Overschrijvingsbewijs auto kwijt? Direct nieuwe aanvragen!

vrouw die het overschrijvingsbewijs van haar auto is kwijtgeraakt

Voor de verkoop van jouw auto heb je jouw overschrijvingsbewijs nodig. Komt er een andere auto voor terug? Vul dan hieronder direct het kenteken van de betreffende auto in om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Ben je het overschrijvingsbewijs van je auto kwijt? Dat is erg lastig als je jouw auto wilt verkopen of schorsen! Want als je jouw overschrijvingsbewijsje bent kwijtgeraakt, mis je in feite het eerste deel van jouw tenaamstellingscode, welke nodig is voor verkoop en schorsing. Overigens staat de andere helft van deze code op jouw kentekencard. Toen je jouw auto op naam liet zetten, kreeg je dat ene witte bonnetje… Dát is het bewijs van overschrijving!

Kun je jouw overschrijvingsbewijs écht niet terugvinden? Zorg er dan voor dat je snel een nieuw bewijsje krijgt. Lees hieronder hoe je dat regelt…

Je overschrijvingsbewijs kwijt zijn, heeft gevolgen…

Ben je jouw overschrijvingsbewijs kwijt? Dan is het niet mogelijk om letterlijk een nieuwe in handen te krijgen. Het RDW geeft je namelijk maar één keer een bewijs van overschrijving. Dit is dus écht een eenmalig iets, mede om fraude te voorkomen. Wél is het mogelijk een vervangende code op te vragen. Die code staat gelijk aan deel 1 van de code voor tenaamstelling. En dát is wat je nodig hebt als je een auto verkoopt of schorst. Vraag snel online een code aan bij het RDW; dit kost je slechts een euro…

Als je het originele overschrijvingsbewijs van jouw auto bent kwijtgeraakt, dan is een vervangende code voldoende bij verkoop of schorsing.

Een nieuw ‘overschrijvingscode’ aanvragen, kost slechts 1 euro!

Zoals gezegd, heb je voor het verkopen of schorsen van jouw auto deel 1 en 2 van de tenaamstelling nodig. Alleen daarmee verkoop of schors je jouw auto. Vraag online een nieuwe code aan als je dit overschrijvingsbewijs bent kwijtgeraakt. Je krijgt dan een vervangende sleutel, bestaande uit vier cijfers. Het regelen hiervan kost slechts €1,00 en wat tijd. Je ontvangt dan binnen vier dagen de nieuwe gegevens. Zowel jouw kentekencard als deel twee blijft gelijk. (bron)

De nieuwe ‘overschrijvingscode’ voor het overschrijvingsbewijs vraag je voor één euro aan. Een schappelijke prijs, dus het is geen ramp als je je overschrijvingsbewijs kwijt bent!

Wat als je jouw kentekencard bent verloren?

Met een vervangende viercijferige ‘overschrijvingscode’ heb je deel 1 van jouw tenaamstelling weer compleet. Deel twee staat vermeld op jouw kentekencard. Maar wat nu als je deze kaart bent verloren? Dan zul je een volledig nieuwe kentekencard moeten aanvragen. En dit is beduidend duurder dan wanneer je alléén jouw overschrijvingsbewijs bent kwijtgeraakt.

Een nieuwe kentekencard aanvragen, kost namelijk € 31,50. Véél meer dus dan een nieuw overschrijvingsbewijsje. Vraag deze online aan, dan krijg je binnen enkele werkdagen post van de RDW.

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.