Veelgestelde vragen (FAQ) Wijzigen

Wil je wijzigingen laten doorvoeren ten aanzien van jouw auto, polis, dekking, eigen risico, persoonsgegevens, autogegevens of betalingsgegevens? Wellicht vind je de antwoorden op jouw vragen in de FAQ hieronder…

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!

Ik heb een andere auto aangeschaft, hoe kan ik dat doorgeven?

Als je een andere auto hebt aangeschaft, is het altijd verstandig om voor deze autoverzekering een nieuwe premievergelijking te maken. Je kan daarvoor telefonisch contact met ons opnemen of zélf een online berekening maken. Heb je reeds een autopolis bij ons lopen? Bel dan onze klantenservice voor het doorvoeren van de meest voordelige autowijziging c.q. poliswijziging c.q. dekkingswijziging c.q. premiewijziging. Hoe dan ook geldt: nieuwe auto, nieuwe premie!

Overstappen naar GoedkopeAutoverzekering.nl… Wil je overstappen naar GoedkopeAutoverzekering.nl om jouw autoverzekering bij ons onder te brengen? Dan regelen wij vrijblijvend de opzegging van jouw huidige autoverzekering. De oude autoverzekering is bij verkoop van de auto altijd tussentijds opzegbaar. Je bent voor een nieuwe wagen daarom vrij om een andere maatschappij te kiezen.

Wat moet ik verder doen als ik een nieuwe auto heb gekocht?

Heb je een nieuwe (of in ieder geval andere) auto gekocht? Dan zul je daarvoor een autoverzekering moeten afsluiten. Als je auto via GoedkopeAutoverzekering.nl is verzekerd, kun je online autowijzigingen doorgeven. Wij maken dan een nieuwe premievergelijking voor je en kijken welke autoverzekering voor jouw interessant is. Zélf op onze website een berekening maken, kan ook. Benieuwd hoeveel de premie voor de auto bedraagt? Je kunt bij ons eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten.

Hoe kan ik mijn nieuwe e-mailadres doorgeven?

Omdat het belangrijk is dat we je via e-mail optimaal kunnen bereiken, verzoeken wij je om een nieuw e-mailadres zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Daarmee voorkom je dat belangrijke e-mails niet onder jouw aandacht komen. Wacht dus vooral niet te lang om de wijziging van een e-mailadres aan ons door te geven. Overigens zullen we jouw e-mailadres alléén gebruiken inzake vragen en mededelingen inzake de autoverzekering.

Hoe kan ik mijn nieuwe mobiele telefoonnummer doorgeven?

Omdat het belangrijk is dat we je telefonisch goed kunnen bereiken, vragen we je vriendelijk om een nieuw mobiel telefoonnummer direct aan ons door te geven. Een wijziging van je mobiele telefoonnummer kun je snel en gemakkelijk online doorvoeren. Bij vragen inzake de autoverzekering gebruiken we dan voortaan jouw nieuwe mobiele nummer.

Ik ben verhuisd, hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Als je verhuist, is het van groot belang dat je jouw nieuwe adres aan ons doorgeeft. Daarmee voorkom je dat belangrijke briefpost niet op jouw daadwerkelijke woonadres wordt bezorgd. Als jouw autoverzekering via GoedkopeAutoverzekering.nl loopt, zullen wij ervoor zorgen dat ook jouw verzekeraar jouw adres aanpast. Je ontvangt dan een nieuwe polis en groene kaart voor jouw autoverzekering. Je adreswijziging doorgeven via onze site is snel gedaan.

Bankrekeningnummer gewijzigd: hoe geef ik dat door?

Het wijzigen van een bankrekeningnummer dient altijd schriftelijk te gebeuren per officiële machtiging. Vraag bij je autoverzekeraar of tussenpersoon een machtigingskaart op. Daarop noteer je jouw nieuwe IBAN bankgegevens. Tegenwoordig is het gebruiken van een machtigingsformulier nodig om je banknummer c.q. rekeningnummer te wijzigen.

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Wil je jouw huidige autoverzekering opzeggen omdat je wilt overstappen naar een goedkope autoverzekering van GoedkopeAutoverzekering.nl? Dan kun je gebruikmaken van onze gratis opzegbrief generator voor een gemakkelijk in te vullen voorbeeldbrief. De meeste autoverzekeringen kunnen na 1 jaar dagelijks worden opgezegd met een opzegtermijn van 1 maand. Tussentijds stoppen, kan normaliter alleen bij verkoop of schorsing van je wagen.

Polis van GoedkopeAutoverzekering.nl opzeggen? Als jouw auto via GoedkopeAutoverzekering.nl is verzekerd, kun je gemakkelijk online je autoverzekering opzeggen. Of neem contact op met onze klantenservice. Tot slot nog even een tip! Heb je een andere auto gekocht? Bereken eenvoudig jouw persoonlijke top 5 voordeligste autoverzekeringen.

Vanaf wanneer is mijn autoverzekering opzegbaar?

De meeste autoverzekeringen kennen een looptijd van 1 kalenderjaar. De opzegtermijn verschilt per verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Na het eerste verzekeringsjaar is jouw autoverzekering meestal dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen.

Opzeggen in verband met verkoop… Indien je jouw auto hebt verkocht, geschorst of gesloopt, kan de polis per direct tussentijds beëindigd worden. In dat geval dien je zo spoedig mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs op te sturen. Op de vrijwaring staat de datum van verkoop, schorsing of sloop vermeld. Als je het vrijwaringsbewijs te laat inlevert, kan de verzekeraar de polis niet meer met terugwerkende kracht beëindigen. Je hebt dan in feite te veel premie betaald en dat is zonde.

Opzegging in verband met premieverhoging of poliswijziging… Als jouw autoverzekeraar de premie verhoogt of de polisvoorwaarden in jouw nadeel wijzigt, kun je de autoverzekering binnen 30 dagen opzeggen.