Een paardenvrachtwagen / veewagen verzekeren is online snel geregeld. Je verzekert dan een bestelauto met veewagen inrichting voor paardenvervoer. Sluit dan op basis van het kenteken een verzekering af. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden. Zo moet het gaan om eigen paarden en is alleen particulier gebruik mag.

Premie veewagenverzekering

Paardenvervoer veewagen alleen voor eigen dieren

Op deze site kun je direct een passende autoverzekering afsluiten. Eis is dan wel dat je de veewagen niet zakelijk gebruikt. Zakelijk is bijvoorbeeld wanneer je tegen vergoeding andermans paarden gaat vervoeren. Dat valt dan niet onder de particuliere verzekering. Via ons je veewagen verzekeren is mogelijk, mits particulier gebruik. De kosten vallen dan reuze mee omdat dit type autoverzekering een speciaal tarief heeft.

Voorbeeld aangepaste inrichting paardenvervoer

Premie opvragen voor verzekeren paardenvrachtwagen

Het verzekeren van je bedrijfsauto met veewagen inrichting kan soms online lastig zijn. Het systeem herkent namelijk nog niet alle veewagens. Je kunt dan telefonisch een tarief opvragen. Tot 3.500 kilogram valt het verzekeren onder een bestelautoverzekering. Anders kom je bij een vrachtautoverzekering uit. Wij controleren het kenteken en vragen naar het gebruik. Geef aan dat het om paardenvervoer gaat om aanspraak te maken op de goedkope collectieve premie.

Wat is een paardenvrachtauto?

Onder een paardenvrachtauto wordt verstaan als het voertuig is ingericht voor paardenvervoer. Het kan dan gaan om een bestelauto of vrachtauto. Het mag niet beroepsmatig gebruikt worden om in aanmerking te komen voor een privéverzekering. Soms gaat het om af-fabriek paardenvrachtauto’s. In andere gevallen gaat het om auto’s die zijn omgebouwd en een veewagen inrichting gekregen hebben.

Hoe gaat het verzekeren van een veewagen in zijn werk?

Het verzekeren van een paardenvrachtauto of bestelauto met veewagen inrichting is maatwerk. Jammer genoeg is het voor consumenten nog niet mogelijk zelf online een premie te berekenen. Wanneer je telefonisch afsluit krijg je een bevestiging per mail. De polis en groene kaart volgt dan binnen een week per post. Wat dat betreft verschilt het verzekeren van een veewagen niet van een gewone auto.