Volledig casco dekking

Bij een volledig casco dekking ben je goed verzekerd. Dit noemt men ook wel een all risk verzekering. Voordeel van deze dekking is dat schade bij eigen schuld gedekt is. Dus wanneer je door eigen toedoen schade hebt, krijg je vergoeding. Denk maar aan van de weg raken bij gladheid of een parkeerschade. Nadeel van het krijgen van een schadevergoeding is dat je een terugval krijgt in schadevrije jaren. Tegenwoordig is er een standaard aftrek van vijf jaar. Onder een volledig casco dekking zit het beperkt casco gedeelte. Als je schade onder het beperkt casco deel valt, dan krijg je geen terugval in no-claim.

Wanneer valt een schade onder volledig casco?

Als je volledig casco bent verzekerd dan heb je vrijwel altijd een vergoeding bij schade. Daarom is dit type verzekering de duurste mogelijke optie. Twijfel je tussen beperkt en volledig casco? Dan is het handig om overzicht te hebben tussen de verschillende dekkingen. Verschil zit hem bij schade door eigen schuld.

Terugval Beperkt casco Volledig casco (all risk)
Aanrijding door eigen schuld x v
Vandalisme x v
Brand v v
Diefstal v v
Ruitschade v v
Storm v v
Wilde dieren v v

Qua zekerheid ben je vergeleken met een WA-verzekering en beperkt– het beste uit met een all-risk dekking. Toch kiezen de meeste consumenten hier niet voor. Dat komt door de prijs. Want hoe meer zekerheid, des te hoger de kosten. Kijk naar je persoonlijke situatie en bepaal voor jezelf het financiële risico wat je loopt bij schade. Sluit daar je nieuwe autoverzekering op aan.