ZZP’er Autoverzekering: als zelfstandig ondernemer je auto verzekeren…

ZZP'er met een zakelijke ZZP autoverzekering

Informatie auteur: dit artikel werd geschreven en/of inhoudelijk gecontroleerd door gecertificeerd autoverzekeringsexpert Ruud de Laat.

Héél veel kleine zelfstandigen (zelfstandig ondernemers met een eigen onderneming binnen het MKB) zoeken naar een ‘ZZP autoverzekering’: een autoverzekering die expliciet voordelig uitpakt voor ZZP’ers. De goedkoopste autoverzekering voor de ZZP’er verschilt per situatie. Vergelijk zakelijke verzekeringen met óf zonder BTW en/of BPM.

Een autoverzekering voor freelancers en ZZP’ers moet goedkoop en betrouwbaar zijn. Naast een lage prijs is een snelle service van cruciaal belang; zodat je een vlotte afwikkeling hebt bij schade en je zaken vlug weer kan voortzetten. Met een zakelijke autoverzekering zit je als freelancer of ZZP’er goed. Bereken de laagste premie online; de beste aanbieder sluit je direct af via GoedkopeAutoverzekering.nl…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Zakelijke autoverzekering voor freelancers & ZZP’ers

Je komt bij een zakelijke autoverzekering uit als je ZZP’er of freelancer bent. Dat komt omdat het bedrijfsmatige gebruik van een wagen door verzekeraars anders beoordeeld wordt dan particulier gebruik. Het voordeel van een zakelijke autoverzekering is dat je dan zowel bedrijfsmatig als privé mag rijden.

Verzeker je de auto daarentegen alléén op particulier gebruik, dan mag je deze als freelancer of ZZP’er NIET zakelijk inzetten. Er is dan simpelweg geen dekking in geval van schade.

Goedkope autoverzekering ZZP’er is exclusief BTW

Als ZZP’er kun je BTW aftrekken. Bij schade krijg je op basis van je autoverzekering een schadevergoeding exclusief BTW uitgekeerd. Stel je hebt een ruitschade, dan krijg je de BTW dus niet vergoed. Dit is echter geenszins erg, aangezien je deze BTW anders zou hebben moeten terugbetalen. Meer over de werking van btw-aftrek als ZZP’er lees je binnenkort op deze site.

Jammer genoeg kun je de assurantiebelasting van onze goedkope autoverzekeringen als freelancer niet terugvragen. Iedereen die een schadeverzekering afsluit, moet deze verzekeringsbelasting namelijk afdragen.

Een auto als freelancer via internet verzekeren

Als je voor de eerste keer als freelancer een auto verzekert, komen er wat dingtjes om de hoek kijken. Zo is het belangrijk dat je het juiste gebruik van de auto opgeeft. Als freelancer of ZZP’er heb je een inschrijving bij de KvK nodig. (bron) Voor de autoverzekering kom je dan op zakelijk gebruik uit.

De verzekerde bedragen zijn dan exclusief BTW. Dat is voordelig omdat het de verzekerde bedragen (waaronder de cataloguswaarde) drukt. Het afsluiten van een ZZP-autoverzekering doe je online en dat gaat vervolgens exact zoals bij een privéauto het geval is.