Een 2e gezinsauto verzekeren doe je met een voordelige gezinsautoregeling. Dat is een regeling van verzekeraars waarbij de 2e auto dezelfde korting krijgt als de 1e. Of je gebruik kunt maken van een gezinsregeling hangt van je verzekeraar af. Wij hebben daar mogelijkheden voor. Waar je ook een constructie treft, ken de voordelen.

Autoverzekeringen vergelijken

Werking 2e gezinsautoregeling verschilt per verzekeraar

Niet iedere verzekeraar doet aan 2e gezinsautoregelingen. Bij ons is het in ieder geval mogelijk. Met de regeling kun je goedkoop een 2e auto verzekeren. Het voordeel zit hem in het feit dat de extra voertuig een hoge no-claimkorting krijgt. De hoogte wordt gelijkgetrokken met de 1e auto. Stel je hebt 60 procent no-claimkorting op je eerste auto, dan krijgt de tweede dat ook. Zonder gezinsautoregeling zou je op nul moeten beginnen met het opbouwen van korting.

Moet je 2 auto’s op 1 naam verzekeren?

Het gaat bij gezinsregelingen dus om het koppelen van 2 autoverzekeringen. Door de koppeling krijgen beide verzekeringen dezelfde hoeveelheid no-claimkorting. Om dat mogelijk te maken is het vaak nodig om beide voertuigen op 1 naam te verzekeren. Dat is toegestaan voor partners op hetzelfde adres (zoals bij een huwelijk). Per wagen kan je bij het verzekeren een bestuurder opgeven. Maar degene die de autoverzekeringen op naam heeft bouwt schadevrije jaren op.

Voorwaarden gezinsregeling en invloed schadevrije jaren

Een aantrekkelijke gezinsautoregeling is niet overal mogelijk. Verzekeraars hanteren ieder zo hun eigen eisen.
Een vaak voorkomende eis is de leeftijdgrens van 24 jaar. Als je jonger bent kan je nog geen gebruik maken van een gezinsregeling. Dat is nadelig voor jonge gezinnen met een 2e auto. Verder mag je het afgelopen jaar geen schuldschade gehad hebben. Tot slot heb je schadevrije jaren nodig. Zonder schadevrije jaren is er geen korting om te delen. Beide voertuigen beginnen dan op nul met opbouwen.

Nieuwe autoverzekering omzetten voor 2e gezinsauto

Een 2e gezinsauto verzekeren is voor consumenten een goed moment de verzekeringen eens door te nemen. Vaak is daar enige tijd niet meer naar gekeken. Door te informeren naar aantrekkelijke gezinsautoregelingen kan je voordelig nieuwe autoverzekeringen afsluiten voor beide wagens. Door de 2e autoregeling krijgen beide voertuigen dan dezelfde hoeveelheid no-claimkorting. Wel moeten er schadevrije jaren zijn die uiteindelijk bij 1 verzekeraar gebruikt worden. Dit zodat de korting gedeeld kan worden.