Wat moet je doen om een schade te verhalen op het Waarborgfonds Motorverkeer? Om een vergoeding te krijgen moet je voldoen aan een aantal strenge voorwaarden. Sommige autoschades komen namelijk niet in aanmerking voor een vergoeding. Het maakt wat uit of je een aanrijding had of dat er sprake was van vandalisme of diefstal. Niet alleen speelt het soort schade mee maar ook het schadebedrag. Lees of en hoe je in aanmerking komt voor een vergoeding door het Waarborgfonds.

Besparing autoverzekering

Is de dader van je schade bekend?

Als een dader bekend is dan is het makkelijker om een schade te verhalen. Je weet dan tenslotte wie je moet aanspreken. Anders is het wanneer de dader onbekend is. Het Waarborgfonds Motorverkeer is dan misschien een oplossing. Wel hebben ze wat voorwaarden:

  • Oorzaak – De schade moet door een motorvoertuig veroorzaakt moet zijn.
  • Eigen risico – Het schadebedrag moet hoger zijn dan de 250 euro eigen risico.

 

Wat zijn de mogelijkheden als je te maken had met vandalisme of een poging tot diefstal?

Krijg je bij vandalisme of diefstal een vergoeding?

Er is sprake van vandalisme als je auto door een onbekende dader is beschadigd. Bekende voorbeelden zijn krassen op je auto of een kapotgeslagen spiegel. Je hebt dan al snel enkele honderden euro’s schade. Het Waarborgfonds biedt daar helaas geen vergoeding voor. Alleen wanneer er sprake was van een aanrijding kun je een uitkering krijgen. Maar zelfs dan moet je rekening houden met wat voorwaarden.

Het Waarborgfonds Motorverkeer eist een getuige

Het Waarborgfonds heeft als voorwaarde dat je probeert de identiteit van de dader te achterhalen. Dat begint met aangifte doen bij de politie. Blijft de dader onbekend? Dan heb je minimaal twee getuigen nodig. Die moeten bereid zijn een verklaring af te leggen. In die verklaring moeten ze kunnen aangeven dat de auto voor de schade onbeschadigd was. Deze eis hanteren ze omdat reeds bestaande schade aan de auto niet wordt vergoed. Heb je getuigen? Dan is het goed om te kijken naar het schadebedrag want er geldt een eigen risico.

Ondanks een eigen risico een autoschade melden

Om met succes een schade te claimen bij het Waarborgfonds moet je dus aan veel eisen voldoen. Probeer je een schade te verhalen? Dan rekent de stichting per claim 250 euro eigen risico. Stel je hebt duizend euro schade, dan krijg je na aftrek van het eigen risico 750 euro uitgekeerd. Op de site van het Waarborgfonds staan alle formulieren voor het melden van de schade. Je kunt ze downloaden en printen. Vervolgens kun je een schadeclaim bij ze indienen. Ben je bij ons verzekert? Schakel dan hulp in bij het verhalen van de schade.