Autoverzekering met no-claimbeschermer sluiten?!

autoverzekering met no-claimbeschermer

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Termen als ‘no-claimbescherming’ en ‘no-claimgarantie’ zijn felbegeerd in autoverzekeringsland. Maar is een autoverzekering met no-claimbeschermer, nu eigenlijk wel of niet interessant? Een no-claimbeschermer kost geld en je valt gewoon terug in schadevrije jaren. Verzekeraars bieden tegenwoordig nog zelden een goedkope autoverzekering met no-claimgarantie aan. Want die bleken verliesgevend. Dat komt omdat ze na een schade-uitkering geen extra premie ontvangen ter compensatie.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Wel of niet een no-claimbeschermer afsluiten?

Een no-claimbeschermer kun je soms als aanvulling afsluiten op je autoverzekering. Voor enkele euro’s krijg je dan extra zekerheid. Die houdt in dat je na een schade niet meer premie hoeft te gaan betalen. Let op, het gaat dan alleen om schades waar je een terugval in schadevrije jaren voor krijgt. Bij andere schades hoeft de beschermer niet in actie te komen, omdat er dan simpelweg geen terugval in de no-claim is. Tegenwoordig kun je deze aanvulling vaker niet dan wel afsluiten.

Goedkoopste autoverzekering met no-claimbeschermer

Klaverblad had vroeger een autoverzekering met no-claimbescherming. Ze zijn daarmee gestopt omdat de schadelast te hoog bleek. Klanten kregen schades vergoed maar daar stonden geen extra inkomsten tegenover. Het is nu goed zoeken om nog een autoverzekering te vinden met no-claimbeschermer. Als je er al één vindt dan is het de vraag of de prijs wel interessant is. Het voordeel van de bescherming is duidelijk, je hoeft bij een schuldschade niet extra te betalen. Maar een nadeel is er ook.

Ondanks no-claimbescherming val je in schadevrije jaren terug

Na een schade val je terug in schadevrije jaren. Dat gebeurt ook als je een autoverzekering met no-claimgarantie hebt of had. Dat kan problemen, of een hogere premie geven zodra je gaat overstappen naar een andere maatschappij. Een nieuwe verzekeraar kijkt dan naar het aantal schadevrije jaren. Dat aantal zal laag zijn als er veel reparaties waren. Vooral kleine schades claimen komt je dan duur te staan. Tegenwoordig zijn er weinig mogelijkheden om een premiebeschermer af te sluiten. Het kan nog bij Avéro. Erg is dat niet aangezien een no-claimbeschermer niet gratis is. Verder val je na schade achter de schermen gewoon 5 schadevrije jaren terug.