Autoverzekering berekenen zonder kenteken

auto zonder kenteken verzekeren

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Je kunt een autoverzekering berekenen zonder kenteken. Dat kan door de auto handmatig in te voeren. Of gebruik een vergelijkbaar kenteken. Althans, een kenteken van een vergelijkbare auto. Gebruik geen chassisnummer, maar zoek auto van hetzelfde type en bij voorkeur van hetzelfde bouwjaar. Je kunt dan een goede en realistische indicatie krijgen voor de autoverzekering.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Verzekering auto berekenen op ander kenteken

Is het kenteken van de auto nog niet afgegeven? Gebruik dan een vergelijkbaar kenteken. Dat doe je door op autoverkoopsites te zoeken naar dezelfde auto. Het kenteken van die wagen gebruik je dan om premies te berekenen. Op die manier kun je slim vast autoverzekeringen vergelijken. Om premies te kunnen berekenen vraagt het systeem standaard om een kenteken. Het is niet erg als de gevonden auto een aantal maanden ouder is. Het geeft toch een goede indicatie over de kosten van de autoverzekering. Lees hoe je handmatig de goedkoopste premie berekent.

Wat als het kenteken niet gevonden of herkend wordt?

Wanneer het kenteken wel bekend is kunnen er toch problemen ontstaan voor de verzekering. Zo kan het kenteken niet leesbaar zijn voor de vergelijkingsmodule. Voer dan de auto handmatig in om toch vast de autoverzekering uit te rekenen.

Zo is toch mogelijk om premies te berekenen en autoverzekeringen te vergelijken. Vul het merk in, aangevuld met het bouwjaar en de maand. Geef vervolgens het model en type uitvoering op.

Kun je een auto zonder kenteken verzekeren?

Op basis van een chassisnummer of model kun je geen auto verzekeren. Pas wanneer het kenteken bekend is kan de verzekering afgesloten worden. Wel kun je vast de berekening maken zonder het uiteindelijke kenteken. Gebruik de gegevens van een vergelijkbaar voertuig. Premieverschillen door een iets afwijkende uitvoering zijn niet zo groot.