Acceptatiebeleid autoverzekeraar: soepele acceptatie autoverzekering!?

vrouw heeft autoverzekeraar met soepele acceptatie gevonden

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Heb je het gevoel dat er voor jou géén autoverzekering meer te krijgen is? Dat iedere aanvraag voor een autoverzekering wordt geweigerd, afgewezen of afgekeurd? En weet je NIET waarom? Dan is het tijd om aan de bel te trekken bij GoedkopeAutoverzekering.nl. Verzekeraars moeten namelijk duidelijk zijn over hun acceptatiebeleid en de reden waarom iemand wordt afgewezen.

En zodra jij weet om welke reden je wordt afgewezen, kun je –al dan niet met onze hulp– gericht zoeken naar een autoverzekeraar met een soepeler acceptatiebeleid en een grotere kans op acceptatie voor de autoverzekering. Zodoende kun je tijd, geld én een aanvullende afwijzing besparen en eindelijk succesvol een autoverzekering sluiten.

Met welke situatie je ook te maken hebt, voor iedereen en elk verleden is een oplossing qua autoverzekering te vinden. Je hebt simpelweg een autoverzekeraar met een flexibel acceptatiebeleid + een soepele acceptatie nodig. De vaakst voorkomende redenen van weigering hebben we hieronder voor je samengevat, evenals de bijbehorende oplossing!

Aanvraag autoverzekering: weigering óf acceptatie?

Een verzekeringsmaatschappij mag een aanvraag weigeren indien men daar een deugdelijke reden voor heeft. Het is dus niet zo dat autoverzekeraars verplicht zijn een extreem soepel acceptatiebeleid te voeren en zomaar iedereen voor een autoverzekering te accepteren. De reden van de afwijzing moet –inclusief onderbouwing– naar jou worden gecommuniceerd. Overigens kan een autoverzekeringsaanvraag om verscheidene redenen geweigerd worden. Zélfs door maatschappijen die bekendstaan om hun (relatief) soepele acceptatie.

De belangrijkste argumenten, motieven en beweeggronden die door verzekeraars worden aangewend om aspirant-verzekeringsnemers NIET te accepteren zijn als volgt:

1. Geweigerd wegens (negatief) schadeverleden

Heb je een suggestief schadeverleden? En waren de gereden schades jouw schuld? Dan ben je bij je huidige/voormalige verzekeraar waarschijnlijk (meermaals) 5 schadevrije jaren teruggevallen. Hierdoor kan het voorkomen dat je te maken krijgt met zogenoemde ‘negatieve malusjaren’. Stel, je hebt 3 schadevrije jaren opgebouwd… Je veroorzaakt een schade, waardoor je 5 jaren terugvalt… Dan kom je op -2 schadevrije jaren te staan. Sommige verzekeraars accepteren géén personen met zulke ‘negatieve jaren’.

Zelfs verzekeraars met een betrekkelijk soepel acceptatiebeleid zijn huiverig voor aspirerende verzekeringsnemers met een negatief schadeverleden.

2. Beschonken bestuurders worden afgewezen

Heb je in het verleden autogereden met een slokje te veel op? Behoorlijk wat alcohol geconsumeerd en tóch gereden? Dronken achter het stuur gezeten? Was er sprake van verkeersdeelname na overmatige alcoholconsumptie? Van alcoholgebruik IN de auto? Of van rijden bij gebrek aan een BOB? Aanvragen van mensen die ooit betrapt zijn op ‘rijden onder invloed van alcohol’, worden meestal geweigerd door reguliere autoverzekeraars. Een soepele acceptatie voor de autoverzekering is één ding, maar iemand die meermaals veroordeeld is voor rijden onder invloed komt zelfs bij de meest meegaande en toegeeflijke verzekeraars niet meer aan de bak.

Bestuurders die bekendstaan om beschonken verkeersdeelname kunnen doorgaans uitsluitend nog bij één enkele speciale verzekeringsmaatschappij terecht, namelijk De Vereende.

3. Rijontzegging betekent afkeuring

Heb je een rijontzegging gehad? Omdat je véél te hard gereden hebt? Of omdat je bent betrapt op zéér gevaarlijk rijgedrag? Dan zal jouw aanvraag voor een autoverzekering bij bijna alle verzekeringsmaatschappijen worden afgewezen. Maatschappijen zien jou dan namelijk als een vergroot verzekeringsrisico. Ze zijn simpelweg huiverig dat het niet bij dat ene incident zal blijven.

