De bezorgmarkt explodeert! Bij de grote postorderbedrijven en pakketdistributeurs heersen dan ook fikse personeelstekorten. Zodoende zijn PostNL, DHL, GLS, DPD, UPS en Sandd wanhopig op zoek naar aanvullend bezorgpersoneel.
Bovendien groeien de Nederlandse sorteercentra enorm in aantal, omvang én capaciteit, waardoor pakketbezorgers onder toenemende werkdruk en tijdsdruk komen te staan. En dit resulteert in allerhande absurde bezorgsituaties die ‘verzekerde verzending’ zouden kunnen rechtvaardigen.
Hierbij zeven gegronde redenen om pakketjes verzekerd te verzenden…
Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…En vind direct een goedkopere autoverzekering!
1. Dan belandt het pakket niet in je vuilcontainer
Ja, echt waar! Meerdere boze bezorgklanten postten foto’s van bezorgbriefjes met daarop mededelingen als “uw pakketje ligt in uw kliko”. Dit is niet alleen gruwelijk ranzig, er is een voor de hand liggende reden dat een vuilniscontainer aan de straat staat en zodoende bereikbaar voor postbezorgers (en vuilnismannen).
2. Dan wordt het niet over je tuinhek gebonjourd
Ben je niet thuis terwijl een pakketbezorger aanbelt? Of was je wél thuis, maar had de pakketbezorger geen tijd of zin om aan te bellen? Dan is de kans aanzienlijk dat jouw pakketje over de schutting of op je balkon wordt gesodemieterd. Hoe breekbaarder jouw bestelling, des te kleiner de overlevingskans. En hoe hoger de schutting of het balkon, des te vaker men moet gooien. :/
3. Dan klimt de postbezorger niet over je schutting
Steeds vaker worden verhalen gedeeld door mensen die onder dubieuze omstandigheden pakketjes in hun achtertuin aantreffen. Onder een overkapping of in een schuur, tuinhuisje of prieeltje… Terwijl hun tuinpoort op slot zit, hetgeen insinueert dat de doorsnee postbezorger érg goed klautert.
4. Dan blijft je pakket brandschoon + kurkdroog
Slingert een zichzelf-overschattende en niet-klimmende over-de-schutting-werper faliekant mis, dan ligt je pakketje voor onbepaalde tijd dakloos te zijn, waardoor het tijdens een regenbui volledig doordrenkt raakt. Of erger nog: het belandt in je zwembad, visvijver of waterpartijtje, waardoor je het moet opvissen óf afstaan aan je vissen. Ook pakketjes die door een half-openstaand raam worden geduwd en in een volgelopen spoelbak of toilet eindigen, zijn reeds gespot. (bron)
5. Dan vind je geen surprises ná sinterklaas
Tijdens een willekeurig robbertje tuinieren tref je een mysterieuze doos aan, middenin een kolossale tuinplant… Bij het oppakken van de ogenschijnlijk stokoude lege doos blijft de inhoud ervan staan: Een verregende broodbakmachine die 8 maanden voordien werd besteld en enkele weken daarna als onbezorgd c.q. vermist werd opgegeven… Dus bij gebrek aan briefjes in de bus zijn (preventieve) tuincontroles op spoorloze verzendingen geen overbodige luxe.
6. Dan rijd je niet over je eigen pakketje heen
Vermiste bezorgpakketjes kunnen mogelijkerwijs óók worden teruggevonden in fietstassen, achter tuinlaven of tussen sierheggetjes. Er zijn zelfs ‘we-hebben-u-gemist-briefjes’ met daarop de boodschap dat een pakketje onder de auto is weggelegd. Direct achter één van beide voorbanden… Met een beetje geluk rijd je een relatief goedkoop pakketje aan gort; met een beetje pech een peperdure auto. Overigens heeft de eerste melding van een bezorgpakketje IN een op-slot-zittende auto inmiddels ook al zijn debuut gemaakt.
7. Dan belandt het niet bij buren van buren van buren…
In bepaalde gevallen en onder bepaalde omstandigheden mogen pakketjes bij buren worden afgeleverd. Het komt echter steeds vaker voor dat pakketjes twaalf straten, drie dorpen of een provincie verderop eindigen. Óf bij een bezorgpunt aan de andere kant van Nederland. Wordt er een bezorgbriefje in je brievenbus geschoven, dan kun je je pakket in ieder geval opsporen. Zo niet, dan niet.
Het absurde van bovenstaande situaties is dat de grote Nederlandse pakketdistributeurs de verantwoordelijkheid voor dit soort perikelen nagenoeg nóóit bij overhaaste en/of onverschillige pakketbezorgers leggen. Zelfs niet als je krankzinnige foto’s en tenenkrommende ‘we-hebben-u-gemist-briefjes’ als bewijs aanlevert. Tenzij een pakketje VERZEKERD is verzonden; dán heb je wel recht van spreken en wordt tot plusminus 5.500 euro vergoed bij beschadiging of verlies.
Let op! Dit artikel werd geschreven door Ruud de Laat van Goedkope Autoverzekering en mag uitsluitend worden gereproduceerd onder vermelding van een do-follow-link naar www.GoedkopeAutoverzekering.nl.