Er komt een moment dat je oude auto all risk verzekeren niet meer verstandig is. Vanaf wanneer is het niet meer slim om goed maar duur verzekerd te zijn? De leeftijd van je auto speelt een rol. Op een gegeven is de dagwaarde zo laag dat je bij schade een lage uitkering krijgt. Verder speelt je persoonlijke financiële situatie een rol. Kan en wil je een autoschade voor eigen rekening nemen?

Besparing autoverzekering

Leeftijd auto: Tot wanneer all risk verzekeren?

All risk verzekeringen komen minder voor bij auto’s ouder dan 10 jaar. Toch kun je geen vaste leeftijd hanteren om te bepalen welke dekking het beste is. Veel hangt af van de dagwaarde van je auto. Zo kan een populaire auto na 10 jaar nog steeds waardevol zijn. Andersom is het zo dat goedkope voertuigen van B-merken eerder hun waarde verliezen. Maar wat nu als er schade ontstaat? Kan en wil je dan de kosten vergoeden?

Je kan niet alleen op leeftijd vaststellen of een auto te oud is voor all risk.

Maximale uitkering hangt samen met de dagwaarde

Hoeveel je maximaal uitgekeerd krijgt na een schade hangt af van de dagwaarde van je auto. Het principe van verzekeren is dat je er na schade niet op vooruit mag gaan. Zo mogen verzekeraars geen drieduizend euro uitkeren als een auto nog maar 500 euro waard is. Wat is de waarde van jouw voertuig? Bij een all risk verzekering kun je bij totaalverlies maximaal de dagwaarde krijgen. Bepaal of je bereid zou zijn om dat bedrag zelf te betalen. Dan is het makkelijker het nu van de all risk verzekering vast te stellen.

Belangrijk is om te bepalen of je bereid bent eventuele schade zelf te betalen.

Je oude auto goedkoper verzekeren bespaart geld

Een autoverzekering moet er voor jou zijn. Wat kan een all risk verzekering je maximaal opleveren? Naast de opbrengst tellen de kosten meer. Wat betaal je nu voor je autoverzekering, kan het goedkoper? Vergelijk autoverzekeringen op verschillende dekkingen om een afweging te maken tussen prijs en dekking. Auto’s met een lage dagwaarde zijn goedkoper all risk te verzekeren. Dat komt natuurlijk omdat verzekeraars dan minder risico lopen op een hoge schade-uitkering.

Goedkoper verzekerd zijn kan op een all risk of andere dekking.

Richtlijnen maatschappijen: Wanneer is je auto tot oud?

Iedere verzekeraar hanteert leeftijdgrenzen voor de autoverzekering. Een oude auto all risk verzekeren kan daarom maar tot een bepaalde leeftijd. Tot 10 jaar zijn we dat veel aanbieders het accepteren. Tot wanneer het verstandig is om all risk verzekerd te zijn hangt van twee factoren of. Heeft je auto nog een serieuze dagwaarde? En wil je een autoschade zelf vergoeden? Dan rest tot slot de vraag of je jouw auto minder en/of goedkoper kan verzekeren.