Beperkt casco dekking

Met een beperkt casco dekking heb je meer zekerheid bij schade. Een WA-verzekering vergoedt geen schade aan je eigen auto. Vanaf beperkt casco (WA plus) is er daar wel deels vergoeding voor. Wat vaak voorkomt is schade aan de ruit. Denk maar aan een sterretje of barst. Dat valt onder de beperkt casco dekking.

Soort schade Vergoeding op basis van beperkt casco (WA plus) dekking
Ruitschade Ja
Diefstal Ja
Brand, bliksem, explosie Ja
Stormschade Ja
Ongeval door wilde dieren Ja
Vandalisme Nee
Schade door eigen schuld Nee

Maar er zijn meer vervelende situaties denkbaar. Diefstal van je auto een erg vervelende schade. Vooral als de auto een hoge dagwaarde heeft. In Nederland zien we steeds vaker stormschade. Brand komt soms voor wanneer de auto in je garage staat. De auto valt dan niet onder de inboedelverzekering van je huis. Aanrijding door wild komt weinig voor, maar is wel verzekerd bij beperkt casco.

Wat is verzekerd bij beperkt casco?

Met een beperkt casco dekking kies je voor een uitbreiding op de standaard WA-verzekering. Het voordeel van beperkt casco (ook wel WA plus genoemd) is dat je meer zekerheid hebt. Ruitschade, diefstal, brand, storm, explosie, bliksem en aanrijding door wild valt onder deze dekking. En het kost vaak maar een paar euro extra per maand. Wil je nog meer zekerheid? Dan kom je bij een volledig casco (all-risk) verzekering uit. Voordeel daarvan is dat schade door eigen schuld en vandalisme dan wel verzekerd is. Heb je een schade die valt onder de beperkt casco dekking? Dan heb je vaak te maken met een eigen risico wat je moet betalen. Hoeveel dat is zie je bij het vergelijken van autoverzekeringen.