Klik & Go was tussen 2006 en 2011 een ontzettend populair autoverzekeringsproduct van ASR. Deze autoverzekeraar stond bekend als zéér goedkope prijsvechter. De lage premie was het belangrijkste voordeel. Een expliciet nadeel was het verplichte eigen risico van 150 euro per schadegebeurtenis. Daarnaast bracht de verregaande schadesturing nogal wat problemen teweeg. Hieronder lees je alles over de autoverzekering van Klik & Go…
Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…En vind direct een goedkopere autoverzekering!
Waarom was Klik & Go zó ontzettend populair?
De naam Klik & Go wekte bij haar doelgroep bepaalde verwachtingen. De volgende kwaliteiten werden jarenlang waargemaakt door de Klik & Go autoverzekering:
- Snel en eenvoudig een autoverzekering afsluiten, binnen enkele muisklikken.
- Online autoverzekeringsaanbieder, dus doe-het-zelf. Een zogenaamde ‘direct writer’ zonder telefonisch contact of persoonlijke service.
- Om beide bovenstaande redenen een budgetproduct, dus goedkope premies.
Anno 2006 waren online prijsvechters in de autoverzekeringsmarkt erg zeldzaam. Klik & Go was dan ook beduidend goedkoper dan het overgrote merendeel van haar concurrenten. Bovendien gold er géén aanvullend jeugdig eigen risico. Dit zorgde ervoor dat K&G in korte tijd héél veel marktaandeel vergaarde, voornamelijk onder jeugdige bestuurders. ASR’s tweede online budgetproduct —genaamd Budgio— leverde ASR een nóg groter aandeel op binnen de Nederlandse autoverzekeringsmarkt. Een positieve ontwikkeling voor ASR, zou je denken…
Omdat de marges op beide autoverzekeringen echter ontzettend laag waren, draaide ASR héél veel verlies. De schadeclaims overstegen de premie-inkomsten verreweg. Dat is dan ook de voornaamste reden dat Klik & Go en Budgio niet langer worden aangeboden.
Klik&Go: de belangrijkste nadelen en kritieken
Inmiddels heeft ASR haar Klik & Go autoverzekeringen dus van de markt teruggetrokken. Jammer, want online waren er volop positieve reviews en goede ervaringen over K&G te vinden. Toch kleefden er ook twee diepgravende nadelen aan de K&G autoverzekering:
- Klik & Go hanteerde een verplicht (maar afkoopbaar) eigen risico van 150 euro per schadegeval. Dit betekende dat je de eerste 150 euro van elk schadebedrag zélf moest betalen, alvorens de verzekeraar uitkeerde.
- Je had géén vrije herstelkeuze en moest bij autoschade dus per se naar een bij ASR aangesloten herstelbedrijf van Schadegarant aankloppen. Ging je naar een niet-aangesloten hersteller? Dan werd slechts 75% van het totale schadebedrag (exclusief btw) vergoed! Dit fenomeen wordt ook wel ‘schadesturing’ genoemd.
Met een Klik & Go autoverzekering moest je het dus niet erg vinden om bij schade naar een aangesloten hersteller te gaan. Deed je dat niet, dan ontving je namelijk minder of zelfs geen schadevergoeding. Stel je had een beperkt cascoverzekering van Klik & Go en je voorruit moest worden vervangen wegens ruitschade?
Dan was het uitermate raadzaam om bij een aangesloten ruithersteller aan te kloppen. Deed je dat niet, dan betaalde je maar liefst 400 euro eigen risico in plaats van 150 euro. Vond je deze onverbiddelijke vorm van schadesturing geen enkel probleem? Dan werd je daarvoor beloond in de vorm van een zéér scherpe maandelijkse autopremie.
Gelukkig zijn er inmiddels volop goede alternatieven voor de autoverzekeringen van Klik & Go op de markt verschenen. Lees hieronder welke dat zijn…
Wat is een goed alternatief voor de K&G autoverzekering?
