Waarborgfonds voorwaarden claimen autoschade

Is jouw auto niet volledig casco (allrisk) verzekerd? Maar heb je autoschade door een onbekend gebleven motorvoertuig of een onverzekerde tegenpartij? Dan kun je misschien een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Daar zijn welke enkele voorwaarden aan verbonden. Lees welke eisen er zijn. Voldoet je schade melding aan de regels? Dan kun je door het invullen van wat formulieren een claim indienen.

Voorwaarden autoschade claimen bij Waarborgfonds

Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt niet zomaar elke schade. Voor een succesvolle schadeclaim moet aan een aantal strenge voorwaarden worden voldaan:

 • Het moet gaan om schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig;
 • Je moet je inspannen om de identiteit van de dader te achterhalen. Zoals rondvraag in de buurt van het ongeval, direct politieaangifte of het plaatsen van een getuigenoproep in de krant;
 • Je hebt minimaal 2 getuigen nodig, bijvoorbeeld jezelf en iemand die bij je was. Lees verderop welke belangrijke informatie een bruikbare getuigenverklaring moet bevatten.

Tip! Maak foto’s van de schade en eventuele sporen waaruit blijkt dat de schade door een ander motorvoertuig is ontstaan. Denk aan laksporen of glasscherven van het andere motorvoertuig.

Regels over wanneer schade niet vergoed wordt en online melden

Het Waarborgfonds Motorverkeer kent een eigen risico voor materiële schade van € 250,-. Voor letselschade geldt géén eigen risico. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op vergoeding indien er sprake was van:

 • Diefstal
 • Vandalisme (iemand heeft bijv. een kras op je auto gezet)
 • Schade veroorzaakt met een boodschappenwagentje
 • Schade door een (onbekend gebleven) fietser of voetganger
 • Schade door vuurwerk, brandstichting of natuurgeweld

Voldoet je schade aan de eisen? Via de website van het Waarborgfonds Motorverkeer kan je een schade online melden. Ga de formulieren downloaden. (bron)

Tip! Volg de stappen van een schademelding. Je verzoek kan dan makkelijker in behandeling worden genomen.

Eisen getuigenverklaring

Heb je een getuigenverklaring? Dan stelt het Waarborgfonds Motorverkeer een aantal eisen. Uit de verklaring moet namelijk blijken dat:

 1. De auto onbeschadigd werd geparkeerd
 2. Er in de tussentijd niet met de auto is gereden
 3. De auto daarna beschadigd werd aangetroffen

Succes met het indienen van een autoschade bij het Waarborgfonds Motorverkeer!

Tip! Ben je al klant bij ons? Dan kan je bij ons een schade melden. We kijken dan naar de meest passende oplossing voor jouw situatie.

Tip: vul hier het kenteken van jouw auto in…
Vul je kenteken in:

En vind direct een goedkopere autoverzekering!