Autoverzekering voor jongeren

Autoverzekering voor jongeren is vaak onbetaalbaar. Kies autoverzekering afsluiten en ontdek welke betaalbare aanbieders wij voor jouw hebben. Autoverzekeraars hanteren vaak hogere premies omdat jongeren doorgaans vaker betrokken zijn bij schade dan meer ervaren weggebruikers. Gelukkig zijn er verzekeringen speciaal gericht op jongeren. Bereken eenvoudig de goedkoopste premie voor jongeren. Ander punt wat de premie voor jongere bestuurders negatief beïnvloed is een lagere no-claimkorting. Iemand die voor het eerst een auto gaat verzekeren heeft nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Verzekeraars geven daardoor minder korting op de premie. Uw betrouwbaarheid als bestuurder is nog niet bewezen waardoor een verzekeraar nog niet heel veel bonuskorting op de premie wil geven.

Laagste premie berekenen

Goedkoopste autoverzekering jongeren

Het komt voor dat jonge bestuurders een auto kopen en deze op naam van een vader of moeder verzekeren. Dit lijkt allemaal goed te gaan tot er schade is of een verzekeraar controle uitvoert. Verzekeringsfraude is het gevolg waardoor goedkoop duurkoop wordt. Voorkom fraude en verzeker een auto op eigen naam. De goedkoopste autoverzekering jongeren is er één die eerlijk tot stand is gekomen. Met onderstaande tips kun je een betaalbare autoverzekering afsluiten. Naast leeftijd speelt het type auto mee voor het vaststellen van een premie.

Tips voor jonge bestuurder met snelle auto

Autoverzekeraars hebben het niet zo op jongeren met (zeer) snelle auto’s. Doorgaans ligt de acceptatiegrens op een maximum vermogen van 125 kilowatt. Koopt iemand jonger dan 24 jaar een auto met meer vermogen dan is acceptatie moeilijker en duurder. Schade voorkomen is de beste manier om snel minder premie te gaan betalen. Juist als beginnend bestuurder zonder schadevrije jaren is het extra belangrijk goed te rijden, dus rij voorzichtig.

Mogelijkheden na schade

Dit verkleind de kans op schade met een hogere premie als gevolg. Veel verzekeraars accepteren geen jongeren met negatieve schadevrije jaren. Heeft u minjaren? Onze klantenservice informeert u naar de mogelijkheden. Overweegt u aanschaf van een auto? Vergelijk verschillende auto’s dan op de kosten van de verzekering. Premieverschillen kunnen namelijk groot zijn. Naast het vermogen beïnvloed het gewicht en de cataloguswaarde de premie voor de autoverzekering. Vergelijk de goedkoopste autoverzekering voor jongeren en sluit de beste autoverzekering voor uw auto direct online af.