Consumenten kozen voornamelijk voor een Klik & Go autoverzekering of Budgio autoverzekering vanwege de opvallend lage prijsstelling. De voorwaarden waren overigens uitstekend voor dergelijke ‘low budget’ autoverzekeringen. Koos je voor een ‘kale’ WA-verzekering? Dan waren de polisvoorwaarden overigens niet eens heel erg belangrijk. Met WA-dekking ben je immers tóch niet verzekerd voor eigen autoschades.
Dus zoek je momenteel een goed alternatief voor het beëindigde ASR-product Klik & Go? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een uitzonderlijk lage maandpremie. In dat geval biedt verzekeringsmaatschappij ASR momenteel merken als Ditzo en a.s.r. (voormalig Generali) aan op het gebied van autoverzekeringen. (bron) Overigens is dochteronderneming Ditzo door ASR niet per se in de markt gezet als prijsvechter aan de absolute onderkant van de markt.
Wel is Ditzo ASR’s beste alternatief voor Klik&Go vanwege de scherpe premies, persoonlijke aandacht, heldere communicatie, overzichtelijke voorwaarden en goede bereikbaarheid via e-mail en sociale media. Bij Ditzo blijven inactieve schadevrije jaren maar liefst drie jaar geldig, kun je kwalitatief hoogwaardige pechhulp afnemen en kan je no-claimkorting oplopen tot 75%. De belangrijkste prijsconcurrenten van Ditzo zijn op dit moment Inshared en Allianz Direct (voormalig Allsecur).
Is een goedkope premie jouw belangrijkste voorwaarde? Dan kom je waarschijnlijk bij één van deze marktspelers terecht: Ditzo, Inshared of Allianz Direct. Tip: Maak een proefberekening via onze geavanceerde en geautomatiseerde vergelijkingsmodule en zie welk van deze verzekeraars het voordeligst uitpakt voor jouw auto!
Klik & Go in 2019 tóch nog verkrijgbaar!?
Omdat Klik & Go jarenlang een populair verzekeringsproduct is geweest, zijn er nog altijd internetaanbieders die ten onrechte de indruk wekken dat zij mmenteel nog altijd K&G autoverzekeringen aanbieden. Op de websites van Independer.nl en Overstappen.nl staat anno 2019 het volgende:
- Independer beweert: “Een autoverzekering afsluiten van Klik & Go kan alléén via Independer.”
- Overstappen.nl zegt: “De Klik & Go autoverzekering is exclusief te verkrijgen via Overstappen.nl.”
Beide statements zijn een tikkeltje tegenstrijdig en bovendien misleidend. Klik & Go is immers NIET af te sluiten via Independer en evenmin via Overstappen.nl. ASR heeft dit product namelijk volledig van de markt gehaald, waardoor het simpelweg niet langer kan worden afgesloten. Nergens meer.
Wel was het ooit zo dat de Klik & Go autoverzekering slechts door een beperkt aantal partners van ASR werd aangeboden. Dat waren Hoyhoy, Independer, Nedasco, Risk, SAA en Voogd & Voogd. En enkele gevolmachtigde verzekeringsagenten.
Opmerkelijk: Sinds het verdwijnen van de Klik&Go autoverzekering worden de autoverzekeringen van Centraal Beheer, FBTO en OHRA veelvuldig afgesloten via onze premievergelijker. Terwijl dit niet per se prijsvechters zijn.
Alternatieven Klik & Go autoverzekering: tot slot…
De Klik & Go autoverzekering heeft het als prijsvechter niet gered. Sinds 1 november 2016 wordt dit type verzekering namelijk niet meer aangeboden. Een goed alternatief was destijds ASR Budgio (met maar liefst 250 euro eigen risico op beperkt cascoschades), maar ook dit product is inmiddels gestopt. Per februari 2019 is het merk Budgio ondergebracht in het voordeelpakker van a.s.r.
Onderaan de streep zijn er volop goede alternatieven voor de voormalige autoverzekering van Klik & Go. Qua voorwaarden ga je er bij een alternatief waarschijnlijk op vooruit. Maar de premies van destijds zijn logischerwijs niet meer te evenaren. Gelukkig kom je via ons altijd bij de goedkoopste aanbieder terecht omdat je talloze autoverzekeraars met elkaar kunt vergelijken op premies, eigen risico’s en polisvoorwaarden.