Voordeel ná slipcursus: korting op autoverzekering dankzij antislipcursus?

auto waarmee slipcursus wordt gedaan voor korting op autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gediplomeerd verzekeringsexpert Johan Kooijmans.

Heb jij een slipcursus (of eigenlijk antislipcursus) afgerond? Dan vraag je je mogelijkerwijs af of je daardoor korting krijgt op je autoverzekering. Tijdens een antislipcursus leer je immers hoe je moet reageren in een onverwachte verkeerssituatie…

Je leert tijdens een slipcursus hoe je op hoge snelheid obstakels moet ontwijken… En hoe je een noodstop moet maken. Ook leer je optimaal een auto te beheersen… Hoe reageert een auto bijvoorbeeld op aquaplaning?

Kortom: mensen die een antislipcursus hebben gevolgd, zullen beter, gemakkelijker en vaker ongelukken voorkomen. Dit, omdat zij weten hoe ze moeten reageren in bepaalde onverwachte (nood)situaties. En dit is natuurlijk óók in het voordeel van autoverzekeraars! Vandaar dit voordeel bij verkeerseducatie en voertuigbeheersing. (bron)

Een slipcursus loont dus sowieso in het dagelijks leven. Maar levert het ook voordelen op voor jouw autoverzekering en de bijbehorende premie?

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Krijg ik korting op mijn autoverzekering als ik een antislipcursus heb gevolgd?

Het is gebleken en bewezen dat mensen die een antislipcursus hebben gevolgd minder ongelukken in het verkeer veroorzaken. Daarom zou het niet onlogisch zijn als je extra korting op je autoverzekering krijgt wanneer je een slipcursus hebt afgerond.

Tot enkele jaren geleden WAS het ook zo! Veel autoverzekeraars hanteerden kortingsacties ten aanzien van slipcursussen oftewel antislipcursussen:

  • Ongeveer 8%, 10% of 15% korting op de autoverzekeringspremie na afronding slipcursus
  • Gratis antislipcursus voor nieuwe klanten bij het afsluiten van een autoverzekering

Ettelijke jaartjes terug (met name tussen 2005 en 2015) kon je dus rekenen op een flinke premiekorting nadat je een antislipcursus had gevolgd. Zodoende kon je tót maar liefst 150 euro per jaar besparen op je autoverzekeringspremie. Vooral jongeren tussen de 18 en 24 jaar –welke worden gezien als risicogroep– bespaarden veel geld op hun autoverzekering na afronding van een slipcursus.

Helaas is het beleid van veel autoverzekeraars veranderd en geven verzekeraars nog zelden standaard korting wanneer je een antislipcursus hebt gevolgd. 🙁

Houd kortingsacties t.a.v. slipcursus & autoverzekeringen in de gaten!

Vandaag de dag zijn er dus niet of nauwelijks autoverzekeraars die nog een standaard premiekorting geven wanneer je kunt aantonen dat je een antislipcursus hebt afgerond. Tóch maak je soms nog kans op een extra korting op jouw autoverzekering door het behalen van een slipcursus. Zo werden/worden (onlangs) de volgende kortingsacties gehanteerd:

  • Univé TRIALS is een autoverzekering waarbij je twee treden stijgt op de bonus-malusladder en zodoende tot 25% aanvullende no-claimkorting krijgt.
  • Hema bood in 2017 nog een gratis slipcursus ter waarde van 59 euro aan bij het afsluiten van een autoverzekering.

Dus af en toe hanteren autoverzekeraars nog speciale aanbiedingen waarbij je wél korting krijgt op je autoverzekering nadat je een antislipcursus hebt afgerond. Belangrijk is dat je deze aanbiedingen zelf in de gaten houdt, want ze verschijnen en verdwijnen doorgaans snel.

Vooral bij internetaanbieders zie je zulke aanbiedingen (slipcursus enerzijds, korting op autoverzekering anderzijds) nog weleens terug in online advertenties.