep wil je een optimale verhouding tussen aantoonbare c.q. geregistreerde schadevrije jaren enerzijds en netto no-claimkorting anderzijds. Bij Klaverblad Royaal ligt deze verhouding zéér gunstig.

Helaas heeft Klaverblad niet langer een product met no-claimbescherming oftewel premiebeschermer. Men biedt uitsluitend nog de Royaal Autoverzekering aan, waarvan de premie niet wordt beschermd.

Klaverblad Royaal Autoverzekering: tot slot…

Logischerwijs is Klaverblad Royaal niet voor iedereen de meest voordelige of passende optie qua autoverzekering. Via onze vergelijkingsmodule kun je dan ook talloze ándere autoverzekeringsaanbieders met elkaar vergelijken. Zoek desgewenst zelf de premie van Klaverblad Royaal op en vergelijk deze met de premies van alle voordelige aanbieders die uit onze online vergelijker komen rollen.

Op dit moment worden Klaverblad Royaal autoverzekeringen helaas niet meegenomen in onze prijsvergelijking. Hopelijk is dit in de zeer nabije toekomst wél het geval. Maak vandaag nog een premievergelijk, dan zie je welke maatschappij voor jouw voertuig het gunstigst uit de bus komt.