All-risk dekking

Bij de all-risk dekking zijn alle risico’s verzekerd. Een andere naam hiervoor is de volledig casco dekking. Het handige van deze dekking is dat je makkelijk een vergoeding kan krijgen. Vervelende schades zoals bij eigen schuld of door vandalisme vallen onder de all-risk autoverzekering. Zou je alleen WA of beperkt casco verzekerd zijn, dan is dat niet gedekt. Het hele verhaal is wel dat je na een schade terugval krijgt in schadevrije jaren. Tegenwoordig is die terugval 5 schadevrije jaren per gebeurtenis. Dat is nadelig voor de no-claimkorting op je autoverzekering. Bij kleine schades loont het daarom niet altijd om het te laten maken. Het is dus te kijken wat het verlies aan korting is en dat af te wegen tegen de schadevergoeding.

Wanneer kost een all-risk schade no-claim?

Het fijne van all-risk verzekerd zijn is dat je alle schades kunt claimen op je autoverzekering. Gelukkig kost dat in de meeste gevallen zelfs geen no-claim. Met andere woorden, de meeste schades krijg je vergoed zonder dat je later meer premie hoeft te gaan betalen. Onderstaand overzicht laat per schade zien of je een terugval krijgt in schadevrije jaren en korting.

Terugval schadevrije jaren?All-risk (volledig casco)
RuitschadeNee
Schade door wilde dieren?Nee
DiefstalNee
StormNee
BrandNee
VandalismeJa
Aanrijding door eigen schuldJa

Wat kun je zeggen over een all-risk dekking? Je hebt dan het voordeel dat je alle schades kunt melden bij je verzekeraar. Vaak valt een schade onder het beperkt casco deel van de verzekering. Veroorzaak je een aanrijding, dan zal het WA gedeelte worden aangesproken. Je moet dan wel rekening houden met een premieverhoging. Het vergelijken van aanbieders op all-risk dekking kun je eenvoudig online doen.