Als jou de rijbevoegdheid ooit ontzegd is, gaan bij verzekeraars de alarmbellen rinkelen. De gevolgen van rijden onder invloed en exorbitante snelheidsovertredingen kunnen immers héél groot zijn. Niet alleen qua blikschade aan de eigen auto, maar ook qua letselschade… Bij jezelf én bij eventuele inzittenden, medeweggebruikers en overige verkeersdeelnemers.

De Vereende is doorgaans de enige verzekeringsmaatschappij waar je jouw auto nog kunt verzekeren nadat je een rijontzegging hebt gehad.

4. Weigering wegens wanbetaling…

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vergeet een maandpremie voor jouw autoverzekering te betalen. Óf dat je –bij automatische incasso– onvoldoende geld op je rekening hebt staan. De eerste keer wordt dit doorgaans door de vingers gezien. Als het echter vaker voorkomt dat je premies niet (tijdig) betaalt, kan een verzekeraar de polis beëindigen vanwege wanbetaling. Het wordt dan lastig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten, want in de landelijke CIS-verzekeringsdatabase kom je te boek te staan als wanbetaler. En aanvragen van een zogenoemde ‘wanbetaler’ worden vaak niet geaccepteerd. Althans, niet door autoverzekeraars met een niet al te soepel acceptatiebeleid.

Als wanbetalingen niet recent zijn, maar een flink aantal jaren oud, dan wordt een autoverzekeringsaanvraag soms alléén op jaarbetaling geaccepteerd. Je betaalt dan 12 maandpremies in één keer.

5. Fraude: verzekeringsfraude = afwijzing!

In dit rijtje is verzekeringsfraude misschien wel het vervelendste voorval. Zelfs verzekeraars die een bovengemiddeld soepele acceptatie hanteren, tillen namelijk héél erg zwaar aan verzekeringsfraude! Niet gek, want deze vorm van fraude is direct gericht tégen de belangen van verzekeringsmaatschappijen. De gemiddelde autoverzekeraar zit dan ook niet te wachten op een klant die erom bekendstaat autoverzekeraars te duperen. Na een fraudeveroordeling is het nagenoeg onmogelijk om een goedkope autoverzekering te sluiten.

De enige verzekeringsmaatschappij die jouw aanvraag wél zal accepteren, is De Vereende. Hiertegenover staat dat je een opvallend hoge premie betaalt voor een dergelijke autoverzekering.

Heb jij zo’n voorgeschiedenis? Wij hebben goed & slecht nieuws…

‘Wij hebben goed en slecht nieuws’ is zo’n uitdrukking waar je niet per definitie vrolijk van wordt. Laten we maar beginnen met het goede nieuws: Elke auto is te verzekeren. Via verzekeringsmaatschappij De Vereende kunnen wij IEDERE mogelijke auto verzekerd krijgen, ongeacht iemands verleden qua schuldschades, ritten onder invloed, rijontzeggingen, wanbetalingen en verzekeringsfraudes. Het slechte nieuws is echter dat verzekeringen bij De Vereende opvallend duur zijn.

Voor iedereen gelden verzekeringswetten, verzekeringsrechten en verzekeringsplichten. Maar hoe complexer jouw verzekeringshistorie, des te negatiever deze onderaan de streep uitpakken. (bron) Omdat je volgens Nederlandse wetgeving VERPLICHT bent een WA-autoverzekering voor een auto af te sluiten, KUN je soms niet anders dan een dure autoverzekering van De Vereende accepteren. Word je door geen enkele andere maatschappij geaccepteerd, dan sta je met de rug tegen de muur en ben je genoodzaakt tot acceptatie. Via het offerteformulier hieronder kun je direct zien wat jouw autoverzekering via de Vereende gaat kosten…

Overigens IS deze verzekeringsmaatschappij zo duur omdat men alle (bovengenoemde) ‘risicogroepen’ verzekert en dus een extreem groot verzekeringsrisico draagt. Een extreem soepel acceptatiebeleid betekent dus automatisch een opvallend hoge verzekeringspremie.

Offerte De Vereende met 100% acceptatie

Vraag vrijblijvend een offerte bij probleemverzekeraar De Vereende op!

    Jouw geslacht:

    Betalingstermijnen:

    Beschik je over een geldig rijbewijs?

    Ben jij kentekenhouder?